۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۲:۳۱
جمعه ۲۵ مهر ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۹
کد خبر: ۱۰۴۳۵۸

لبنان، پسر قذافی را با قرار وثیقه آزاد کرد

لبنان، پسر قذافی را با قرار وثیقه آزاد کرد
دستگاه قضایی لبنان امروز(جمعه) از آزادی مشروط «هانیبال قذافی» خبر داد.

 دستگاه قضایی لبنان اعلام کرد «هانیبال قذافی» پسر چهارم «معمر قذافی» دیکتاتور سابق لیبی با قرار وثیقه ۱۱ میلیون دلاری آزاد شد.دستگاه قضایی لبنان همچنین با اعلام این مطلب از ممنوعیت وی از سفر خبر داد.

  رسانه‌های لبنانی گزارش دادند هانیبال قذافی برای اولین بار از زمان بازداشتش در دادگاهی در کاخ دادگستری بیروت در برابر قاضی، «زاهر حماده» حضور پیدا کرد.

تیم دفاعی هانیبال قذافی توضیح داد که موکل آنها این مبلغ را ندارد و خاطرنشان کرد که او به مدت ۱۰ سال به طور خودسرانه بازداشت شده بود و مبلغ وثیقه درخواستی غیرمنطقی است.

تیم دفاعی خاطرنشان کرد که دارایی‌های هانیبال از سال ۲۰۱۲ توقیف و مشمول تحریم شده است. در حالی که اکثر برادرانش توانسته‌اند تحریم‌ها را لغو کرده و دارایی‌های خود را آزاد کنند، او به دلیل آدم‌ربایی و حبس خودسرانه‌اش در لبنان قادر به انجام این کار نبوده است.

تیم دفاعی تاکید کرد که این شرایط مبلغ وثیقه فعلی را غیرواقعی می‌کند و خواستار بررسی این تصمیم مطابق با وضعیت حقوقی و انسانی موکل خود شد.

در دسامبر ۲۰۱۵، نیروهای امنیتی لبنان هانیبال قذافی را پس از فریب از سوریه به لبنان، در عملیاتی که خانواده و وکلایش بعداً آن را آدم‌ربایی توصیف کردند، دستگیر کردند.

مقامات لبنانی در آن زمان اظهار داشتند که این دستگیری بر اساس اطلاعات مربوط به ناپدید شدن امام موسی صدر و دو همراهش در لیبی در سال ۱۹۷۸ صورت گرفته است.

هانیبال به دلیل پنهان کردن اطلاعات در مورد سرنوشت صدر، با وجود اینکه او در زمان حادثه تنها دو سال داشت، متهم شد.

این امر منجر به بازداشت موقت او در اداره نیروهای امنیت داخلی در بیروت برای سال‌ها بدون محاکمه شد و انتقادات محلی و بین‌المللی را در مورد قانونی بودن بازداشت او و ماهیت اتهامات علیه او برانگیخت.

به ادعای تیم وکلای مدافع او، هانیبال در طول بازداشت مورد آزار و اذیت قرار گرفته است. آنها ادعا کردند که او هیچ اطلاعاتی در مورد پرونده صدر نداشته و ادامه بازداشت او نقض حقوق بشر و نقض قوانین لبنان و بین‌المللی است.

پیش از این، دستگاه قضایی لبنان اعلام کرد که مخالف آزاد کردن هانیبال قذافی بوده و این کار را به شرط این انجام می‌دهد که لیبی تحقیقات و اطلاعاتی در خصوص پرونده امام موسی صدر و همراهانش در اختیار لبنان قرار دهد. 

پیشتر خانواده امام موسی صدر در بیانیه‌ای از وجدان‌های بیدار انسانی در لبنان و جهان خواستار ایستادگی در کنار پرونده ربوده شدن امام موسی صدر و همراهانش شد و این پرونده را جنایتی مداوم از سوی معمر قذافی، رژیمش و همدستان او توصیف کردند و گفتند که این جنایت همچنان توسط همه کسانی که از افشای اطلاعات منجر به آزادی آنها خودداری می‌کنند، انجام می‌شود.

خانواده صدر خاطرنشان کردند که متهمان این پرونده با وجود سقوط رژیم لیبی بیش از چهارده سال پیش، از حضور در برابر بازپرس قضایی خودداری می‌کنند. علاوه بر این، تفاهم‌نامه بین لبنان و لیبی بیش از یک دهه است که اجرا نشده است و آنها آن را ادامه تبانی و تعلل می‌دانند.

این بیانیه در پاسخ به آنچه تحریف رسانه‌ای مخرب توسط برخی افراد که خود را تیم دفاعی هانیبال قذافی می‌نامند، توصیف شده که تاکید کرد که خانواده امام صدر، با وجود رنج و صبری که بیش از چهل و پنج سال متحمل شده‌اند، بی‌عدالتی را نپذیرفته‌اند و نخواهند پذیرفت.

این بیانیه تاکید کرد که به انتقام یا عمل متقابل اعتقادی ندارد.

این بیانیه توضیح داد که مقامات لبنانی هانیبال قذافی را در سال ۲۰۱۵ طبق حکم بازداشت صادر شده توسط دادستان عمومی «سمیر حمود»، به دستور اینترپل، تحویل گرفتند.

قوه قضائیه لبنان او را به عنوان شاهد در پرونده امام صدر پذیرفت و به سمت سابق او به عنوان افسر ارتش رژیم سابق لیبی و سرپرست چندین زندان مخفی اشاره کرد.

با این حال، قذافی پسر تا پس از آزادی از افشای اطلاعاتی که در اختیار داشت خودداری کرد و متعاقباً به اتهام پنهان کردن اطلاعات دستگیر شد.

خانواده افزودند که تحقیقات، دخالت او در این جنایت را با کتمان اطلاعات آشکار کرد و همین امر باعث شد که آنها علیه او به دلیل مشارکت و همدستی بعدی در آدم‌ربایی که تا زمان آزادی‌اش ادامه داشت، اعلام جرم کنند.

خانواده صدر تاکید کردند که مدت بازداشت با توجه به ماهیت جرم و اختیارات بازپرس قضایی تعیین می‌شود.

منبع:ایسنا

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی