۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۴۵
سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۴۶۵۹
روزنامه هم‌میهن:

آقای شمخانی! مردم حق دارند در باره ارتباط عروسی مجلل دخترتان با شایعه کشتی‌های پسرتان سوال کنند؟

آقای شمخانی! مردم حق دارند در باره ارتباط عروسی مجلل دخترتان با شایعه کشتی‌های پسرتان سوال کنند؟
همه حرف‌ها و حدیث‌های فرامتنی درباره فیلم علی شمخانی همان حرف‌های همیشگی بود. دفاع‌ها و حمله‌ها هم همان مبنای قدیمی را داشت.

 روزنامه هم میهن نوشت:طبق معمول آن‌طرفی‌ها ذوق کردند و این‌طرفی‌ها از حفظ حریم شخصی سخن گفتند. اگر ماجرا برعکس می‌شد الان این‌طرفی‌ها ذوق می‌کردند و آن‌طرفی‌ها از حفظ حریم شخصی حرف می‌زدند. اما نزاع آن‌طرفی‌ها و این‌طرفی‌ها خیلی مهم نیست. مهم مردم خشمگینی هستند که دنبال سوژه‌ای می‌گردند برای خالی‌کردن خشم و نفرتی که قابل وصف نیست.


برای آن‌ها علی شمخانی با فلان هنرپیشه هیچ فرقی ندارد. مردمی که زیر بار تورمی لجام‌گسیخته و کمرشکن  در حال لِه‌شدن ‌هستند، از دیدن عروسی دختر شمخانی در یک هتل مجلل به‌ فغان می‌آیند. حق هم دارند. نمی‌شود که اقتصاد مقاومتی و تاب‌آوری در مقابل امپریالیسم جهانی مختص فرودستان، پابرهنه‌ها و گرسنگان باشد و بریزوبپاش و لاکچری‌بازی‌های افسانه‌ای در انحصار صاحبان قدرت. اینکه شمخانی کار خلاف‌شرعی کرده یا نکرده، اصلاً مهم نیست.


اینکه عروسی‌گرفتن در یک هتل مجلل، کار درستی هست یا نیست هم فرع ماجراست. مهم این است که مردم عصبانی‌اند. چندسال پیش وقتی عکسی از احسان علیخانی در کنار یک ماشین شاسی‌بلند منتشر شد، همین‌قدر بلوا بپا شد. خیلی‌ها احسان علیخانی را یک مجری ساده تلویزیونی نمی‌دانستند، بلکه معتقد بودند او بخشی از رانت‌خواران وابسته به قدرت را نمایندگی می‌کند. درحقیقت دشنام‌دادن به او به‌نوعی اعتراض علیه کسانی بود که او را برکشیده و امکان سلبریتی‌شدن را برای او فراهم کرده بودند. شاید اگر فیلم شمخانی در یک فضای آرام و در زمانه‌ای غیر از شرایط حساس کنونی منتشر می‌شد، ماجرا کاملاً متفاوت می‌شد و چه‌بسا حتی شمخانی مورد تشویق و تایید قرار می‌گرفت.


شاید در آن شرایط خیلی‌ها به‌جای بدوبیراه گفتن به شمخانی، او را ستایش می‌کردند که ملاحظات مدیران و مسئولان جمهوری اسلامی را نادیده گرفته و به یک مراسم عرفی تن داده است. شاید از رابطه عاطفی پدر و دختر می‌نوشتند. شاید حتی برگزاری مراسم در آن هتل کذایی را نشانه‌ای از توجه پدر به سربلندی دخترش معنا می‌کردند و کلی در ستایش علی شمخانی، منبر می‌رفتند. اما، هم من و شما خوب می‌دانیم در چه روزگاری زندگی می‌کنیم، هم احتمالاً علی شمخانی.

شما نمی‌توانید قریب به نیم‌قرن شیوه‌ای را در حکمرانی پیش بگیرید و بعد به‌هردلیلی آن شیوه را تغییر بدهید؛ بی‌آنکه به مردم توضیح بدهید چه اتفاقی افتاده. اگر تا سه‌سال پیش پوشش مهسا امینی جرم محسوب می‌شده و شما برای تحقق پوشش مورد نظرتان زمین و زمان را به‌هم‌می‌دوختید، نمی‌توانید حالا بی‌هیچ توضیحی پوشش مهسا امینی را به‌عنوان حجاب برتر بپذیرید و به هیچ‌کس هم توضیح ندهید پس آن‌همه غوغا و هزینه برای چه بود؟ منظورم این است که مردم حق دارند بپرسند این‌شکل از عرفی زندگی‌کردن چطور تا همین چندوقت پیش خطایی نابخشودنی محسوب می‌شده، اما حالا عیب‌وایرادی در آن نیست؟

هزینه میلیاردی برگزاری عروسی در هتل اسپیناس پالاس از کجا آمده؟ آیا مردم حق ندارند با دیدن این تصاویر شایعات نفتکش‌ها و سرمایه‌های افسانه‌ای نزدیکان آقای شمخانی را باور کنند؟ اصلاً چرا نباید مردم حقیقت ماجرا را درباره آقای شمخانی و فرزندان ایشان بدانند؟ این شایعات را که ایران‌اینترنشنال علیه ما پخش نکرده؛ عده‌ای از فعالان سیاسی و مقامات رسمی این مملکت آن‌ها را طرح کرده‌اند.

چرا نباید درباره صحت و سقم آن ادعاها بحث و گفت‌وگو شود. غرض اینکه، خشم عمومی از یک فیلم و عروسی معمولی درمیان نیست. ماجرا پیچیده‌تر از این حرف‌هاست. ظاهر ماجراً البته ساده است و می‌توان به‌راحتی از کنار آن گذشت. مثل خیلی از ماجراها که از کنارشان ساده گذشتیم، اما بعدها معلوم شد که اشتباه کردیم. خیلی اشتباه کردیم.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی