۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۷:۱۲
جمعه ۰۲ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۰
کد خبر: ۱۰۴۸۷۳

ترامپ: وقتی صدام را نابود کردیم، تهران تبدیل به قلدر واقعی خاورمیانه شد | بعد از حمله اخیر ما، قلدر دیگر قلدر نیست

ترامپ: وقتی صدام را نابود کردیم، تهران تبدیل به قلدر واقعی خاورمیانه شد | بعد از حمله اخیر ما، قلدر دیگر قلدر نیست
رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد توان هسته‌ای ایران پس از حملات وی در جنگ ۱۲ روزه به تأسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان، از بین رفته است.

به گزارش فراز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌و‌گو با نشریه تایم، تأکید کرد: بخش زیادی از این ماجرا — بخش زیادی از مشکل — از آن‌جا شروع شد که بوش وارد عراق شد و آن را منفجر کرد. او منطقه را بی‌ثبات کرد، چون پیش از آن دو قدرت بزرگ وجود داشت: عراق و ایران — و آن دو قدرت یکسان بودند. آن‌ها هزار سال با هم می‌جنگیدند، تحت نام‌های متفاوت و ادیان متفاوت، اما برای قرن‌های متمادی با هم می‌جنگیدند، و در اصل یکی بودند. همان قدرت بودند. می‌جنگیدند، بعد به بن‌بست می‌رسیدند، بعد دوباره می‌جنگیدند، اما همان چرخه ادامه داشت. و وقتی ما یکی از آن دو قدرت را از بین بردیم، ناگهان فقط یک قلدر باقی ماند — و آن قلدر، ببینید، آن‌ها وقتی با هم می‌جنگیدند قلدر نبودند، چون درگیر یکدیگر بودند. اما وقتی یکی نابود شد، ایران تبدیل به قلدر واقعی شد. وقتی ما وارد جنگ شدیم، چون در کنار اسرائیل بودیم، و وقتی به جنگ آن‌ها رفتیم و به تمام آن موفقیت‌ها دست یافتیم — و بعد وقتی من رفتم و ظرفیت و توان هسته‌ای‌شان را از بین بردم — آن توان واقعاً نابود شد. آن‌ها هنوز هم نمی‌توانند به آنجا برگردند، چون رسانهٔ جعلی سی‌ان‌ان گفت: «خب، شاید آن‌قدرها هم بد نبوده.» آن‌ها گفتند: «بد بود، ولی شاید نه تا آن حد.» من گفتم: «نه، این نابودی کامل بود.» و همان‌طور که می‌دانید، کمیسیون انرژی اتمی گفت که من درست می‌گویم. هر بمب دقیقاً به هدف خود خورد. حمله باورکردنی نبود. حمله‌ای بی‌نقص بود. هر هواپیما بی‌نقص بود. حتی یک پیچ از جای خود درنرفته بود. حتی یک موتور از کار نیفتاد. هیچ چیز اشتباه پیش نرفت.

این عملیات ۳۷ ساعت طول کشید، رفت و برگشت، با ۵۲ تانکر سوخت‌رسان و ۱۰۰ هواپیما، چون می‌دانید، همراه آن‌ها جنگنده‌ها و تجهیزات بسیاری داشتیم.

او تصریح کرد: این یک عملیات نظامی باورنکردنی بود — باید روزی در تاریخ ثبت شود. چون یادتان هست در زمان جیمی کارتر، آن عملیات با بالگردهایی که سقوط کردند و سربازانی که وسط بیابان می‌دویدند تا فرار کنند؟ وای، چه رسوایی‌ای بود. آن‌ها اسیر شدند — و بعد گروگان. درست است؟ آن‌جا بودند، و بعد گروگان شدند. اما ما هیچ‌کدام از آن مشکلات را نداشتیم. این یک حملهٔ بی‌نقص بود. ما وارد تأسیسات هسته‌ای شدیم و به معنای واقعی کلمه آن‌ها را زیر بمباران گرفتیم. در نتیجه، آن تهدید هسته‌ای دیگر وجود نداشت. از نظر متعارف نیز به‌شدت تضعیف شدند. و ما یک خاورمیانه متفاوت داشتیم، چون دیگر قلدر وجود نداشت. پس نمی‌شد چنین توافقی (صلح) را انجام داد.

ترامپ مدعی شد: حالا، همچنین می‌شود گفت ما سلیمانی را هم از بین بردیم. می‌دانید، در واقع این روند سال‌ها پیش شروع شد، چون سلیمانی شخصیتی متفاوت بود نسبت به آنچه امروز دارند. البته آن‌ها سه لایه از رهبران خود را از دست دادند. ما سه لایه از فرماندهان نظامی‌شان را یکی پس از دیگری از بین بردیم. به هر حال، ایران بسیار متفاوت شد و دیگر قلدر نبود. ما داریم دربارهٔ چند ماه اخیر صحبت می‌کنیم — دیگر قلدر نبود. ماجرای سلیمانی مهم بود، به نظرم از آنجا شروع شد — در دور اول ریاست‌جمهوری من. آن دوره فوق‌العاده بود. ولی سلیمانی آدم مهمی بود. او داشت آماده می‌شد که به پنج پایگاه ما حمله کند. در واقع، او همراه با مردی از عراق بود که در طرف آن‌ها قرار داشت و داشتند آماده می‌شدند — اما بیشتر خودِ سلیمانی بود که آمادهٔ حمله به پنج پایگاه ما بود. می‌دانید، ما پایگاه‌های تعبیه‌شده در مناطق مختلف داریم، و آن‌ها همه آمادهٔ عملیات بودند — اما ما زودتر به سراغشان رفتیم. آن ضربه بزرگی بود. اما بعد که به این مرحله رسید، ما آن‌ها را از میان برداشتیم. بنابراین دیگر تهدیدی نبودند، یا دست‌کم تهدیدی بسیار جزئی‌تر بودند.

وی ادامه داد: فرض کنید که آن‌ها هنوز آن توان را داشتند — فرض کنید ما حمله را انجام نداده بودیم — کاری که هر رئیس‌جمهوری در ۲۲ سال گذشته از آن انتظار می‌رفت انجام دهد. خلبانان در دفتر من بودند، گفتند: «آقا، ما این مانور را تمرین می‌کردیم — هم ما و هم پیشینیان ما — به مدت ۲۲ سال.» سه بار در سال، دقیقاً همان مأموریت را تمرین می‌کردند — پرواز، نحوهٔ انجام عملیات — اما همیشه تمرین آن حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران بود. با این حال، هیچ رئیس‌جمهوری جرأت انجامش را نداشت. ولی من داشتم. و با انجام آن، ما یک خاورمیانه متفاوت داشتیم. چون اگر ایران همچنان قدرت‌مند و قلدر باقی می‌ماند، انجام چنین توافقی غیرممکن بود. چون آن تهدید سنگین همچنان بر فراز منطقه سایه می‌انداخت. حالا دیگر آن تهدید وجود ندارد.

او افزود: می‌گویم حتی اگر توافق را هم انجام داده بودیم — که نمی‌شد، چون عربستان و دیگر کشورها از آن حمایت نمی‌کردند — حالا اما ما حمایت همه را داشتیم. آن‌ها پیش‌تر از ترسِ قلدر حمایت نمی‌کردند، درست است؟ حالا که قلدر دیگر قلدر نیست، آن‌ها سعی می‌کنند وانمود کنند که هنوز هستند، ولی دیگر هیچ‌کس نگرانشان نیست. آن‌ها برای بقا می‌جنگند. کاملاً برای زندگی‌شان می‌جنگند.

علاوه بر این، ما تحریمشان کردیم. یعنی واقعاً برای زنده‌ماندن می‌جنگند، نه برای ساخت سلاح هسته‌ای. باور کنید، آن‌ها بسیار ضعیف شده‌اند.

وی اضافه کرد: پس آن تهدید دیگر وجود ندارد. و چون آن تهدید وجود ندارد، همه آمادهٔ صلح هستند. چون آن تهدید دیگر وجود ندارد، که اگر بود، آن‌ها با هر چیزی مخالفت می‌کردند. آن‌ها بد بودند. و این‌جاست که اوباما و بایدن خیلی بد عمل کردند. چون اساساً آن‌ها می‌خواستند ایران را رهبر همه چیز کنند — و می‌خواستند کشوری باشد که در نهایت سلاح هسته‌ای بسازد. طبق توافق هسته‌ای ایران، آن‌ها تا حالا سلاح هسته‌ای عظیمی ساخته بودند. می‌دانید که آن توافق خیلی وقت پیش منقضی شده بود. من آن را لغو کردم، ولی گفتم که به‌زودی هم خودش منقضی می‌شد. اما آن توافق مسیر همواری برای ساخت سلاح هسته‌ای فراهم کرده بود، بدون هیچ مانعی.

رئیس‌جمهور آمریکا بیان داشت: پس خلاصه این‌که: ما قلدر را از بازی خارج کردیم. همه از این بابت خوشحال بودند، و توافق را امضا کردیم. حالا اگر قلدر را از میان برنداشته بودیم، اولاً توافقی [توافق غزه] امضا نمی‌شد، چون بسیاری از کشورهای عرب نمی‌توانستند آن را انجام دهند. من آن را می‌دانستم و حتی تلاش نمی‌کردم. دوماً، فرض کنید همه‌چیز دقیقاً مثل الان بود — همه با هم متحد، همه توافق‌نامه را امضا کرده‌اند، اتفاقی تاریخی پس از سه‌هزار سال — و فرض کنید ما هیچ کاری علیه ایران نکرده بودیم، در آن صورت ابر تاریکی بالای سر آن توافق بود. آن توافق هیچ معنایی نداشت. و این تمام چیزی است که باید گفت. خلاصه‌اش همین است.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پارس‌خودرو سهند CNG را کلید زد/ پیمایش ۷۰۰ کیلومتری با ترکیب بنزین و گاز
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی