۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۵۴
سه‌شنبه ۰۶ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۰
کد خبر: ۱۰۵۲۲۹
پذیرایی با برنج آمریکایی در ژاپن

تاکایچی: ترامپ را برای جایزه صلح نوبل معرفی می‌کنیم

تاکایچی: ترامپ را برای جایزه صلح نوبل معرفی می‌کنیم
نخست‌وزیر ژاپن به مناسبت دویست و پنجاهمین سالگرد تاسیس ایالات متحده در سال آینده، ۲۵۰ درخت گیلاس به واشینگتن دی سی اهدا کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در دومین مرحله از سفر آسیایی خود، به ژاپن وارد شد و با سانائه تاکایچی، نخست‌وزیر محافظه کار ژاپن که تنها چند روز پیش انتخاب شد، دیدار کرد.

به گزارش سی‌ان‌ان، در این دیدار که با تشریفات و اعطای هدایای ویژه‌ای به ترامپ همراه بود، تاکایچی از «عصر طلایی جدید» برای ژاپن و اتحاد آمریکا خبر داد. ترامپ نیز به تاکایچی گفت که او «یکی از نخست‌وزیران بزرگ» خواهد بود و آمریکا را «متحدی در قوی‌ترین سطح» برای ژاپن دانست.

رهبران دو کشور در مورد تامین مواد معدنی و عناصر خاکی کمیاب که به گفته آنان «برای صنایع داخلی ایالات متحده و ژاپن حیاتی‌اند»، توافق‌نامه‌ای امضا کردند.

انحصار جهانی تامین عناصر خاکی کمیاب تقریبا در اختیار چین است و پکن در جنگ تجاری با واشینگتن، از این موقعیت به‌عنوان ابزار فشار استفاده کرده است. حالا آمریکا در تلاش است با کشور‌های دیگر توافق‌هایی منعقد کند تا این انحصار و وابستگی به چین را بشکند.

به گفته مقام‌های دیپلماتیک ایالات متحده و ژاپن، این چارچوب همکاری شامل تلاش مشترک دو متحد برای تضمین زنجیره تامین و تشویق بخش دولتی و خصوصی به سرمایه‌گذاری در استخراج و فراوری این منابع از جمله نئودیم، دیسپروسیوم و ساماریوم و نیز مواد معدنی حیاتی نظیر لیتیوم، نیکل و کبالت است که در تولید گستره وسیعی از فناوری‌ها از صنایع الکترونیک تا خودرو‌های برقی کاربرد دارند.

تاکایچی با اشاره به دویست‌وپنجاهمین سالگرد تاسیس ایالات متحده در سال آینده، اعلام کرد که ژاپن ۲۵۰ درخت گیلاس به واشینگتن دی‌سی اهدا خواهد کرد.

رهبران دو کشور در طول دیدار تشریفاتی با یکدیگر، ناهاری خوردند که شامل گوشت گاو و برنج آمریکایی بود، در همین حال، تاکایچی به ترامپ گفت که او را برای جایزه صلح نوبل نامزد کرده است. او سپس یک چوب گلف متعلق به شینزو آبه، نخست‌وزیر ترورشده ژاپن، و یک کیف گلف با امضای هیدکی ماتسویاما، ستاره گلف، را به ترامپ هدیه داد.

ترامپ به‌زودی از نیرو‌های آمریکایی مستقر در ژاپن بازدید خواهد کرد. او پیش از دیدار با نیرو‌های آمریکایی، به سفارش تجهیزات نظامی از ژاپن اشاره کرد و گفت: «ما سفارش‌های شما را برای مقدار بسیار زیادی تجهیزات نظامی جدید دریافت کردیم. فکر می‌کنم بیش از هر زمان دیگری، تجارتی فوق‌العاده با هم خواهیم داشت.»

ژاپن میزبان بزرگ‌ترین تمرکز قدرت نظامی ایالات متحده در خارج از خاک این کشور است و ترامپ پیش از این شکایت کرده بود که ژاپن برای دفاع از جزایر خود در برابر چین به طور فزاینده تهاجمی، به اندازه کافی هزینه نمی‌کند.

با اینکه تاکایچی اعلام کرده قصد دارد برای افزایش هزینه‌های دفاعی تا ۲ درصد تولید ناخالص داخلی، برنامه‌هایی را تسریع کند، ممکن است برای تعهد به افزایش بیشتر بودجه دفاعی، آن‌طور که ترامپ خواستار آن است، با دشواری رو‌به‌رو شود، زیرا ائتلاف حاکم او اکثریت پارلمان را در اختیار ندارد.

ترامپ در ماه ژوییه یک پیمان تجاری جدید با ژاپن منعقد کرد و در ازای تعهد ژاپن به سرمایه‌گذاری ۵۵۰ میلیارد دلاری در ایالات متحده، تعرفه «متقابل» ۲۵ درصدی خود را به ۱۵ درصد کاهش داد. علاوه بر این، توکیو موانع واردات وسایل نقلیه و محصولات کشاورزی از ایالات متحده را نیز کم کرد. صادرات خودرو‌های ژاپنی به آمریکا نیز تحت آن قرارداد، با تعرفه ۱۵ درصدی انجام می‌شوند که کمتر از نرخ ۲۵ درصدی است که ترامپ برای اکثر کشور‌ها اعمال کرده است.

منبع: فراز
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی