۲۱ شهريور ۱۴۰۵ ۰۶:۰۳
چهارشنبه ۰۷ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۷
کد خبر: ۱۰۵۲۵۸

پاکستان شکست مذاکرات را اعلام کرد | اسلام‌آباد: طالبان «نماینده مردم افغانستان نیست»

پاکستان شکست مذاکرات را اعلام کرد | اسلام‌آباد: طالبان «نماینده مردم افغانستان نیست»
دولت پاکستان شکست مذاکرات با دولت افغانستان را که به مدت چهار روز در ترکیه ادامه داشت و هدف آن دستیابی به توافقی برای پایان دادن به درگیری‌های مرزی بین دو کشور بود، اعلام کرد. این درگیری‌ها با آتش‌بس موقت برای هموار کردن راه برای مذاکرات تحت حمایت آنکارا و دوحه متوقف شده بود.

 

 وزیر اطلاعات پاکستان روز چهارشنبه اعلام کرد که مذاکرات با هدف آتش‌بس بلندمدت بین افغانستان و پاکستان در استانبول بدون «راه حل عملی» به پایان رسید و این ضربه‌ای به صلح در منطقه پس از درگیری‌های مرگبار اوایل اکتبر بود.

 این مذاکرات برای دستیابی به صلح پایدار بین دو همسایه پس از کشته شدن ده‌ها نفر در مرزشان در بدترین خشونت از زمان به قدرت رسیدن طالبان در کابل در سال ۲۰۱۱ انجام شد.

«عطاالله ترار»، وزیر اطلاعات پاکستان در بیانیه‌ای که اوایل چهارشنبه منتشر شد، گفت: «طرف افغان همچنان از پرداختن به مسئله اصلی و از نکته اصلی که روند گفت‌وگو بر اساس آن آغاز شد، طفره رفت.»

وی افزود: «طالبان افغانستان به جای پذیرش هرگونه مسئولیتی، به تغییر مقصر، طفره رفتن و فریبکاری متوسل شدند. در نتیجه، گفت‌وگو به هیچ راه حل عملی منجر نشد.»

عطا ترار، دولت طالبان افغانستان را متهم کرد که حاضر به ترک حمایت خود از شبه‌نظامیانی که علیه پاکستان فعالیت می‌کنند، نیست.

اسلام‌آباد معتقد است که این شبه‌نظامیان از خاک افغانستان به عنوان پایگاهی برای حملات خود استفاده می‌کنند.

ترار اظهار داشت که هیئت پاکستانی در طول مذاکرات تلاش کرد تا هیئت افغانستان را از اهمیت مقابله با طالبان پاکستان متقاعد کند و استدلال کرد که این امر برای امنیت پاکستان ضروری است.

وی افزود که هیئت افغانستان در این زمینه همکاری نکرد.

وزیر اطلاعات پاکستان اظهار داشت که دولت طالبان «نماینده مردم افغانستان نیست» و بقای آن به ادامه جنگ بستگی دارد.

او ادعا کرد که آنها «جنگ را به هر قیمتی می‌خواهند» و تاکید کرد که پاکستان در تضمین امنیت و ثبات خود کوتاه نمی‌آید و دشمنان خود را در همه جا و در همه زمان‌ها هدف قرار خواهد داد.

اوایل عصر سه‌شنبه، «خواجه آصف»، وزیر دفاع پاکستان، در مصاحبه‌ای با کانال تلویزیونی محلی جیو، اظهار داشت که کشورش قادر به از بین بردن هر کسی است که امنیت آن را تهدید کند.

وی اظهار داشت که «دولت طالبان با آتش بازی می‌کند».

او تاکید کرد که «توانایی‌های ارتش پاکستان بسیار بیشتر از آن چیزی است که آنها تصور می‌کنند».

منابع آگاه افغان و پاکستانی پیش از این روز سه‌شنبه به رویترز گفتند که دو کشور با آتش‌بس حاصل شده در دوحه در ۱۹ اکتبر موافقت کرده بودند، اما در دور دوم مذاکرات با میانجیگری ترکیه و قطر در استانبول به زمینه مشترکی دست نیافتند. هر یک از طرفین دیگری را به دلیل شکست مقصر دانست.

یک منبع امنیتی پاکستانی گفت که طالبان حاضر به تعهد به مهار طالبان پاکستان، یک گروه شبه‌نظامی جداگانه متخاصم با پاکستان که اسلام‌آباد می‌گوید با مصونیت در داخل افغانستان فعالیت می‌کند، نیستند.

یک منبع افغان آشنا با مذاکرات نیز گفت که این مذاکرات پس از یک «بحث پرتنش» در مورد این موضوع پایان یافت و افزود که طرف افغان اعلام کرد که هیچ کنترلی بر طالبان پاکستان که در هفته‌های اخیر حملاتی را علیه نیروهای پاکستانی انجام داده است، ندارد.

درگیری‌های ماه اکتبر پس از آن آغاز شد که حملات هوایی پاکستان در این ماه کابل، پایتخت افغانستان و سایر مکان‌ها، از جمله رهبر طالبان پاکستان را هدف قرار داد. طالبان با حملاتی به پست‌های نظامی پاکستان در امتداد مرز ۲۶۰۰ کیلومتری پاسخ دادند.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و چهارم | گزارش درحال به روز رسانی
«نبرد هرمز» روز شصت و سوم | تمام سواحل دریای سرخ یمن اکنون تحت کنترل حوثی‌هاست
بهار ۱۴۰۵ بانک سینا با علی ابدالی؛ جهش ۴ برابری مطالبات مشکوک‌الوصول و سقوط ۷۰ درصدی درآمد شعب
«نبرد هرمز» روز شصت و دوم | محسن رضایی: اقدامات آژانس، کشورها را به سمت خروج از ان‌پی‌تی سوق خواهد داد
عملکرد بانک رفاه کارگران در حوزه حاکمیت شرکتی شایسته قدردانی است
بانک رفاه کارگران اقدامات ارزشمندی برای کارگران و بازنشستگان انجام داده است
قدردانی مدیرعامل بانک اقتصادنوین از همکاری قوه قضاییه و قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران برای کمک به استیفای حقوق بانک
خسارت واقعی سیل مازندران چقدر است؟! جبران خسارت مردم چگونه انجام می‌شود؟!
حمایت بانک تجارت از طرح‌های زیرساختی، انرژی‌های تجدید پذیر و زنجیره تأمین پروژه‌های استانی
تحول دیجیتال سایپا وارد مرحله جدید شد/ توسعه SAP در زنجیره تأمین
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | نگرانی آمریکا از توانایی‌های جدید ایران؛ پای چین و روسیه به میان آمد
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
بانک گردشگری به سمت مدیریت اکوسیستم مالی حرکت می‌کند
سطح یک نسبت توانگری مالی
بازگشت واحد پلی‌اتیلن سنگین ۲ پتروشیمی جم به مدار تولید؛ ثبت ۱۰۵ درصد ظرفیت اسمی پس از چند ماه توقف
مالیبل‌سایپا به دانش فنی تولید پوشان پایه آب دست یافت
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
مهسا بهشتی: طرح حمایت بانک اقتصادنوین از ورزشکاران، فاصله میان «می‌توانم» و «نمی‌توانم» است
رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام: بانک اقتصادنوین مسیر درستی را انتخاب کرده است
عضو کمیسیون اقتصادی: بانک اقتصادنوین، حرمت اولین بودن را نگه داشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی