۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۰:۰۷
پنجشنبه ۰۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۹
کد خبر: ۱۰۵۳۵۴
گزارش تایمز و آسوشیتدپرس؛

آمریکا چگونه می‌خواست برای ربودن رئیس‌جمهور ونزوئلا اقدام کند؟

آمریکا چگونه می‌خواست برای ربودن رئیس‌جمهور ونزوئلا اقدام کند؟
«به‌جای رسیدن به مقصد مورد نظرش، رئیس‌جمهور ونزوئلا نیکولاس مادورو خود را در یک پایگاه آمریکایی می‌یابد تا واشنگتن بتواند نظام او را سرنگون کرده و او را محاکمه کند.» این سناریو بهترین راه برای رساندن نیکولاس مادورو به «عدالت آمریکایی» بود — طبق طرحی محرمانه که امروز روزنامه تایمز و خبرگزاری آسوشیتد پرس آن را منتشر کردند.

 

به گزاش روزنامه اینترنتی فراز به نقل از تایمز، طرح بر اساس رشوه دادن به خلبان شخصی مادورو برای تغییر مسیر هواپیمای دولتی بدون اطلاع او تنظیم شده بود.

در واقع، یکی از وابستگان سفارت آمریکا در جمهوری دومینیکن پیشنهادی جسورانه به خلبان ارائه داد و به او وعده داد که می‌تواند «قهرمان ونزوئلا شود و در سمت درست تاریخ بایستد».

این داستان که شبیه یک رمان جاسوسی به نظر می‌رسد، توسط آسوشیتد پرس منتشر شد و مبتنی بر مصاحبه با مقام‌های کنونی و سابق آمریکایی، یکی از مخالفان مادورو و بررسی پیام‌های متنی میان خلبان و وابسته پیشین سفارت بود.

طرح چگونه آغاز شد

طراحی این نقشه در آوریل ۲۰۲۴ آغاز شد؛ زمانی که سفارت آمریکا در جمهوری دومینیکن گزارشی دریافت کرد مبنی بر این‌که دو فروند هواپیما که مادورو از آنها استفاده می‌کند، برای تعمیر در این کشور کارائیبی حضور دارند.

در آن روز، در محوطه سفارت فردی به نام ادوین لوپز مشغول به کار بود — یک سرباز سابق ارتش آمریکا از پورتوریکو — که عضوی از تیم وزارت امنیت داخلی بود و مأموریتش تحقیق درباره شبکه‌های جنایتکار فرامرزی در منطقه کارائیب بود.

لوپز وقتی فهمید پنج خلبان ونزوئلایی قرار است برای بازگرداندن دو هواپیمای «داسو فالکون» به کاراکاس به دومینیکن بیایند، به موضوع علاقه‌مند شد.

او با کسب موافقت از رؤسایش به فرودگاه بین‌المللی «لا ایسابلا» رفت تا با خلبانان تماس بگیرد.

در سالن انتظار مجاور بخش ویژه ریاست‌جمهوری، با هر پنج خلبان صحبت کرد. هدف اصلی‌اش ارشدترین آنها بود: بیتنر فیلیگاس، عضو گارد افتخاری ریاست‌جمهوری و سرتیپ نیروی هوایی ونزوئلا.

پیشنهاد جسورانه

پس از گفت‌وگویی کوتاه که در آن فیلیگاس «مضطرب» به نظر می‌رسید، آمریکایی هویت واقعی خود را فاش کرد و پیشنهادی به او داد که امیدوار بود نتواند رد کند: او به فیلیگاس گفت در صورت انتقال مادورو به «عدالت آمریکایی»، می‌تواند ثروتمند شود و میلیون‌ها نفر او را تحسین خواهند کرد.

خلبان می‌توانست مقصد را خودش انتخاب کند؛ از جمله گزینه‌های پیشنهادی: پورتوریکو یا پایگاه آمریکایی گوانتانامو در کوبا بود.

فیلیگاس پیشنهاد را نپذیرفت، اما شماره تلفن خود را به لوپز داد.

در هفته‌های بعد، میان دو نفر پیام‌هایی رد و بدل شد. آمریکایی تأکید داشت که پیشنهاد همچنان برقرار است — و این ارتباط حتی پس از بازنشستگی لوپز در ژوئیه گذشته ادامه یافت.

پیام رمزنگاری‌نشده

ماه گذشته، مأمور آمریکایی دوباره با خلبان تماس گرفت. این بار، فیلیگاس با لحنی تند پاسخ داد: «ما ونزوئلایی‌ها از فلزی متفاوت ساخته شده‌ایم. خیانت در خون ما جایی ندارد.»

سپس شماره آمریکایی را مسدود کرد.

روز بعد، مارشال بیلینگزلی — مقام پیشین امنیت ملی آمریکا — پیامی مرموز برای فیلیگاس فرستاد.

او برایش «تولد مبارک» نوشت — و واقعاً روز تولد فیلیگاس بود — و عکسی از او در جمهوری دومینیکن فرستاد که در آن تصویر مربوط به نخستین دیدارش با لوپز دیده می‌شد، اما چهره مأمور آمریکایی از تصویر حذف شده بود.

چند روز بعد، در ونزوئلا شایعاتی درباره بازداشت فیلیگاس منتشر شد. اما در ۲۴ سپتامبر گذشته، او در یک برنامه تلویزیونی دولتی که توسط وزیر کشور دیوسدادو کابیو اجرا می‌شد، دوباره ظاهر شد؛ با لباس رسمی نظامی.

وزیر او را به بینندگان معرفی کرد و گفت: «او یک وطن‌پرست است که هرگز متزلزل نمی‌شود.»

کابیو افزود که پرونده او ثابت می‌کند ارتش ونزوئلا «قابل خرید نیست».

پس‌زمینه سیاسی

افشای این طرح در حالی صورت می‌گیرد که ایالات متحده بزرگ‌ترین ناوگان خود از زمان جنگ سرد را در منطقه کارائیب مستقر کرده است — اقدامی که به‌طور گسترده به‌عنوان تلاشی برای وادار کردن مادورو، ۶۲ ساله، به کناره‌گیری از قدرت تلقی می‌شود.

وزارت خارجه آمریکا همچنین پاداشی ۵۰ میلیون دلاری برای اطلاعاتی که منجر به دستگیری رئیس‌جمهور شود، تعیین کرده است و او را به عنوان «تروریست مواد مخدر» متهم می‌کند. مادورو هرگونه ارتباط با قاچاق مواد مخدر را رد کرده است.

همچنین آمریکا ۲۵ میلیون دلار پاداش برای اطلاعاتی در نظر گرفته که منجر به بازداشت وزیر کشور او، دیوسدادو کابیو، شود.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
پیشنهاد سردبیر
زندگی