دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ 03 November 2025
يکشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۹
کد خبر: ۱۰۵۵۷۲

با افزایش فشار‌های آمریکا، ونزوئلا دست به دامن ایران، چین و روسیه شد

وزیر ترابری ونزوئلا هماهنگی‌هایی برای دریافت تجهیزات نظامی و پهپاد از ایران انجام داده و در جریان برنامه‌ریزی سفرش به تهران، به یک مقام جمهوری اسلامی گفته است ونزوئلا به تجهیزات شناسایی، مختل‌کننده‌های جی‌پی‌اس و پهپاد‌های دوربرد نیاز دارد.

درپی افزایش فشار آمریکا و استقرار نیرو‌های آمریکایی در منطقه کارائیب، نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا، در تلاش است تا از روسیه، چین و جمهوری اسلامی ایران برای تقویت توان نظامی فرسوده کشورش کمک بگیرد.

اسناد داخلی دولت آمریکا که به دست روزنامه واشینگتن پست رسیده است، نشان می‌دهد مادورو در نامه‌ای خطاب به ولادیمیر پوتین خواستار دریافت موشک، رادار‌های دفاعی و تعمیر هواپیما‌های جنگی شده است. او در نامه‌ای جداگانه به شی جین‌پینگ نیز از چین درخواست «گسترش همکاری نظامی» برای مقابله با «افزایش تنش میان آمریکا و ونزوئلا» و همچنین تسریع تولید سامانه‌های راداری شناسایی کرده است.

بر اساس این اسناد، رامون ولسکس، وزیر ترابری ونزوئلا، نیز هماهنگی‌هایی برای دریافت تجهیزات نظامی و پهپاد از ایران انجام داده و در جریان برنامه‌ریزی سفرش به تهران، به یک مقام جمهوری اسلامی گفته است ونزوئلا به «تجهیزات شناسایی غیرفعال»، «مختل‌کننده‌های جی‌پی‌اس» و «پهپاد‌هایی با برد ۱۰۰۰ کیلومتر» نیاز دارد.

مادورو اقدام‌های نظامی آمریکا را تهدیدی علیه ایدئولوژی مشترک چین و ونزوئلا توصیف کرده و حمله به ونزوئلا را معادل حمله به چین دانسته است. هنوز مشخص نیست مسکو، پکن یا تهران چه پاسخی داده‌اند.

روسیه همچنان مهم‌ترین پشتیبان مادورو محسوب می‌شود. روز یکشنبه، یک هواپیمای ترابری ایلیوشین ۷۶ روسیه که سال گذشته به‌دلیل مشارکت در تجارت تسلیحاتی تحریم شده بود، پس از طی مسیر غیرمستقیم از فراز آفریقا، در کاراکاس فرود آمد.

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که از ونزوئلا «در دفاع از حاکمیت ملی‌اش» حمایت می‌کند و آماده پاسخ‌گویی به درخواست‌های این کشور است.

کرملین همچنین پیمان راهبردی تازه‌ای با کاراکاس تصویب کرده است. پروژه‌های مشترک دو کشور همچنان ادامه دارد، ازجمله کارخانه تولید مهمات کلاشنیکف در ایالت آراگوآ که پس از حدود ۲۰ سال وعده، در ژوییه افتتاح شد. مسکو همچنین امتیاز بهره‌برداری از ذخایر گسترده نفت و گاز ونزوئلا را در اختیار دارد.

با وجود این، تحلیلگران معتقدند توان و تمایل روسیه برای حمایت از مادورو نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است. جنگ در اوکراین و نیاز به تمرکز بر اروپا موجب شده است حضور مسکو در آمریکای لاتین کم‌رنگ‌تر شود. برخی کارشناسان می‌گویند بحران میان واشینگتن و کاراکاس حتی ممکن است به‌نفع پوتین باشد، زیرا توجه آمریکا را از اوکراین منحرف می‌کند.

جیمز استوری، سفیر پیشین آمریکا در ونزوئلا، گفت: «اینکه بیش از ۱۰درصد از ناوگان دریایی آمریکا به کارائیب منتقل شده، در واقع از جهاتی پیروزی برای پوتین است.»

در دوران چاوز، ونزوئلا مقادیر زیادی سلاح روسی شامل تانک، جنگنده و موشک خریداری کرد، اما کارشناسان می‌گویند بیشتر آنها غیرعملیاتی و از رده خارج‌اند. به گفته یکی از افسران سابق ارتش ونزوئلا، تا سال ۲۰۱۸ کمتر از پنج فروند جنگنده سوخو عملیاتی بوده است. او تجهیزات روسی را «قراضه و بنجل» توصیف کرد.

با این حال، مادورو به‌تازگی اعلام کرده ۵۰۰۰ موشک دوش‌پرتاب روسی ایگلا-اس در سراسر کشور مستقر کرده است.

منبع: فراز
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

نتانیاهو: ایران ضربات سنگینی خورده، اما هنوز در برخی مناطق وجود دارد، زخم‌هایش را ضماد می‌کند و سعی در بهبودی دارد

ستاره‌ای فراتر از زمان؛ شاهرخ خان ۶۰ ساله شد

حماس اجساد سه اسیر دیگر را تحویل داد در حالی که اسرائیل یک نفر را در غزه کشت

شب قبل از انقراض خاندان قاجاریه در زیرزمین خانه رضاخان چه خبر بود؟

با افزایش فشار‌های آمریکا، ونزوئلا دست به دامن ایران، چین و روسیه شد

خروج وریا از فهرست سیاه؛ دوری شهریار از فوتبال خودخواسته یا محرومیت؟

هشدار اسرائیل به لبنان: حزب‌الله با آتش بازی می‌کند

ترامپ: شی جین پینگ از عواقب حمله به تایوان آگاه است

علی لاریجانی: خواسته‌های آمریکا پایان ندارد

مرگ طبقاتی؛ خانه آخرت میلیاردی شد!

رئیس سازمان انرژی اتمی از ساخت ۸ نیروگاه اتمی جدید با همکاری روسیه خبر داد

آیا روابط ایران و چین به شکل‌گیری «آسیای جدید» کمک خواهد کرد؟

دور این ۶ خوردنی خط قرمز بکشید تا پیر نشوید!

سه نظریه برای یک معما؛ «شبحی» یک شهر را فلج کرد!

پیشنهاد سردبیر
زندگی