۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۲:۲۵
پنجشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۸
کد خبر: ۱۰۵۸۶۹

اسناد نشان می‌دهد که متا از طریق سیل تبلیغات جعلی، ثروت هنگفتی به دست می‌آورد.

اسناد نشان می‌دهد که متا از طریق سیل تبلیغات جعلی، ثروت هنگفتی به دست می‌آورد.
شرکت متا پیش‌بینی کرده بود که ۱۰ درصد از درآمد سال ۲۰۲۴ آن از تبلیغات مربوط به کلاهبرداری‌ها و کالا‌های ممنوعه حاصل شود و طبق اسناد شرکت، تخمین داخلی این شرکت این است که پلتفرم‌هایش روزانه ۱۵ میلیارد تبلیغ کلاهبرداری به کاربران نشان می‌دهند.

اسنادی که توسط رویترز مشاهده شده نشان می‌دهد که متا پیش‌بینی کرده است که 10٪ از درآمد خود در سال 2024 از تبلیغات مربوط به کلاهبرداری‌ها و کالاهای ممنوعه حاصل شود. و این غول رسانه‌های اجتماعی به طور داخلی تخمین می‌زند که پلتفرم‌هایش روزانه 15 میلیارد تبلیغ کلاهبرداری به کاربران نشان می‌دهند. از جمله واکنش‌های آن به بازاریابان مشکوک به کلاهبرداری می‌توان به دریافت هزینه اضافی برای تبلیغات و انتشار گزارش‌هایی در مورد «کلاهبردارترین کلاهبرداران» اشاره کرد.

اسناد داخلی شرکت نشان می‌دهد که متا اواخر سال گذشته به‌طور داخلی پیش‌بینی کرده بود که حدود ۱۰٪ از کل درآمد سالانه خود - یا ۱۶ میلیارد دلار - را از طریق اجرای تبلیغات برای کلاهبرداری‌ها و کالاهای ممنوعه به دست خواهد آورد.

مجموعه‌ای از اسناد گزارش نشده که توسط رویترز بررسی شده است، نشان می‌دهد که این غول رسانه‌های اجتماعی حداقل به مدت سه سال نتوانسته است انبوهی از تبلیغاتی را که میلیاردها کاربر فیس‌بوک، اینستاگرام و واتس‌اپ را در معرض طرح‌های کلاهبرداری تجارت الکترونیک و سرمایه‌گذاری، کازینوهای آنلاین غیرقانونی و فروش محصولات پزشکی ممنوعه قرار می‌داد، شناسایی و متوقف کند.

طبق یکی از اسناد مربوط به دسامبر ۲۰۲۴، این شرکت به طور متوسط روزانه حدود ۱۵ میلیارد تبلیغ کلاهبرداری «پرخطرتر» - آنهایی که نشانه‌های واضحی از کلاهبرداری دارند - به کاربران پلتفرم‌های خود نشان می‌دهد. سند دیگری مربوط به اواخر ۲۰۲۴ بیان می‌کند که متا هر ساله حدود ۷ میلیارد دلار درآمد سالانه از این دسته از تبلیغات کلاهبرداری کسب می‌کند.

بخش عمده‌ای از کلاهبرداری‌ها از سوی بازاریاب‌هایی صورت گرفته که به اندازه‌ای مشکوک عمل کرده‌اند که توسط سیستم‌های هشدار داخلی متا علامت‌گذاری شده‌اند. اما اسناد نشان می‌دهند که این شرکت تنها در صورتی تبلیغ‌کنندگان را ممنوع می‌کند که سیستم‌های خودکار آن پیش‌بینی کنند که بازاریاب‌ها حداقل ۹۵٪ مطمئن به ارتکاب کلاهبرداری هستند. طبق اسناد، اگر شرکت کمتر مطمئن باشد - اما همچنان معتقد باشد که تبلیغ‌کننده احتمالاً کلاهبردار است - متا نرخ تبلیغات بالاتری را به عنوان جریمه دریافت می‌کند. ایده این است که تبلیغ‌کنندگان مشکوک را از قرار دادن تبلیغات منصرف کند.

در این اسناد همچنین اشاره شده است که کاربرانی که روی تبلیغات کلاهبرداری کلیک می‌کنند، به دلیل سیستم شخصی‌سازی تبلیغات متا که سعی می‌کند تبلیغات را بر اساس علایق کاربر نمایش دهد، احتمالاً تعداد بیشتری از آنها را مشاهده خواهند کرد.

جزئیات خودارزیابی محرمانه‌ی متا از اسنادی استخراج شده است که بین سال‌های ۲۰۲۱ تا امسال در بخش‌های مالی، لابی‌گری، مهندسی و ایمنی متا ایجاد شده‌اند. این اسناد در کنار هم، تلاش‌های متا برای تعیین میزان سوءاستفاده در پلتفرم‌هایش - و تردید شرکت در مقابله با روش‌هایی که می‌تواند به منافع تجاری‌اش آسیب برساند - را منعکس می‌کنند.

سندیپ آبراهام، بازرس کلاهبرداری و بازرس سابق ایمنی متا که اکنون یک شرکت مشاوره‌ای به نام Risky Business Solutions را اداره می‌کند، گفت: پذیرش درآمد متا از منابعی که مظنون به ارتکاب کلاهبرداری هستند، فقدان نظارت نظارتی بر صنعت تبلیغات را برجسته می‌کند.

او به رویترز گفت: «اگر نهادهای نظارتی سود بردن بانک‌ها از کلاهبرداری را تحمل نمی‌کنند، نباید این کار را در حوزه فناوری نیز تحمل کنند.»

اندی استون، سخنگوی متا، در بیانیه‌ای گفت اسنادی که توسط رویترز مشاهده شده است «دیدگاهی گزینشی ارائه می‌دهد که رویکرد متا به کلاهبرداری و تقلب را تحریف می‌کند.» استون گفت تخمین داخلی این شرکت مبنی بر اینکه ۱۰.۱ درصد از درآمد سال ۲۰۲۴ خود را از کلاهبرداری‌ها و سایر تبلیغات ممنوعه به دست خواهد آورد، «نادرست و بیش از حد جامع» است. او گفت که این شرکت بعداً تشخیص داد که رقم واقعی کمتر است، زیرا این تخمین شامل «بسیاری» از تبلیغات مشروع نیز می‌شود. او از ارائه رقم به‌روز شده خودداری کرد.

استون گفت: «این ارزیابی برای اعتبارسنجی سرمایه‌گذاری‌های برنامه‌ریزی‌شده ما در زمینه صداقت - از جمله در مبارزه با کلاهبرداری و تقلب - انجام شد که ما انجام دادیم.» او افزود: «ما به شدت با کلاهبرداری و تقلب مبارزه می‌کنیم زیرا افراد در پلتفرم‌های ما این محتوا را نمی‌خواهند، تبلیغ‌کنندگان قانونی آن را نمی‌خواهند و ما هم آن را نمی‌خواهیم.»

استون گفت: «در طول ۱۸ ماه گذشته، ما گزارش‌های کاربران از تبلیغات کلاهبرداری را در سطح جهانی ۵۸ درصد کاهش داده‌ایم و تاکنون در سال ۲۰۲۵، بیش از ۱۳۴ میلیون محتوای تبلیغاتی کلاهبرداری را حذف کرده‌ایم.»

برخی از اسناد نشان می‌دهند که متا متعهد شده است که اقدامات بیشتری انجام دهد. در سندی مربوط به سال ۲۰۲۴ آمده است: «ما اهداف بزرگی برای کاهش کلاهبرداری‌های تبلیغاتی در سال ۲۰۲۵ داریم» و متا امیدوار است که چنین تبلیغاتی را در برخی بازارها تا ۵۰٪ کاهش دهد. در جاهای دیگر، اسناد نشان می‌دهد که مدیران به کارکنان خود به خاطر تلاش‌های موفقیت‌آمیزشان در کاهش کلاهبرداری تبریک می‌گویند.

منبع: فراز
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی