۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۵۴
شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۰
کد خبر: ۱۰۵۹۵۸
روزنامه جمهوری اسلامی:

درباره «زهران ممدانی» عجله نکنید

درباره «زهران ممدانی» عجله نکنید
این واقعیت را نمی‌توان انکار کرد که پیروزی زُهران ممدانی 34 ساله مسلمان در انتخابات شهرداری نیویورک یک واقعه مهم در این مقطع از تاریخ آمریکاست. با اینحال در قضاوت کردن و نظر دادن درباره اینکه این پیروزی چه پیامدهائی برای آمریکا بطور خاص و غرب بطور عام خواهد داشت نباید عجله کرد.

 

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:آنچه در مرحله کنونی می‌توان گفت این چند نکته هستند.


1- با توجه به مواضع ضدترامپ که زُهران ممدانی در طول تبلیغات انتخاباتی ابراز کرد و اقداماتی که رئیس ‌جمهور آمریکا برای به شکست کشاندن او به عمل آورد، پیروزی ممدانی نشان داد جامعه آمریکا یا حداقل نیویورک در حال فاصله گرفتن از موجودی از جنس ترامپ است.


2- حمایت‌های مستمر ممدانی از مردم فلسطین و ضدیت او با صهیونیسم به ویژه اینکه گفته بود اگر نتانیاهو در زمان شهردار بودن من به نیویورک بیاید او را در اجرای حکم دادگاه کیفری بین‌المللی بازداشت خواهم کرد، رأی دادن مردم نیویورک به او این واقعیت بسیار خوشایند را به اثبات رساند که زیر پوست شهر نیویورک و چه بسا جامعه آمریکائی خبرهائی است که با آنچه در سپهر سیاسی دولت آمریکا و تبلیغات رسانه‌های وابسته به صهیونیسم جریان دارد در تضاد است. مهم‌تر اینکه این واقعه نشان داد، کارنامه سیاه رژیم صهیونیستی در غزه افکار عمومی آمریکا را علیه این رژیم برانگیخته است.


3- مدیریت شهردار جدید نیویورک در تبدیل کردن پیروزی شگفت‌انگیز او به یک تحول عمیق در آمریکا و منزوی کردن کامل ترامپیسم و لابی صهیونیسم در این کشور و یا برعکس، احیاء مجدد این دو تفکر فعلاً شکست‌خورده تأثیر مستقیم دارد. شیعیان خوجه، که ممدانی از آنهاست، دارای سبک زندگی آرام، محتاطانه و محافظه‌کارانه‌ای هستند. آنها این خصلت را از تجربیات مکرر سرکوب شدن در دوران استعمار هند توسط انگلیس که باعث مهاجرتشان به آفریقا شد و اخراج از اوگاندا به دستور عیدی‌امین کسب کرده‌اند.

اینکه آیا ممدانی با روش قبل از شهردار شدنش برای مدیریت نیویورک استفاده خواهد کرد یا به درون لاک مخصوص خوجه‌ها بازخواهد گشت و یا روش دیگری را در پیش خواهد گرفت، در موفقیت یا عدم موفقیت او و به تبع آن در انزوا یا احیاء ترامپیسم و لابی صهیونیسم در آمریکا مؤثر خواهد بود.


4- ترامپ، نتانیاهو و صهیونیست‌های آمریکا قطعاً برای جبران شکست سنگین خود در انتخابات شهرداری نیویورک بی‌کار نخواهند نشست. ترامپ علاوه بر حیله و شارلاتانیسم، پول زیادی هم دارد کمااینکه ترکیب صهیونیسم و نتانیاهو می‌تواند جبهه‌ای از ثروت، قدرت، تزویر و حتی ترور را در برابر ممدانی به میدان بیاورد. ممدانی اگر بسیار زیرک، شجاع و با تدبیر باشد شاید بتواند بر این جبهه زر، زور، تزویر و تهدید غلبه کند و الا مقهور ترامپیسم و صهیونیسم خواهد شد.


5- از اینها مهم‌تر، تأثیر قدرت و شهرت در نفس خود ممدانی است. در طول تاریخ و در همین عصر جمهوری اسلامی در ایران خودمان افراد زیادی داشتیم که بعد از رسیدن به قدرت، 180 درجه تغییر مسیر دادند. عامل مقهور قدرت شدن اگر در ممدانی وجود داشته باشد، تمام پیش‌بینی‌های خوشبینانه‌ای که برای بعد از شهردار شدنش می‌شود چیزی بیش از تخیل نخواهد بود. او فقط وقتی می‌تواند تحول به وجود بیاورد که مقهور قدرت نباشد.


 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی