۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۳:۱۴
دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۰
کد خبر: ۱۰۶۱۶۲

آزادی تحت نظارت رئیس‌جمهور سابق فرانسه اتفاق می‌افتد؟

آزادی تحت نظارت رئیس‌جمهور سابق فرانسه اتفاق می‌افتد؟
دفتر دادستانی عمومی فرانسه امروز (دوشنبه) آزادی نیکولا سارکوزی و قرار گرفتن وی تحت نظارت قضایی را خواستار شد.

 

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، «نیکولا سارکوزی»، رئیس جمهور سابق فرانسه، از ۲۱ اکتبر در زندان «لا سانته» در پاریس دوران محکومیت پنج ساله خود را می‌گذراند.

سارکوزی در جلسه دادگاه رسیدگی به درخواستش برای گذراندن دوران حبس در خانه، از طریق ارتباط ویدیویی گفت که دوران زندانش «خسته‌کننده» و «کابوس» بوده است.

به نوشته ایسنا، سارکوزی، که کت و شلوار سرمه‌ای به تن داشت، روز دوشنبه از زندان در مقابل دوربین ظاهر شد او پشت میزی نشسته بود که وکلایش در کنارش بودند و به دادگاه گفت: «می‌خواهم از همه کارکنان زندان که فوق‌العاده انسان‌دوست هستند و این کابوس را قابل تحمل کرده‌اند، قدردانی کنم - چون این یک کابوس است.»

سارکوزی در ۲۱ اکتبر، پس از آنکه به جرم توطئه جنایی برای دریافت بودجه مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری سال ۲۰۰۷ خود از رژیم «معمر قذافی»، دیکتاتور سابق لیبی، به پنج سال زندان محکوم شد، به زندان «لا سانته» در پاریس رفت. او به این حکم اعتراض کرده است، اما قضات حکم دادند که به دلیل «استثنایی» بودن شدت محکومیتش، باید در حالی که روند تجدیدنظرخواهی در حال انجام است، به زندان برود.

سارکوزی، که بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ به عنوان رئیس جمهور راست‌گرای فرانسه خدمت کرد، اولین رئیس سابق یک کشور اتحادیه اروپا است که به زندان رفته و اولین رهبر فرانسوی پس از جنگ است که پشت میله‌های زندان قرار گرفته است.

سارکوزی از زندان به دادگاه گفت: «من هرگز هیچ ایده یا قصدی برای درخواست کمک مالی از قذافی نداشتم. من هرگز به کاری که نکرده‌ام اعتراف نمی‌کنم. هرگز تصور نمی‌کردم که در ۷۰ سالگی در زندان باشم. این یک آزمایش سخت است که به من تحمیل شده است. اعتراف می‌کنم که سخت است، خیلی سخت است. این آزمایش روی هر آدمی اثر می‌گذارد زیرا طاقت‌فرسا است.»

او گفت که سعی نخواهد کرد با هیچ یک از متهمان یا شاهدان این پرونده تماس برقرار کند.

سارکوزی تاکید کرد: «من فرانسوی هستم، کشورم را دوست دارم، خانواده‌ام در فرانسه هستند. این آزمایش سخت باعث شده است که آنها رنج زیادی بکشند.»

وکیل سارکوزی، که در اتاق ارتباط ویدیویی زندان در کنار او نشسته بود، گفت: «بودن در قرنطینه برای او بسیار سخت بوده است.» کریستوف اینگرین، یکی دیگر از وکلای سارکوزی، گفت که او در خارج از زندان امن‌تر از داخل زندان خواهد بود. او گفت: « سارکوزی با تهدید به مرگ مواجه شده است.»

دادستان ایالتی، «دامین برونه»، درخواست کرد که درخواست آزادی سارکوزی پذیرفته شود. دادگاه تصمیم خود را بعد از ظهر دوشنبه اعلام خواهد کرد.

سارکوزی در سلول انفرادی، ۹ متر مربعی با دوش و توالت اختصاصی، نگهداری می‌شود. دو محافظ در سلول مجاور برای اطمینان از امنیت او حضور دارند. هفته‌نامه خبری فرانسوی لو پوآن گزارش داد که او در زندان فقط ماست می‌خورده زیرا می‌ترسیده که روی غذایش تف شده باشد.

این مجله به نقل از منابع ناشناس گزارش داد که به او امکاناتی برای آشپزی داده شده بود، اما او این پیشنهاد را رد کرد.

به گزارش شبکه تلویزیونی BFMTV، در حالی که دادگاه تجدیدنظر پاریس در حال بررسی درخواست آزادی سارکوزی است، دفتر دادستانی عمومی درخواست آزادی او تحت نظارت قضایی و ممنوعیت تماس با متهمان و شاهدان مختلف در پرونده لیبی را دارد.

دادستان کل گفته است  در این پرونده جدی بودن حقایق و حکم احتمالی نباید در نظر گرفته شود و بر معیارهای ماده ۱۴۴ تمرکز شود.»

این ماده چندین شرط قانونی را که می‌تواند بازداشت پیش از محاکمه را توجیه کند، فهرست می‌کند: ۱- حفظ شواهد ۲- جلوگیری از مشورت با متهمان مشترک یا اعمال نفوذ بی‌مورد ۳- محافظت از فرد تحت بازجویی.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی