۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۷:۱۳
سه‌شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۰
کد خبر: ۱۰۶۲۴۷

کرونای تیغی در ایران هم شایع شده است؟

کرونای تیغی در ایران هم شایع شده است؟
پرسرچ شدن کرونای تیغی زنگ خطر در مورد عدم اطلاعات دقیق در مورد بیماری‌های عفونی شایع که در حال حاضر در ایران فعال هستند را به صدا در می‌آورند.
 

 

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، هر سال با آغاز فصل پاییز و کاهش دما، بیماری‌های عفونی شبیه سرماخوردگی در سطح جهان شایع می‌شوند. امسال نیز نام کرونای تیغی مطرح شده.

به نوشته فرارو، سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع سویه جدید کرونا هشدار داده است. نام کرونای تیغی به دلیل گلودرد شدیدی انتخاب شده که بیمار هنگام ابتلا احساس بلعیدن تیغ را دارد.  در این گزارش آمده: «گلو دردی تیز و سوزناک، قرمزی و التهاب شدید حلق، درد هنگام بلع غذا، خشکی و خارش گلو از جمله نشانه‌های این بیماری است.» این در حالی است که همزمان، بسیاری از ایرانیان در فصل پاییز به بیماری‌های عفونی مبتلا می‌شوند و به‌صورت خودسرانه یا تحت نظر پزشک از داروهای آنتی‌بیوتیک استفاده می‌کنند.

نکته قابل توجه این است که یکی از آمپول‌های پرکاربرد در درمان بیماری‌های عفونی فصل سرما، یعنی سفازولین، دیگر تحت پوشش بیمه قرار ندارد. باشگاه خبرنگاران جوان در خبری در این مورد نوشت: «بنابر اعلام داروخانه‌های سطح شهر تهران، داروی سفازولین که در بیماری‌های شدید فصل سرما استفاده می‌شود از پوشش بیمه‌ای خارج شده و صرفا در بیمارستان‌ها هزینه آن توسط بیمه پرداخت می‌شود».

این موضوع تناقض آشکار در دسترسی و روش‌های درمان بیماری‌های عفونی را نشان می‌دهد. برخی رسانه‌ها با تیترهایی مانند «آمپول فصل سرما دیگر تحت پوشش بیمه نیست!» به این مسئله پرداخته‌اند، در حالی که پزشکان هشدار می‌دهند که استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان بیماری‌های ویروسی مانند کرونای تیغی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

با توجه به اطلاعات پیچیده و متناقض منتشر شده در فضای مجازی و برخی سایت‌ها، افراد مبتلا ممکن است دچار سردرگمی شوند و صحت اطلاعات برای آن‌ها دشوار باشد. این پرسش مطرح می‌شود که آیا کرونای تیغی وارد ایران شده است یا خیر، آیا در حین ابتلا به بیماری‌های عفونی مانند کرونا باید از داروهای آنتی‌بیوتیک استفاده کرد و آمپول سفازولین دقیقا برای چه منظوری به کار می‌رود و حذف آن از پوشش بیمه چه پیامدهایی برای سلامت جامعه دارد.

مینو محرز، رئیس پیشین مرکز تحقیقات ایدز ایران و متخصص بیماری‌های عفونی، در گفت‌وگو با فرارو به این موضوع پرداخته و درباره استفاده از داروهای آنتی‌بیوتیک هشدار داده است.

کرونای تیغی در کیس‌های ایران مشاهده نشده/ گونه‌های جدید کرونا در ایران در حال حاضر مرگبار نیستند

مینو محرز به فرارو گفت: «نام کرونای تیغی تا کنون در فضای درمانی ایران شنیده نشده است. در حال حاضر کرونا در کشور شایع است، اما نه به شکلی که بیمار هنگام گلودرد خود احساسی شبیه بلعیدن تیغ داشته باشد؛ تاکنون موردی از این دست گزارش نشده است. با این حال، این ویروس از زمان ورودش مرتبا تغییر شکل داده و جهش پیدا می‌کند. نکته مهم این است که گونه‌های جدید کرونا در ایران در حال حاضر مرگبار نیستند و عمدتا نیازی به بستری شدن در بیمارستان وجود ندارد و بیماران به سرعت با همان علائم تنفسی شناخته شده، بهبود می‌یابند.»

کرونای فعلی با تب، سرفه یا اسهال همراه است/ درمان پنی‌سیلین یا دیگر آنتی‌بیوتیک‌ها نیاز نیست

او افزود: «ابتدا باید عامل گلودرد شدید مشخص شود. اگر عامل آن ویروس باشد، درمان با داروهای ضدالتهاب انجام می‌شود و باید دوره بیماری سپری شود. تاکنون بیماران گزارش نکرده‌اند که گلودردشان شبیه بلعیدن تیغ باشد. کرونای فعلی با تب، سرفه یا اسهال همراه است، انواع مختلفی دارد و پس از مدت کوتاهی بهبود می‌یابد. در این موارد درمان پنی‌سیلین یا دیگر آنتی‌بیوتیک‌ها نیاز نیست و درمان‌های علامتی کافی است.»

آمپول سفازولین، مربوط به بیماری‌های عفونی است/ بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی به هیچ عنوان نیاز به سفازولین ندارند

رئیس پیشین مرکز تحقیقات ایدز ایران گفت: «آمپول سفازولین، مربوط به بیماری‌های عفونی و نوعی آنتی‌بیوتیک است. این آمپول بسیار قدیمی بوده و خارج شدن آن از پوشش بیمه درمانگاه‌ها جای تعجب دارد. سفازولین اهمیت بالایی دارد و در پیشگیری‌های جراحی از آن استفاده می‌شود؛ این معمول‌ترین آنتی‌بیوتیک در جراحی‌هاست. بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی به هیچ عنوان نیاز به سفازولین یا آنتی‌بیوتیک ندارند.»

با تحت پوشش نبودن سفازولین مردم به آنتی‌بیوتیک‌های جدیدتر روی می‌آورند

او افزود: «نکته قابل توجه این است که بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌ها هم اکنون در داروخانه‌ها موجود هستند و تعجب‌آور است که سفازولین از پوشش بیمه خارج شده است. اگر این آنتی‌بیوتیک در دسترس نباشد، افراد ممکن است به آنتی‌بیوتیک‌های جدیدتر روی بیاورند که وضعیت را بدتر می‌کند. هنوز مشخص نیست علت این تصمیم چیست، اما از نظر من عاقلانه نیست.»

ایران و اوگاندا در صدر کشورهای مصرف‌کننده آنتی‌بیوتیک هستند/ استفاده بی‌رویه از آنتی‌بیوتیک یعنی کشتن نسل آینده

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: «در ایران استفاده بی‌رویه از آنتی‌بیوتیک‌ها وجود دارد و پزشکان نیز گاه بدون حساب آن را تجویز می‌کنند. ایران و اوگاندا در صدر کشورهایی هستند که از آنتی‌بیوتیک استفاده می‌کنند. این به معنای ایجاد مقاومت میکروبی و کاهش اثرگذاری آنتی‌بیوتیک‌ها در آینده است. می‌دانید این به چه معناست؟ یعنی کشتن نسل آینده! مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک بسیار خطرناک است و اهمیت آن هنوز به طور کامل مورد توجه قرار نگرفته است.»

آنفولانزا داروی ضدویروسی دارد

او افزود: «حتی برای درمان آنفولانزا نیز نیازی به آنتی‌بیوتیک نیست، زیرا آنفولانزا داروی ضدویروسی دارد و برخی ویروس‌ها درمان خاص خود را دارند، در حالی که برخی دیگر داروی مشخصی ندارند. بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی نیازی به آنتی‌بیوتیک ندارند و باید درمان علامتی صورت گیرد تا دوره بیماری کامل شود.»

او در نهایت تاکید کرد: «در صورت ابتلا به این نوع بیماری‌ها، چه به پزشک مراجعه کنید و چه خوددرمانی کنید، نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک ندارید. آنتی‌بیوتیک برای میکروب است نه ویروس و اثری بر ویروس ندارد، بلکه تنها قدرت میکروب‌ها را افزایش می‌دهد. وضعیت مصرف آنتی‌بیوتیک در کشور ما هم‌اکنون فاجعه‌بار است و باید توجه ویژه‌ای به آن شود.»

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پارس‌خودرو سهند CNG را کلید زد/ پیمایش ۷۰۰ کیلومتری با ترکیب بنزین و گاز
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی