سه‌شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ 16 December 2025
يکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۵
کد خبر: ۱۰۶۴۷۵

وزیر خارجه ترکیه: آنکارا در صورت لزوم، نیروی نظامی به غزه اعزام می‌کند

وزیر خارجه ترکیه: آنکارا در صورت لزوم، نیروی نظامی به غزه اعزام می‌کند
هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد که آنکارا آمادگی دارد مسئولیت خود را در قبال غزه برعهده بگیرد و در صورت لزوم نیرو نظامی به منطقه اعزام کند.

 

به گزارش روزنامه اینترتی فراز؛ به نقل از خبرگزاری آناتولی، فیدان این اظهارات را روز شنبه در برنامه‌ای تلویزیونی از شبکه «اِی خبر» مطرح و در توضیح روند تشکیل «نیروی بین‌المللی تثبیت ثبات» برای غزه گفت که تدوین پیش‌نویس قطعنامه‌ای که مبنای حقوقی و اختیارات این نیرو را مشخص خواهد کرد، در حال انجام است.

بنا بر گزارش ایرنا، فیدان به وجود مرکز همکاری مشترک غیرنظامی ـ نظامی که با هماهنگی آمریکا و با مشارکت اسرائیل ایجاد شده اشاره کرد و افزود که این مرکز می‌تواند هسته اولیه نیروی بین‌المللی تثبیت ثبات باشد.

وی تأکید کرد: ترکیه برای انجام هر اقدام ضروری در تثبیت آتش بس و توافق پایان جنگ آماده است.

فیدان همچنین توافق شرم‌الشیخ درباره آتش‌بس در غزه را توافقی مورد حمایت ترکیه دانست و اظهار کرد که آنکارا به حمایت از این روند ادامه خواهد داد.

وی با پرداختن به موضوع مقاومت فلسطین با اشاره به این که "تا زمانی که اشغال و ظلم ادامه داشته باشد، مقاومت مسلحانه نیز ادامه خواهد یافت"، افزود؛ اگر این کار را حماس انجام ندهد، گروهی دیگر انجام می دهد. این موضوع در ذات رویارویی با اشغالگری نهفته است.

وزیر امور خارجه ترکیه درباره سوریه نیز اظهار کرد که مساله اصلی برای آمریکا و ترکیه این است که اسرائیل به تهدیدی برای سوریه تبدیل نشود.

فیدان با اشاره به گفت‌وگوهای دمشق با گروه مسلح «ی.پ.گ» پیش‌بینی کرد که این مذاکرات «تا حدی مشخص» پیش برود، اما افزود که انحراف‌های گاه‌به‌گاه این گروه باعث توقف روند گفت و گوها شده است.

وی حذف نام احمد الشرع رئیس جمهوری دولت موقت سوریه و برخی مسئولان دیگر سوری از فهرست افراد تحت تحریم سازمان ملل را «گامی مهم در حوزه دیپلماسی» اعلام کرد.

فیدان در بخش دیگری از سخنانش به موضوع تحریم‌های آمریکا در چارچوب قانون «کاتسا» اشاره کرد و گفت: ترامپ به طرف ترکیه اعلام کرده بود که این قانون نباید میان دو کشور باشد و باید لغو شود.

به گفته وی، ترامپ دستور آغاز اقدامات لازم برای این موضوع را صادر کرده بود.

فیدان با بیان این که "برخلاف دولت پیشین آمریکا، دولت کنونی اراده حل این مسئله را دارد"، گفت: به خواست خدا، این موضوع در آینده نزدیک حل خواهد شد.

وی درباره جنگ روسیه و اوکراین نیز اظهار کرد که این جنگ بیش از هر زمان دیگر به نقطه توقف نزدیک شده و دلیل آن را تمرکز دو طرف بر نابودی زیرساخت‌های حمل‌ونقل و انرژی یکدیگر و افزایش هزینه‌های انسانی و سیاسی اعلام کرد.

فیدان در پایان ابراز اطمینان کرد که میز مذاکرات صلح در ترکیه برپا خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

بررسی روابط دوجانبه، تحولات سیاسی و ازسرگیری پرواز‌های مستقیم ایران–لبنان

مذاکرات با ایران را به پرونده هسته‌ای و موشک‌های بالستیک محدود نکنید!

ثبت ۱۱۵ فوتی از ابتدای موج امسال و تداوم اوج‌گیری تا یک ماه دیگر

ریسک مالیاتی شرکت‌ها با دانشگاه صفر می‌شود

رایزنی مجدد مصر و آژانس درباره پرونده هسته‌ای ایران

بسیج ۵۰۰ وکیل جهادی برای حمایت حقوقی از آمران به معروف

رشد منفی در کمین؛ چرا بخش انرژی ایران به «فرماندهی اقتصادی واحد» نیاز دارد؟

روسیه و ایران متعهد به نظم جهانی دموکراتیک و مقابله با فشارهای غرب هستند 

«بی‌نظمی نوین جهانی»؛ سودان و فلسطین در صدر فهرست اضطراری انسانی سال ۲۰۲۶

توافق ایران و روسیه برای عملیاتی‌سازی کریدور شمال–جنوب

حکم اولیه دادگاه کره‌ جنوبی برای ۴ ورزشکار ایرانی به اتهام تجاوز اعلام شد

سخنگوی دولت: ایران پیامی را برای آمریکا ارسال نکرده

سخنگوی قوه قضائیه: ارتباط عامل شهادت قاضی رازینی و مقیسه با منافقین محرز شد

اصلاحات اقتصادی در راستای حفظ کرامت و منزلت مردم انجام می‌شود

پیشنهاد سردبیر
زندگی