۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۱:۵۶
يکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۹
کد خبر: ۱۰۶۴۹۹
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

وقتی جمع کثیری از دانشجویان علوم پایه رشته پزشکی را سر کلاس‌ها می‌دیدم، واقعا دلهره پیدا کردم

وقتی جمع کثیری از دانشجویان علوم پایه رشته پزشکی را سر کلاس‌ها می‌دیدم، واقعا دلهره پیدا کردم
 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه هیچ پیشنهادی از سوی وزارت بهداشت مبنی بر بازگشت ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی به ظرفیت سال ۱۴۰۰ دریافت نکردیم، گفت: بر اساس قانون ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی از سال ۱۴۰۵ باید بر اساس همان ظرفیت سال ۱۴۰۴ پیش برود.

 

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه هیچ پیشنهادی از سوی وزارت بهداشت مبنی بر بازگشت ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی به ظرفیت سال ۱۴۰۰ دریافت نکردیم، گفت: بر اساس قانون ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی از سال ۱۴۰۵ باید بر اساس همان ظرفیت سال ۱۴۰۴ پیش برود. 

به نوشته ایسنا، دکتر عبدالحسین خسروپناه ضمن بیان این مطلب در پاسخ به سوالی پیرامون توقف افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی و درخواست وزارت بهداشت برای بازگشت به ظرفیت سال ۱۴۰۰ اظهار کرد: مصوبه افزایش ظرفیت، قبل از حضور بنده در شورا تصویب نشده است. لذا هر توضیحی که در این زمینه ارائه می دهم بنده ذی نفع نیستم. اما هیچ تصمیمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، چه در زمان او و چه دوره دبیران سابق، بدون حضور نخبگان، کارشناسان و ذی‌نفعان گرفته نشده است.

وی در ادامه تصریح کرد: مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی علی رغم اینکه در آن زمان ستاد سلامت در شورای عالی انقلاب فرهنگی دایر نبود؛ اما با نظر صاحب‌نظران، کارشناسان و پزشکان در ستاد علم و فناوری تصویب شد. ضمن اینکه پیشنهاد اولیه افزایش ۲۰ درصدی از سوی وزارت بهداشت وقت مطرح شده بود. اینگونه نبوده که اعضای شورا همانطور یک عددی برای این مصوبه اعلام کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: اینکه این شورا باید انقدر وارد جزئیات شود جای بحث دارد. نظر کارشناسی بنده این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی باید حکمرانی کند و اختیار جزئیات مربوط به درصد افزایش ظرفیت باید به دستگاه اجرایی (وزارت بهداشت) واگذار شود. اما در آن زمان نیز کارشناسان این تصمیم را گرفتند.

خسروپناه با بیان اینکه مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی از ابتدا ۴ ساله بود، اظهار کرد: اینکه عنوان می‌شود که ما تصمیم به توقف اجرای این مصوبه گرفتیم درست نیست؛ چرا که از همان ابتدا قرار بر این بود به طور سالانه ۲۰ درصد به ظرفیت پذیرش دانشجویان این رشته ها اضافه شود.

این مقام مسئول افزود: در حال حاضر دوره چهار ساله اجرای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی به اتمام رسیده است. سال آخر اجرای این مصوبه در دولت چهاردهم اجرا شد. حتی وزیر بهداشت نیز اعلام کرد سال آخر این مصوبه را اجرا می‌کند. اما نکته این است که هر سال بیش از ۲۰ درصد به ظرفیت پذیرش دانشجو اضافه می شود که پیشنهاد داده شد که این پذیرش اضافی در سال آخر کاهش یابد. اما اصل مصوبه اجرا شد.

وی خاطر نشان کرد: مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی دو ضلع داشت که بخش دوم آن به تامین زیرساخت های بیمارستانی بود. این بخش دوم به هر دلیلی انجام نشد البته سازمان برنامه و بودجه اعلام می کند که این بودجه افزایش یافته است؛ اما مسئولان وزارت بهداشت معتقد هستند این همان افزایش سالانه بودجه است که به هر وزارتخانه نیز تعلق می گیرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: من در سفرهای استانی مشاهده می کردم جمع کثیری از دانشجویان علوم پایه رشته پزشکی در سر کلاس ها می نشستند و واقعا دلهره پیدا کردم که اگر این دانشجویان به بیمارستان ها وارد شوند وضعیت چگونه خواهد بود، چرا که باید امکاناتی نظیر تخت بیمارستانی و بیمار برای این تعداد دانشجو وجود داشته باشد. در واقع یک استاد چند نفر از این دانشجویان را باید به بالین بیمار ببرد. این دغدغه موجب شد بنده چندین بار پیگیری کردم تا امکانات بیشتری در اختیار بیمارستان ها قرار دهند. اگرچه در دولت سیزدهم و چهاردهم بیمارستان های خوبی با کمک خیرین ساخته شد. 

وی با بیان اینکه هیچ پیشنهادی در شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی وزارت بهداشت مبنی بر بازگشت ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی به ظرفیت سال ۱۴۰۰ دریافت نکردیم، گفت: اگر عده ای حتی ممکن است مسئولیت های اجرایی نیز داشته باشند در این زمینه مطرح کنند شخصی است. اما از سوی وزارت بهداشت درخواست در خصوص ظرفیت پذیرش دانشجو از سال آینده به دست شورا نرسیده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بر اساس قانون ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته های پزشکی و دندانپزشکی از سال ۱۴۰۵ باید بر اساس همان ظرفیت سال ۱۴۰۴ پیش برود. هر پیشنهادی از سوی وزارت بهداشت در این زمینه مطرح شود در ستاد سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی خواهد شد.

خسروپناه خاطرنشان کرد: ما نباید این مباحث را سیاسی بنگریم باید علمی نگاه کنیم؛ اگرچه جریانی در کشور رواج یافته که به شدت به خدمات پزشکان ما که یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است، آسیب می زنند. این در حالی است که امروزه هیچ بیماری نیست در کشور درمان نشود. بنابراین دانش و فناوری پزشکی در کشور جزو افتخارات ماست. 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
پیشنهاد سردبیر
زندگی