سه‌شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ 18 November 2025
سه‌شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۴
کد خبر: ۱۰۶۷۱۰
بلومبرگ:

ترامپ فروش جنگنده‌های F-35 به عربستان را در دیدار با «بن‌سلمان» تأیید می‌کند

ترامپ فروش جنگنده‌های F-35 به عربستان را در دیدار با «بن‌سلمان» تأیید می‌کند
رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، گفت که او فروش جنگنده‌های F-35 به عربستان سعودی را تأیید خواهد کرد زمانی که روز سه‌شنبه با ولیعهد این کشور، محمد بن سلمان، دیدار می‌کند.

 

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، بلومبرگ نوشت: ترامپ در پاسخ به سوالی درباره این فروش‌ها در روز دوشنبه در کاخ سفید گفت: «می‌گویم که ما این کار را انجام خواهیم داد. ما F-35 می‌فروشیم» و عربستان سعودی را «یک متحد بزرگ» خواند.بلومبرگ نوشت:

در صورت نهایی شدن، فروش F-35 نشان‌دهنده یک امتیاز مهم به عربستان خواهد بود، در حالی که واشنگتن و ریاض به دنبال تعمیق روابط هستند و ترامپ کشور را تحت فشار قرار می‌دهد تا به پیمان‌های ابراهیم ملحق شود و روابط خود را با اسرائیل عادی‌سازی کند.

سهام شرکت لاک‌هید مارتین، سازنده این هواپیماها، پس از اظهارات ترامپ تا ۱.۱٪ افزایش یافت.

جنگنده‌های F-35 از پیشرفته‌ترین جنگنده‌های جهان هستند و طبق گفته مقامات مطلع از مذاکرات، سعودی‌ها مدت‌هاست به دنبال خرید آن‌ها بوده‌اند. هر هواپیما حدود ۱۰۰ میلیون دلار هزینه دارد.

تصمیم ترامپ برای تأیید این فروش در حالی است که اسرائیل، تنها کشور خاورمیانه‌ای که تاکنون این جنگنده را دارد، خواستار حفظ انحصار خود است و می‌گوید این انحصار برای حفظ برتری نظامی حیاتی امنیت این کشور ضروری است.

پیشنهاد مشابهی از سوی ترامپ به امارات متحده عربی برای فروش احتمالی حداکثر ۵۰ فروند جنگنده F-35A به دلیل محدودیت‌هایی که آمریکا می‌خواست بر این جنگنده‌ها اعمال کند، متوقف شده است.

یک گزارش پنتاگون نگرانی‌هایی را مطرح کرده که چین می‌تواند در صورت تأیید فروش به عربستان، به فناوری پیشرفته این هواپیما دست یابد و به روابط دفاعی پکن با ریاض اشاره کرده است، طبق گزارش نیویورک تایمز.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی