۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۴۷
جمعه ۳۰ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۷
کد خبر: ۱۰۶۹۰۶

طلا قرار است تا چه سطح قیمتی بالا رود؟

طلا قرار است تا چه سطح قیمتی بالا رود؟
بانک یوبی‌اس (UBS) سوئیس و همچنین گلدمن ساکس آمریکا با اشاره به موقتی بودن افت اخیر بهای طلا، پیش‌بینی‌های خود را درباره روند صعودی قیمت فلز زرد افزایش داده و حفظ کردند.

 

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ برایای گزارش ‌استریت، طلا ماه بدی را پشت سر می‌گذارد اما به گفته گلدمن ساکس این افت آغاز یک روند نزولی پایدار نیست بلکه احتمالا تنها نوسانی موقتی خواهد بود.

به نوشته ایرنا، به‌رغم ناخوشایند بودن ماه جاری میلادی برای طلا، سال ۲۰۲۵ برای این فلز گرانبها فوق‌العاده بوده و حدود ۷۵ درصد رشد کرده است اما از حدود یک ماه پیش، سرمایه‌گذاران کمی تردید به خود راه داده‌اند. طلا ۳۰ اکتبر(هشتم آبان) به رکورد تاریخی چهار هزار و ۳۳۶ دلار در هر اونس رسید، اما از آن زمان تا سه‌شنبه هفته گذشته حدود ۶ درصد افت کرد و حالا به حدود ۴۰۵۷ دلار رسیده است.

یکی از دلایل اصلی، قوت گرفتن دلار آمریکاست. چون قیمت طلا به دلار محاسبه می‌شود، دلار قوی‌تر طلا را برای خریداران خارجی که باید ارز داخلی خود را به دلار تبدیل کنند، گران‌تر می‌کند.

عامل دیگر، چشم‌انداز نرخ بهره در آمریکاست. بازار یک ماه پیش تقریبا مطمئن بود که بانک مرکزی آمریکا(فدرال رزرو) در ماه دسامبر دوباره نرخ بهره را کاهش می‌دهد، اما در چند هفته اخیر احتمال این اقدام به زیر ۵۰ درصد رسیده است. نرخ بهره بالاتر در آمریکا هم دلار را تقویت می‌کند و هم باعث می‌شود طلا که هیچ سودی نمی‌دهد، نسبت به با اوراق خزانه‌داری آمریکا جذابیت کمتری داشته باشد.

سؤال اصلی سرمایه‌گذاران طلا این است که آیا این افت صرفا «محک» بازار صعودی است یا آغاز یک ریزش بزرگ‌تر؟ گلدمن ساکس به‌ وضوح در جمع کسانی است که معتقدند این افت فقط یک نوسان موقتی است.

این بانک سرمایه‌گذاری پیش‌بینی کرده است که قیمت طلا تا پایان سال ۲۰۲۶ به ۴۹۰۰ دلار در هر اونس، یعنی حدود ۲۱ درصد بالاتر از قیمت روز سه‌شنبه، برسد. به گفته لینا توماس، تحلیلگر گلدمن ساکس «در صورت تقویت بیشتر پس‌زمینه تنوع‌بخشی سبد دارایی از جانب سرمایه‌گذاران خصوصی(یعنی خرید طلا توسط آمریکایی‌ها و سرمایه‌گذاران بین‌المللی با هدف تکمیل پرتفوی سهام و اوراق‌شان)، طلا ظرفیت رشد بسیار بیشتری هم دارد.»

روند صعود فعلی طلا به طور عمده به ۲ گروه خریدار بزرگ وابسته بوده است؛ بانک‌های مرکزی و سرمایه‌گذاران خصوصی (مانند پس‌اندازهای بازنشستگی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و غیره) و به باور گلدمن ساکس هیچ‌کدام از این ۲ گروه قصد تغییر رفتار خود را ندارند.

از سال ۲۰۲۲ و به‌دنبال مسدود شدن دارایی‌های دلاری روسیه توسط آمریکا که در واکنش به حمله مسکو به اوکراین صورت گرفت، بانک‌های مرکزی با هدف کاهش وابستگی به دلار شروع به خرید گسترده طلا کردند. گلدمن‌ساکس می‌گوید که این منطق همچنان پابرجاست و تازه‌ترین داده‌ها که به ارقام ماه سپتامبر مربوط می‌شود، نشان می‌دهد که خرید بانک‌های مرکزی حتی اندکی افزایش هم یافته است.

افزون بر این، به نظر می‌رسد که خرید طلا از سوی سرمایه‌گذاران عادی هم رو به افزایش است به طوری که تنها در سال جاری ورودی صندوق‌های قابل معامله طلا، بیش از ۴۱ میلیارد دلار بوده است. گرچه در یک ماه اخیر حدود ۱.۲ میلیارد دلار از این صندوق‌ها خارج شدند، اما این مقدار در مقایسه با حجم کلی، چندان چشمگیر نیست. گلدمن ساکس انتظار دارد که سرمایه‌گذاران صندوق‌های طلا و همچنین افراد فوق‌ ثروتمند که طلای فیزیکی می‌خرند، همچنان به انباشت طلا ادامه دهند.

گلدمن ساکس همچنین برآورد کرده است که بانک‌های مرکزی به‌طور میانگین ماهانه حدود ۸۰ تن طلا در بازه سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۵ تا پایان سال ۲۰۲۶ خریداری خواهند کرد. این بانک اعلام کرد که در ماه سپتامبر، قطر ۲۰، عمان هفت تن و چین ۱۵ تُن طلا خریداری کردند. به طور کلی، سرعت خرید بانک‌های مرکزی باعث شده است تا گلدمن ساکس همچنان به پیش‌بینی خود پایبند بماند و اعلام کند که قیمت طلا تا پایان سال ۲۰۲۶ افزایش خواهد یافت.

گلدمن ساکس تنها بانک بزرگی نیست که آینده‌ای روشن‌تر برای طلا پیش‌بینی می‌کند. این بانک سرمایه‌گذاری سوئیسی پیش‌بینی خود درباره قیمت طلا را از ۴۷۰۰ به ۴۹۰۰ دلار افزایش داده است.

به گفته یوبی‌اس، کاهش بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو، تداوم ابهامات ژئوپلیتیکی، جنجال‌های مرتبط با انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا و نگرانی‌های فزاینده درباره بودجه، باید همچنان از تقاضای مستمر از سوی سرمایه‌گذاران و بانک‌های مرکزی پشتیبانی کند؛ در عین حال نیز مصرف جواهرات نیز ممکن است در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ بهبود یابد.

یوبی‌اس به‌رغم تثبیت اخیر، پیش‌بینی می‌کند که در سال ۲۰۲۶ قیمت‌ها حتی بالاتر هم بروند و هدف‌گذاری خود درباره نیمه سال آینده را از ۴۲۰۰ دلار به ۴۵۰۰ دلار در هر اونس افزایش داده است. این بانک انتظار دارد پس از رویدادهای سیاسی آمریکا در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۶، قیمت طلا اندکی حوالی ۴۳۰۰ دلار تثبیت شود. همچنین به گفته این بانک، اگر مخاطرات سیاسی و مالی به‌طور ناگهانی افزایش یابد، سناریوی صعودی ۴۹۰۰ دلار در هر اونس نیز قابل تحقق خواهد بود.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی