چهارشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۴ 26 November 2025
سه‌شنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۷
کد خبر: ۱۰۷۲۸۷

آیا ایران و آمریکا در حال مذاکرات پشت پرده هستند؟ سفر عراقچی به پاریس حاوی چه پیامی است؟

آیا ایران و آمریکا در حال مذاکرات پشت پرده هستند؟ سفر عراقچی به پاریس حاوی چه پیامی است؟
به گزارش یورونیوز چند روز بعد از سفر محمد‌بن‌سلمان به واشنگتن و دیدار او با دونالد ترامپ، گمانه‌زنی‌ها در خصوص احتمال شکل‌گیری مذاکره ایران و ایالات متحده و همچنین حصول یک توافق بر سر برنامه هسته‌ای تهران افزایش یافته است.

روزنامه لبنانی الاخبار در گزارشی به این موضوع پرداخته و مدعی شده که دونالد ترامپ، پس از دیدارش با ولیعهد عربستان، مسئولیت مذاکره با ایران را به او سپرده است. بر اساس این گزارش، در واقع بن‌سلمان توانسته اختیار مدیریت مذاکرات برای میانجیگری بین تهران و واشنگتن را دریافت کند.

این رسانه لبنانی اضافه کرده که حضور عباس عراقچی در فرانسه هم بی‌ارتباط با این مسئله نیست و وزیر خارجه ایران قرار است در سفر خود به پاریس با مقام‌های عالیرتبه سعودی ملاقات کند و در صورت موفقیت‌آمیز بودن این جلسه، تماس‌های ریاض برای میانجیگری میان تهران و واشنگتن شدت خواهد یافت.

نامه پزشکیان به بن سلمان

یک روز پیش از سفر ولیعهد عربستان به کاخ سفید، مسعود پزشکیان نامه‌ای به محمد بن‌سلمان نوشت که مقام‌های ایرانی مدعی شدند تنها بر روابط دوجانبه متمرکز بوده است. اما زمان‌بندی ارسال این نامه، گمانه‌زنی‌ها در خصوص اینکه رئیس‌جمهور ایران در این نامه خواستار میانجیگری عربستان در اختلافات میان تهران و واشنگتن شده را افزایش داد.

حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان، روز سه‌شنبه در مطلبی ضمن انتقاد از پزشکیان در خصوص این نامه، این‌طور از رئیس‌جمهور ایران انتقاد کرده است: «پیشنهاد ارسال نامه یادشده به محمد بن‌سلمان از سوی چه کسانی مطرح شده است؟ و آیا این پیشنهاد، در حالی که بن‌سلمان عازم سفر به آمریکا و دیدار با ترامپ بوده است، مشکوک به نظر نمی‌رسد؟!»

آقای شریعتمداری که از مخالفان سفت‌وسخت هرگونه مذاکره با آمریکا است، البته در ادامه اضافه کرده که درخواست ایران از عربستان برای میانجیگری دروغ است و آن را تلاشی از سوی «جریان‌های مشکوکی» معرفی کرده که هم پیشنهاد ارسال نامه را داده‌اند و هم از سوی دیگر، به گفته او «شایعه دروغِ درخواست ایران برای میانجیگری از عربستان» را مطرح کرده‌اند.

آیا مذاکراتی آغاز شده است؟

دونالد ترامپ، در حضور خبرنگاران و بعد از ملاقات با ولیعهد عربستان، جملات کوتاهی در خصوص مسئله ایران به زبان آورد و مدعی شد که تهران به‌شدت به دنبال توافق است و طرفین روندی را آغاز کرده‌اند. او همچنین افزود که مشکلی برای توافق با ایران ندارد.

با این حال، سخنگوی وزارت خارجه ایران آغاز هرگونه روند جدید میان ایران و آمریکا را رد کرده است؛ موضوعی که می‌تواند دو مفهوم داشته باشد: یا رئیس‌جمهور آمریکا چیزی جز واقعیت می‌گوید و هدف او تحت فشار گذاشتن ایران است، و یا اینکه واقعا اقداماتی در دست انجام است و مقام‌های جمهوری اسلامی ترجیح می‌دهند در مرحله فعلی خبری رسانه‌ای نشود و به همین دلیل هم موضوع را تکذیب می‌کنند.

میانجیگری عربی

ضمن اینکه عباس عراقچی پیش از سفر خود به اروپا، راهی عمان شد و با مقام‌های این کشور دیدار و گفتگو کرد. کشوری که قرار بود میزبان آخرین دور مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا باشد، اما حملات اسرائيل باعث شد تا آن دور هرگز برگزار نشود. علاوه بر این، عمان سالهاست که بازیگری کلاسیک در میانه تنش‌های بین ایران و آمریکا بوده است.

هرچند گزارش روزنامه الاخبار لزوما نمی‌تواند مبنایی برای قضاوت در نظر گرفته شود و گزاره‌های مطرح‌شده در این مقاله هم ممکن است چندان دقیق نباشند، اما عزم کشورهای عربی برای جلوگیری از شکل‌گیری یک جنگ تازه منطقه‌ای جدی به نظر می‌رسد.

منبع: فراز
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

ماجری فروش نمایشگاه بین‌المللی تهران چیست؟

طعنه زیدآبادی به اظهارات احمد خاتمی درباره حجاب: این چه پدیده‌ای است که اگر کسی بگوید «اجباری» است می‌شود «واژۀ دشمن» و اگر بگوید «اختیاری» است باز هم می‌شود «نقشۀ دشمن»!

آیا ایران و آمریکا در حال مذاکرات پشت پرده هستند؟ سفر عراقچی به پاریس حاوی چه پیامی است؟

اعلام جرم علیه نماینده سابق مجلس درخصوص ادعایی درباره پزشکیان

منبع آمریکایی: اوکراینی‌ها با توافق صلح موافقت کرده‌اند

کواکبیان: عراقچی گفت من را مظلوم گیر آورده‌اید، در حالی که ما به وظیفه‌مان عمل می‌کنیم

دادگاه بی‌رحم اجتماع: نظریه مقایسه و اثر نورافکن | چرا در عکس دسته‌جمعی، خودمان را زشت‌تر می‌بینیم؟

حقوق ۱۴۰۵ کارکنان دولت چطور محاسبه می‌شود؟

نرخ ۵۰۰۰ تومانی بنزین از نیمه دوم آذر ماه اجرایی می‌شود

جدال علم و شبه‌علم؛ امواج و پارازیت‌ها باران را عقیم می‌کنند؟

صادر نشدن ویزای آمریکا برای تاج و ۲۰ عضو دیگر از فهرست فدراسیون

عراقچی: تحریم کنندگان جمهوری اسلامی ایران باید به خاطر «جنایت علیه بشریت» بازخواست شوند

مرگ لاک‌پشت محبوب و سالخورده‌ترین ساکن باغ‌وحش «سن‌دیگو» در ۱۴۱ سالگی +عکس

جزئیات مصوبه گران شدن بنزین | چه کسانی بنزین ۵ هزار تومانی می‌گیرند؟

پیشنهاد سردبیر
زندگی