شنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۴ 06 December 2025
چهارشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۳
کد خبر: ۱۰۷۲۹۸

ترامپ از ضرب‌الاجل طرح صلح اوکراین عقب‌نشینی کرد؟

ترامپ از ضرب‌الاجل طرح صلح اوکراین عقب‌نشینی کرد؟
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز سه‌شنبه از ضرب‌الاجل پنج‌شنبه برای موافقت اوکراین با یک طرح صلح مورد حمایت آمریکا عقب‌نشینی کرد و گزارش مربوط به اینکه مذاکره‌کننده آمریکایی، استیو ویتکاف، به روس‌ها درباره نحوه نزدیک شدن به او در این موضوع مشاوره داده را نادیده گرفت.

 

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز به نقل از رویترز، ترامپ در گفت‌و‌گو با خبرنگاران داخل هواپیمای ریاست‌جمهوری هنگام پرواز به فلوریدا برای تعطیلات شکرگزاری گفت که مذاکره‌کنندگان آمریکایی در گفت‌و‌گو با روسیه و اوکراین پیشرفت داشته‌اند و مسکو با برخی امتیازات موافقت کرده است، هرچند جزئیاتی ارائه نکرد.

چارچوبی مبتنی بر پیشنهاد آمریکا برای پایان دادن به جنگ – که هفته گذشته برای نخستین‌بار گزارش شد – نگرانی‌هایی تازه ایجاد کرده است مبنی بر اینکه دولت ترامپ ممکن است مایل باشد اوکراین را به امضای توافقی سوق دهد که به‌شدت به نفع مسکو باشد.

ترامپ گفت نماینده‌اش، استیو ویتکاف، هفته آینده برای دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به مسکو سفر خواهد کرد و دامادش جرد کوشنر – که به کمک او توافق غزه که به آتش‌بسی شکننده در جنگ اسرائیل و حماس انجامید مذاکره شد – نیز درگیر این روند است.

ترامپ در روز‌های اخیر تعطیلات شکرگزاری در روز پنج‌شنبه را زمانی تعیین کرده بود که می‌خواست اوکراین با توافقی برای پایان جنگ روسیه علیه اوکراین موافقت کند.

اما او و مشاورانش از تعیین یک ضرب‌الاجل قطعی عقب‌نشینی کرده‌اند و اکنون می‌گویند که مایل‌اند توافق «هر چه زودتر» حاصل شود.

او در هواپیمای ریاست‌جمهوری گفت: «ضرب‌الاجل برای من زمانی است که این جنگ تمام شود.»

بلومبرگ گزارش داد که ویتکاف در یک تماس تلفنی در ۱۴ اکتبر با یوری اوشاکوف، مشاور ارشد سیاست خارجی پوتین، گفته است که باید برای طرح آتش‌بس در اوکراین با یکدیگر همکاری کنند و اینکه پوتین باید این موضوع را با ترامپ مطرح کند.

بلومبرگ گفت راهنمایی‌های ویتکاف شامل پیشنهاد‌هایی درباره ترتیب دادن یک تماس ترامپ–پوتین پیش از سفر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، به کاخ سفید در هفته بعد و همچنین استفاده از توافق اخیر غزه به‌عنوان نقطه ورود بود.

وقتی درباره این گزارش از او سؤال شد، ترامپ گفت که ضبط تماس، که گزارش بلومبرگ بر اساس آن نوشته شده، را نشنیده است، اما تعجب نکرده، زیرا «این کاری است که یک معامله‌گر انجام می‌دهد.»

او گفت: «می‌دانید، این یک شکل بسیار معمول از مذاکره است. تصور می‌کنم او همین حرف را به اوکراین هم می‌زند.»

ترامپ گفت به نظر می‌رسد روسیه در جنگ دست بالا را دارد و اینکه به نفع اوکراین خواهد بود که به توافقی برسد.

او گفت بخشی از قلمرو اوکراین «ممکن است در هر صورت» طی چند ماه آینده توسط روسیه تصرف شود.

ترامپ گفت برای تضمین‌های امنیتی برای اوکراین با اروپایی‌ها در حال مذاکره است.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

کشورهایی که با حمله آمریکا خوشبخت شدند

قدرت نظامی محمدرضاشاه در تیرماه سال ۵۶ ؛ گزارش روزنامه آمریکایی در این خصوص را بخوانید

قاتل اصلی کجاست؟ | چه چیزی در آلودگی هوا منجر به مرگ شهروندان می‌شود؟

واکنش ستاد حقوق بشر به خبر خودکشی متهم زن در زندان وکیل آباد مشهد

باشگاه استقلال از سروش رفیعی شکایت کرد

دهه شصتی‌ها در سال ۱۴۳۰ چه وضعیتی دارند؟

رقم پرداخت وام ازدواج بانک‌ها چه تغییری کرد؟

عامل مرگ ۹ نفر در آتش‌سوزی بیمارستان قائم رشت معرفی شد

آمار کودکان کشته‌شده در غزه پس از آتش‌بس

شهروندان روسی در ایران عکس و فیلم نگیرند

پالتیکو: سند جدید «راهبرد امنیت ملی» آمریکا، چالشی بنیادین پیش پای دولتی‌های میانه‌گرای اروپا قرار داده

نماینده مجلس: عمده ارز ترجیحی در اختیار حدود ۲۶۰ شرکت واردکننده دارو قرار دارد

برگزاری قرعه‌کشی مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۲۶؛ هشدار کارشناس بلژیکی به گارسیا

معاون وزیر نیرو: بحران آب در آستانه نقطه بی‌بازگشت است

پیشنهاد سردبیر
زندگی