۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۳:۵۱
دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۹
کد خبر: ۱۰۷۳۷۴

بازدید استانداران آذربایجان غربی و زنجان از پژوهشگاه فضایی ایران با هدف بهره‌گیری از فناوری‌های فضاپایه در مدیریت استان‌ها

بازدید استانداران آذربایجان غربی و زنجان از پژوهشگاه فضایی ایران با هدف بهره‌گیری از فناوری‌های فضاپایه در مدیریت استان‌ها
دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴، پژوهشگاه فضایی ایران میزبان استانداران آذربایجان غربی و زنجان، مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور جوانان و نخبگان و جمعی از مسئولان حوزه‌های اجرایی و دانشگاهی بود. در این بازدید که با همراهی مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شد، هیأت مهمان ضمن حضور در پژوهشگاه، از نزدیک با تازه‌ترین دستاوردها و زیرساخت‌های تخصصی کشور در حوزه فناوری فضایی آشنا شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، هدف اصلی این برنامه، توسعه همکاری میان دستگاه‌های اجرایی و پژوهشگاه فضایی ایران و استفاده از ظرفیت داده‌ها و خدمات فضاپایه برای ارتقای حکمرانی استانی، مدیریت بحران، توسعه کشاورزی هوشمند و حفاظت از محیط‌زیست عنوان شد.

تأکید رئیس پژوهشگاه بر گذار از «پرتاب صرف» به «ارائه خدمات فضایی»

در آغاز این برنامه، وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، ضمن خوشامدگویی به حاضران، پژوهشگاه را اصلی‌ترین نهاد تخصصی کشور در توسعه فناوری‌های فضایی معرفی کرد و گفت پژوهشگاه امروز با تکیه بر توان متخصصان داخلی و همکاری جدی با دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، در مسیر ایجاد زیرساخت‌های پایدار فضایی و ارائه خدمات کاربردی به مردم گام برمی‌دارد.

وی با اشاره به تغییر رویکرد اساسی کشور در عرصه فضایی افزود: «امروز دیگر هدف صرفاً پرتاب نیست؛ هدف ما ارائه خدمات اثرگذار در حوزه‌هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی، پایش محیط‌زیست و مدیریت بحران است.» یزدانیان همچنین به موفقیت‌های اخیر پژوهشگاه از جمله پرتاب ماهواره مخابراتی ناهید-۲ و آغاز طراحی ناهید-۳ و پارس-۳ اشاره کرد و توسعه بلوک انتقال مداری را یکی از محورهای راهبردی در مسیر دستیابی به مدارهای بالاتر و منظومه‌سازی عنوان نمود.

حمایت وزارت ارتباطات از توسعه زیست‌بوم فضایی

در ادامه، دکتر حاتمی‌زاده، معاون وزیر ارتباطات در امور دولت، مجلس و استان‌ها، با تقدیر از نقش پژوهشگاه در توسعه فناوری فضایی کشور، آینده صنعت فضایی ایران را روشن و مبتنی بر هم‌افزایی با بخش خصوصی و دانشگاهی توصیف کرد.

توجه استاندار زنجان به نقش داده‌های فضایی در تصمیم‌سازی

سید محسن صادقی، استاندار زنجان، نیز در سخنانی فناوری فضایی را ابزاری دقیق و قابل اعتماد برای حکمرانی هوشمند توصیف کرد و گفت: «برخی روش‌های زمینی قابل دور زدن‌اند، اما داده‌های ماهواره‌ای امکان خطا و انحراف را به حداقل می‌رساند و ما باید در تصمیم‌سازی‌های استانی از این ابزار بهره ببریم.»

استاندار آذربایجان غربی: نقش فناوری فضایی در احیای دریاچه ارومیه حیاتی است

در ادامه برنامه، رضا رحمانی، استاندار آذربایجان غربی، ضمن ابراز افتخار از حضور در جمع متخصصان فضایی کشور، بر ضرورت استفاده از داده‌های فضایی برای حل مسائل پیچیده استان به‌ویژه بحران دریاچه ارومیه تأکید کرد. وی با اشاره به اینکه «راه‌حل‌های امروز باید مبتنی بر فناوری و تحلیل دقیق داده‌ها باشد»، افزود: «استان آماده همکاری گسترده با پژوهشگاه است و انتظار داریم این مرکز نقش فعال‌تری در پایش منابع آب، مقابله با برداشت‌های غیرمجاز و مدیریت علمی احیای دریاچه ایفا کند.»

رحمانی اعلام کرد که کارگروه ویژه‌ای با محوریت دانشگاه‌ها و دستگاه‌های تخصصی برای مدیریت آب استان تشکیل شده و بهره‌مندی از داده‌های فضایی می‌تواند این روند را متحول کند. وی همچنین بر اهمیت ساده‌سازی خدمات فضایی برای بهره‌برداران محلی و کشاورزان تأکید کرد و پیشنهاد تشکیل نشست‌های تخصصی مشترک را برای آغاز پروژه‌های دقیق پایشی مطرح کرد.

تمرکز وزارت جهاد کشاورزی بر کشاورزی هوشمند

ثریا نوید، مشاور وزیر جهاد کشاورزی، نیز استفاده از فناوری‌های سنجش‌ازدور و داده‌های فضاپایه را ضرورت امروز بخش کشاورزی دانست و خواستار ایفای نقش مرجعیت علمی توسط پژوهشگاه فضایی در پروژه‌های ملی کشاورزی شد.

تقویت همکاری با بخش خصوصی و بازدید از مراکز تخصصی

در حاشیه این رویداد، تفاهم‌نامه همکاری با یک شرکت خصوصی فعال در حوزه خدمات فضاپایه امضا شد تا نقش بخش خصوصی در گسترش خدمات عملیاتی فضایی تقویت شود. همچنین، هیأت بازدیدکننده از نمایشگاه دستاوردهای فضایی و مرکز تجمیع، یکپارچه سازی و آزمون پژوهشگاه بازدید کرد و با توانمندی‌های فنی و صنعتی کشور در این حوزه آشنا شد.

تقویت و گسترش همکاری‌های فضایی با استان‌ها

این بازدید در راستای توسعه بیشتر همکاری‌های عملیاتی در حوزه‌های مهمی همچون مدیریت منابع آب و احیای دریاچه ارومیه، پایش چاه‌های غیرمجاز و فرونشست زمین، کشاورزی هوشمند و مدیریت بحران انجام شد.

پژوهشگاه فضایی ایران نیز آمادگی کامل خود را برای پشتیبانی علمی، فناوری و اجرایی از برنامه‌های استانی و اجرای پروژه‌های مشترک اعلام کرد.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی