۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۳:۰۳
سه‌شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۲
کد خبر: ۱۰۷۷۲۰

وزیر اقتصاد: مشکل ناترازی بانک‌ها برای بیمه تکرار نشود

وزیر اقتصاد: مشکل ناترازی بانک‌ها برای بیمه تکرار نشود
وزیر اقتصاد و امور دارایی گفت: اگر اقتصاد دیجیتال در صنعت بیمه توسعه نیابد، مشکل ناترازی بانک‌ها برای بیمه نیز تکرار می‌شود که اتفاق خطرناکی است.
 

 

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، سید علی مدنی‌زاده در جریان سی‌ودومین همایش ملی و سیزدهمین همایش بین‌المللی بیمه و توسعه که امروز (سه‌شنبه - ۱۱ آذر ۱۴۰۴) با شعار «بازاندیشی نظارت؛ باز آفرینی اعتماد» در مرکز همایش‌های برج میلاد تهران برگزار شد، گفت: در سال‌های اخیر اقدامات مؤثری در حوزه فناوری اطلاعات صنعت بیمه کشور انجام شده و حرکت رو به جلویی را شاهد بوده‌ایم. در مجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز طی هفته‌های اخیر و در چارچوب برنامه ۱۰۰ روز اول دولت، بخشی از اقداماتی که نیازمند برنامه‌ریزی برای سه سال پیش‌ِرو بود، انجام و مسیر کلان این برنامه‌ها مشخص شد.

مدنی‌زاده با بیان اینکه تلاش شده پروژه‌ها و برنامه‌ها با درنظر گرفتن تصویر کلی اقتصاد کلان طراحی شوند، تصریح کرد: این اقدامات باید همچون قطعات یک پازل، تصویر کلی اقتصاد را در راستای تحقق اهداف دولت ایجاد کند.

اولویت نخست: افزایش ضریب نفوذ بیمه

او گفت: در حوزه بیمه اهداف مختلفی برنامه‌ریزی شده است. نخستین و مهم‌ترین نکته، موضوع ضریب نفوذ بیمه است. میانگین ضریب نفوذ در دنیا ۷.۴ درصد از تولید ناخالص داخلی است و در کشورهای توسعه‌یافته این رقم حتی بیش از ۱۰ درصد است؛ در حالی که در کشورهایی مانند ایران این رقم حدود ۲.۴ درصد است که فاصله قابل‌توجهی با استاندارد جهانی دارد.

به گفته مدنی‌زاده، اولویت شماره یک وزارت اقتصاد برای صنعت بیمه، افزایش ضریب نفوذ است و این شاخص یکی از مصادیق تحقق عدالت اقتصادی به شمار می‌رود، تأکید کرد: ضریب نفوذ نباید فقط برای بخشی از جامعه بهبود یابد. باید دسترسی همه مردم به خدمات بیمه‌ای به‌ویژه در حوزه سلامت و درمان تکمیلیافزایش پیدا کند.

وی افزود: ما باید به نقطه‌ای برسیم که وقتی بیمار به درمانگاه مراجعه می‌کند، هیچ دغدغه‌ای درباره پرداخت در لحظه نداشته باشد. نظام درمانی کشور باید به یکدیگر متصل شود تا پرداخت‌ها به‌ صورت اعتباری انجام گیرد و بیمار در صندوق، مبلغی پرداخت نکند.

اتصال کامل بیمه به نظام درمان

مدنی‌زاده با اشاره به لزوم پوشش بیمه‌ای مسیر بیمار تا مراکز درمانی گفت: اگر این اتصال کامل برقرار شود، بسیاری از درمان‌های غیرضروری که امروز به‌واسطه نبود نظارت مؤثر رخ می‌دهد، حذف می‌شود. در مواردی نسخه‌هایی تجویز می‌شود که بیمار توان پرداخت ندارد، اما بیمه می‌تواند نقش کلیدی در مدیریت این فرآیند ایفا کند. مهم است که بیمار آرامش داشته باشد و نگران پرداخت‌های لحظه‌ای نباشد.

لزوم توجه به بیمه‌های آتش‌سوزی، جنگ و …

وی تاکید کرد: بیمه‌های آتش‌سوزی، جنگ و سایر رشته‌ها نیز باید در زمینه ارتقای ضریب نفوذ مورد توجه قرار گیرند. آمارها نشان می‌دهد که هر یک درصد ضریب نفوذ، بیش از ۰.۲ درصد در رشد اقتصادی کشور تاثیر دارد.

سلامت نظام بیمه‌ای

معاون وزارت اقتصاد، موضوع سلامت نظام بیمه‌ای را دومین محور مهم دانست و گفت: پرتفو و ساختار شرکت‌های بیمه باید به‌ گونه‌ای باشد که ریسک سیستماتیک ایجاد نشود. از سال ۹۲ به بعد، به‌ دلیل نبود نظارت دقیق، مجموعه‌ای از ناترازی‌ها شکل گرفت که چالش‌آفرین شد؛ همان‌طور که اکنون در نظام بانکی ناترازی‌های جدی وجود دارد.

او افزود: باید مراقب نظام بیمه کشور باشیم. آماری که رئیس‌ کل بیمه مرکزی ارائه کرد نگران‌ کننده است و اگر مدیریت نشود، صنعت بیمه وارد بحران خواهد شد. لازم است بیمه مرکزی نظارت برخط و مؤثر داشته باشد تا سلامت صنعت بیمه حفظ شود؛ در غیر این صورت، همان اتفاقی که برای سیستم بانکی افتاد، برای بیمه نیز تکرار خواهد شد.

نقش فناوری و تحول دیجیتال

مدنی‌زاده ادامه داد: کلید اصلی این تحول استفاده از فناوری‌های نو و ابزارهای دیجیتال است. سیستم بیمه مرکزی باید به‌صورت برخط از تمام شرکت‌های بیمه و نمایندگان آن‌ها داده‌های لحظه‌ای داشته باشد. نباید نظارت پسینی باشد؛ باید نظارت پیشینی و پیشگیرانه صورت گیرد تا از بروز ریسک‌ها جلوگیری شود.

مسئله تضاد منافع

او گفت: یکی از ایرادات نظام بیمه‌ای کشور، وجود تضاد منافع است. نقش تصدی‌گری حاکمیت باید کنار گذاشته شود و تمرکز تنها بر تنظیم‌گری باشد.

ضرورت حرکت به سمت دیجیتالی‌سازی

وی با تأکید بر اینکه چاره‌ای جز پذیرش تحول دیجیتال نداریم، افزود: توسعه اقتصاد دیجیتال برای کشور یک ضرورت است. کشورهایی که در انقلاب صنعتی سوم عقب مانده‌اند، به دنبال جبران عقب‌ماندگی در انقلاب صنعتی چهارم هستند. کشورهای حاشیه خلیج فارس امروز با سرعت حرکت می‌کنند و اگر ما اقدام نکنیم، عقب خواهیم ماند.

سرمایه‌گذاری بلندمدت صنعت بیمه

مدنی‌زاده در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: صنعت بیمه در کشورهای جهان، در کنار سایر نهادهای مالی، نقش مهمی در سرمایه‌گذاری بلندمدت دارد. متأسفانه ما برنامه مشخصی برای اینکه صنعت بیمه در چه حوزه‌هایی باید سرمایه‌گذاری کند، نداشته‌ایم. در وزارت اقتصاد محورهای اولویت‌دار سرمایه‌گذاری را به‌ ویژه در بخش‌های صادرات‌محور و ارزآور تعریف کرده‌ایم. برای صنعت بیمه نیز در حال برنامه‌ریزی هستیم تا سرمایه‌گذاری‌ها به این سمت هدایت شود و به نتایج مطلوب برسیم.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی