۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۴:۴۹
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۷
کد خبر: ۱۰۷۸۷۰

ماجرای این راز غیرمنتظره در حیات‌وحش چیست؟

ماجرای این راز غیرمنتظره در حیات‌وحش چیست؟
 برگچه‌خوار، بزرگترین جونده جهان، به دوستی با همه حیوانات، حتی کروکودیل‌ها، شهرت دارد. این رابطه غیرمنتظره رازی در خود پنهان کرده است.

 

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ برگچه‌خوار یا کاپی‌بارا معمولاً یکی از آرام‌ترین و بی‌دردسرترین حیوانات در حیات‌وحش محسوب می‌شود. آن‌ها تقریباً با تمام جانورها کنار می‌آیند؛ حتی با کروکودیل‌ها که گاهی بسیار خشن و درنده‌اند و معمولاً رفتار دوستانه‌ای ندارند. اما چرا و چگونه چنین رابطه‌ی ظاهراً دوستانه‌ای شکل گرفته است؟

به نوشته زومیت، برگچه‌خوارها (Hydrochoerus hydrochaeris) بزرگ‌ترین جوندگان زنده در جهان هستند. آن‌ها بومی بیشتر مناطق آمریکای جنوبی‌اند و معمولاً کنار رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و باتلاق‌ها، به صورت گروهی زندگی می‌کنند. روزشان را با خوردن علف و گیاهان آبزی می‌گذرانند و در همان مناطق استراحت می‌کنند.

این مکان‌ها دقیقاً همان جایی هستند که تمساح‌سانان بسیاری مثل گونه‌های مختلف کایمن زندگی می‌کنند. بنابراین برگچه‌خوارها به‌طور دائم در کنار این شکارچیان حضور دارند. بااین‌حال، آن‌ها خیلی کم تبدیل به غذای کروکودیل‌ها می‌شوند.

دکتر الیزابت کانگدون، متخصص برگچه‌خوارها و استادیار دانشگاه بثون-کوکمن در فلوریدا، به آی‌اف‌ال ساینس می‌گوید شکار برگچه‌خوار توسط تمساح‌سانان در طبیعت بسیار نادر است. البته، در زمان‌هایی که غذا کم باشد، شاید کایمن‌ها به برگچه‌خوار هم حمله کنند، اما این اتفاق معمولاً رخ نمی‌دهد.

دکتر کانگدون می‌افزاید: «شکار برگچه‌خوار برایشان نادر است، مخصوصاً وقتی ماهی‌ها و طعمه‌های راحت‌تر در دسترس باشند. من حتی دیده‌ام که در طبیعت کنار هم خوابیده‌اند.» او توضیح می‌دهد که استثنایی هم وجود دارد: «بچه‌های برگچه‌خوار. بچه‌ها در طبیعت برای بسیاری از حیوانات حتی پرندگان شکاری، طعمه آسانی هستند.»

چرا کایمن‌ها معمولاً برگچه‌خوار را شکار نمی‌کنند؟

مهم‌ترین دلیل این رفتار این است که برگچه‌خوارها بهتر از چیزی که به نظر می‌رسند از خود دفاع می‌کنند. آن‌ها از دور موجوداتی آرام و بی‌خطر دیده می‌شوند، اما در واقع دندان‌های جلو بسیار بزرگ و تیزی دارند که اگر مجبور شوند از آن‌ها استفاده کنند، می‌توانند آسیب زیادی وارد کنند.

دکتر کانگدون می‌گوید: «برگچه‌خوارها دندان‌های بزرگ و تیز دارند. وقتی اندازه بزرگ بدنشان را هم در نظر بگیرید، حمله به آن‌ها برای کروکودیل خطرناک می‌شود. برای همین معمولاً ارزش دردسر ندارد.»

دوستی برگچه‌خوارها فقط با تمساح‌سانان نیست. از آنجایی که آن‌ها علف‌خوار و بی‌آزارند، حیوانات زیادی راحت کنارشان زندگی می‌کنند. دکتر کانگدون می‌گوید: «عکس‌هایی دارم که در آن‌ها پرنده‌ها روی پشت برگچه‌خوار نشسته‌اند، یا لاک‌پشت‌ها هنگام خوابیدن برگچه‌خوارها روی بدنشان آفتاب می‌گیرند. در باغ‌وحش‌ها هم نمونه‌های زیادی از این همزیستی دیده می‌شود. اگر کمی علف برای خوردن و برکه خنکی برای ماندن داشته باشند، کاملاً راضی و آرام‌اند.»

آیا انسان‌ها برگچه‌خوار می‌خورند؟

شکارچیانی مثل کایمن‌ها، جگوارها، آناکونداها (بوآهای آبی)، پلنگچه‌ها و عقاب‌های هارپی گاهی برگچه‌خوارها را شکار می‌کنند. اما بزرگ‌ترین تهدید برای این جونده آرام، انسان است.

در بخش‌هایی از آمریکای جنوبی، مردم برگچه‌خوارهای وحشی را شکار و مصرف می‌کنند؛ حتی با اینکه این کار در برخی کشورها ممنوع است. برای کم کردن فشار روی جمعیت‌های وحشی، در سال‌های اخیر مزرعه‌های پرورش برگچه‌خوار ایجاد شده است. جالب اینکه این گونه برای پرورش تجاری هم بسیار مناسب به‌نظر می‌رسد.

اما طبیعت آرام این جانور نباید باعث شود که او را دست‌کم بگیرید. اگر کسی آن‌ها را اذیت کند، می‌توانند به طور وحشتناکی گاز بگیرند. آمار دقیق حمله‌ این جوندگان غول‌پیکر موجود نیست، اما گزارش‌های رسانه‌ای و ویدئوهای منتشر شده نشان می‌دهد برگچه‌خوارها گاهی به حیوانات خانگی یا حتی انسان‌ها حمله کرده‌اند.

حتی آرام‌ترین موجودات هم تاحدی صبوری می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی