۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۷:۱۹
پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۸
کد خبر: ۱۰۷۹۰۱

پزشکیان: برای اولین بار، رشد بودجه را به حدود دو درصد محدود کرده و بقیه را قطع کرده‌ایم

پزشکیان: برای اولین بار، رشد بودجه را به حدود دو درصد محدود کرده و بقیه را قطع کرده‌ایم
رئیس‌جمهور با تأکید بر لزوم بازگشت به روحیه فداکاری، جهادی و وحدت دوران هشت سال دفاع مقدس گفت: من جز به خدا و به مردم خودم، به هیچ یک از قدرت‌های خارجی دل نبسته‌ام؛ اگر به خودمان و توانمندی‌های خود نگاه کنیم، می‌توانیم همه مشکلات را حل کنیم؛ باید در میدان حاضر شویم و ایثار کنیم.

 

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور صبح روز پنجشنبه ۱۳ آذرماه در دیدار با مسئولان و جمعی از مردم استان کهگیلویه و بویراحمد، با گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدای استان، به بیان نقطه نظرات خود در مورد مسائل کلان کشور و راه‌های برون‌رفت از چالش‌های فعلی پرداخت.

وی با طرح این پرسش که چرا در انقلاب پیروز شدیم و چرا عراق نتوانست یک وجب از خاک ما را بگیرد؟ پاسخ داد: دلیل این امر این بود که همه مردم در صحنه حاضر شدند و از جان خود مایه گذاشتند. 

پزشکیان گفت: برادران ایثارگر ما که در جبهه‌ها حضور داشتند، گواه این مسئله هستند که در آن زمان، همه برای استقلال و تمامیت ارضی کشور در صحنه بودند.

وی با مقایسه شرایط کنونی و دوران جنگ افزود: امروز بحث جنگ ما بدتر، پیچیده‌تر و سخت‌تر از آن زمان است. همه دشمنان از اسرائیل و آمریکا گرفته تا دیگران، منتظرند تا اختلافات و توقعات داخلی افزایش یابد و تنش‌ها بیشتر شود تا بتوانند زهر خود را بریزند.

رئیس‌جمهور راه برون‌رفت از بحران‌های کنونی را بازگشت به همان روحیه حاکم بر دوران جنگ دانست و تأکید کرد: اگر بخواهیم از این بحران بیرون بیاییم – که باید بیرون بیاییم – باید آن حالت و روحیه فداکاری و جهادی را که مقام معظم رهبری توصیه می‌فرمایند، در خودمان ایجاد کنیم، غیر از این امکان‌پذیر نیست.

وی با هشدار افزود: اگر تصور کنیم اوضاع مناسب است، دولت چیزی دارد و نمی‌دهد، یا دنبال تحقق عدالت در جامعه نیستیم و فقط توقعات خود را بالا ببریم، در واقع اختلافات و درگیری‌ها را افزایش می‌دهیم و آنگاه نخواهیم توانست مشکل را حل کنیم.

پزشکیان به اقدامات انجام‌شده در استان اشاره و مشارکت مردمی را نمونه‌ای از همان روحیه جهادی خواند و گفت: در همین استان، از ۲۱۵ مدرسه‌ای که قرار بود ساخته شود، ۱۳۹ مدرسه با مشارکت مردم و بدون تکیه بر بودجه دولتی تکمیل شده است، اگر منتظر پول دولت بودیم، این کار انجام نمی‌شد.

وی در ادامه با انتقاد از پروژه‌های نیمه‌کاره طولانی‌مدت گفت: برخی پروژه‌ها ۲۰ یا ۲۵ سال است که کلنگ‌زنی شده و تمام نشده است.

پزشکیان گفت: اگر قرار نبوده تمام شود، چرا وعده داده شده؟ چرا باید به مردم وعده بی‌پشتوانه داد؟رئیس‌جمهور با تأکید بر خوداتکایی اظهار کرد: من جز به خدا و به مردم خودم، به هیچ یک از قدرت‌های خارجی دل نبسته‌ام؛ اگر به خودمان و توانمندی‌های خود نگاه کنیم، می‌توانیم همه مشکلات را حل کنیم؛ باید در میدان حاضر شویم و ایثار کنیم.

وی سپس با اشاره به شعر معروف بنای آشنایی از سعدی افزود: باید بر خویش گشاده دید و از غیر فرو بسته دید؛ یعنی نگاهمان را به خودمان معطوف کنیم و از چشم دوختن به دیگران بپرهیزیم. کی گفته اگر اروپایی‌ها و خارجی‌ها به ما کمک نکنند، ما نابود می‌شویم؟

پزشکیان در بخش مهمی از سخنان خود، به تحلیل علل تورم پرداخت: تورم به این دلیل وجود دارد که ما وعده‌های الکی می‌دهیم، پولش را نداریم، بعد پول چاپ می‌کنیم؛ وقتی پول بی‌پشتوانه چاپ می‌شود، دولت و بانک‌ها آن را تزریق می‌کنند و این باعث تورم می‌شود. تورم یعنی پول از جیب مردم برداشته می‌شود.

وی با بیان اقدامات دولت برای مهار این روند گفت: ما در دولت، برای اولین بار، رشد بودجه را به حدود دو درصد محدود کرده‌ایم و بقیه را قطع کرده‌ایم؛ ممکن است صدای برخی برای قطع بودجه‌شان درآید، اما آیا باید پول چاپ کنیم و تورم ایجاد کنیم تا راضی شوند؟ عامل تورم همین وعده‌های بدون پشتوانه است.

رئیس‌جمهور با اشاره به بحران انرژی و ضرورت اصلاح الگوی مصرف بیان کرد: ما نزدیک به ۹ میلیون بشکه در روز نفت و گاز تولید می‌کنیم و صادر می‌کنیم؛ اگر فقط ۱۰ درصد صرفه‌جویی کنیم، یعنی روزانه حدود ۹۰۰ هزار بشکه ذخیره می‌شود؛ در حالی که کلی تلاش می‌کنیم و پول می‌گذاریم تا ۲۵۰ هزار بشکه افزایش تولید داشته باشیم، اگر مصرف را مدیریت نکنیم، افزایش تولید هم مشکل را حل نخواهد کرد.

وی گرمای بیش از حد سالن جلسه را مثال زد و گفت: همینجا گرم است. مقام معظم رهبری توصیه به عدم اسراف کرده‌اند. ما مجبوریم گاز کارخانه‌ها را به خاطر افزایش مصرف خانگی قطع کنیم، چون توقعات و مصرف بالا رفته است.

پزشکیان در ادامه با رد این تصور که حضور او در استان‌ها معجزه می‌کند، خطاب به مسئولان محلی گفت: اختیارات با شماست. استانداران و نمایندگان محترم می‌توانند و باید مشکلات را حل کنند، مگر من چه کسی هستم که حتماً باید بیایم و مشکلات شما را ببینم؟ خودتان ببینید و حل کنید. این تصور که اگر رئیس‌جمهور بیاید معجزه می‌شود، خودش یک اشکال است.

وی افزود: ما می‌گوییم شما توانمندی خود را بروز دهید؛ همه ما قادریم کارهای خلاقانه انجام دهیم، فقط باید اجازه دهیم مردم و مسئولان، توانمندی‌های خود را نشان دهند.

رئیس‌جمهور در پاسخ به برخی گلایه‌ها درباره توزیع بودجه بین استان‌ها گفت: اگر می‌خواهید دعوا کنید، می‌توانید بر سر اعداد و ارقام دعوا کنید. اما راه این نیست؛ باید بر اساس عدالت کار کنیم. نمایندگان شما در رأس کمیسیون‌های توزیع بودجه در مجلس حضور دارند. اگر سهم استان شما کم است، خودتان پیگیری کنید. ما از توزیع عادلانه بودجه حمایت می‌کنیم، اما نمی‌توانیم به همه پروژه‌های نیمه‌کاره بدون در نظر گرفتن امکان مالی، بودجه بدهیم.

پزشکیان  افزود: اگر همانند زمان جنگ در صحنه حاضر شویم، می‌توانیم بر این مشکلات غلبه کنیم. نه با دعوا و اینکه بگوییم فلان جا این‌طور است و بهمان جا آن‌طور، با این روش مشکلات حل نخواهد شد و دشمن از آن استفاده می‌برد.

وی با بیان شعار «همه با هم» خاطرنشان کرد: باید بر اساس عدالت کار کنیم، دست به دست هم دهیم، شب و روز تلاش کنیم تا کشور را بسازیم. اگر این نگاه را درست کنیم، همه چیز درست می‌شود و مطمئن باشید از همه این بحران‌ها با قدرت بیرون می‌آییم و دشمنان هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند. این آن چیزی است که باید در ذهن و رفتارمان نهادینه کنیم.در پایان این دیدار، رئیس‌جمهور بر پایبندی دولت به تصمیمات و مصوبات تأکید و اعلام کرد پروژه‌های مصوب، پیگیری و اجرا خواهند شد.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پارس‌خودرو سهند CNG را کلید زد/ پیمایش ۷۰۰ کیلومتری با ترکیب بنزین و گاز
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی