سه‌شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۴ 09 December 2025
سه‌شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۵
کد خبر: ۱۰۸۱۱۲

ترامپ: زلنسکی ۳۵۰ میلیارد دلار از بایدن گرفت و ۲۵ درصد کشورش را از دست داد

ترامپ: زلنسکی ۳۵۰ میلیارد دلار از بایدن گرفت و ۲۵ درصد کشورش را از دست داد
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای مفصل با پولیتیکو رهبران اروپایی را به شدت مورد انتقاد قرار داد: «به نظر من آنها ضعیف هستند»

چند نکته‌ی کلیدی از مصاحبه‌ی پولیتیکو با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا

ترامپ در مصاحبه‌ای با داشا برنز از نشریه پولیتیکو که روز سه‌شنبه ۱۸ آذر منتشر شد، با انتقاد شدید از عملکرد رئیس جمهوری اوکراین و دولت جو بایدن در چهار سال جنگ با روسیه گفت: «زلنسکی ۳۵۰ میلیارد دلار از دولت بایدن پول گرفت و ۲۵ درصد (۱/۴) از خاک کشورش را از دست داد.» ترامپ دو روز پیش از انتشار این مصاحبه گفته بود ولودیمیر زلنسکی آماده صلح نیست و حتی طرح پیشنهادی او برای پایان جنگ را نخوانده است.

ترامپ اروپا را «ضعیف» و «در حال فروپاشی» خواند 

دونالد ترامپ، در مصاحبه با نشریه پولیتیکو، اروپا را به عنوان گروهی از کشور‌های «در حال زوال» به رهبری افراد «ضعیف» محکوم و متحدان سنتی ایالات متحده را به دلیل عدم کنترل مهاجرت و پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین تحقیر کرد. او نشان داد از نامزد‌های سیاسی اروپایی که با دیدگاه خودش برای این قاره همسو باشند، حمایت می‌کند.

این حمله گسترده علیه رهبری سیاسی اروپا، شدیدترین انتقاد رئیس جمهور از این دموکراسی‌های غربی تا به امروز بوده و تهدیدی برای قطع کامل روابط با کشور‌هایی مانند فرانسه و آلمان است که از قبل روابط عمیقاً پرتنشی با دولت ترامپ داشته‌اند.

خط و نشان جدی ترامپ برای اروپا

ترامپ پیش از اشاره به توصیف مارک روته، دبیرکل ناتو که او را «بابا» خطاب کرده بود، گفت: «من می‌خواهم ایالات متحده را اداره کنم، نمی‌خواهم اروپا را اداره کنم.» این توصیف هم غرور او به تسلط بر این اتحاد و هم ناراحتی متحدانی را که آن را تحقیرآمیز می‌دانند، نشان می‌دهد.

ترامپ درباره رهبران سیاسی اروپا گفت: «من فکر می‌کنم آنها ضعیف هستند. اما همچنین فکر می‌کنم که آنها می‌خواهند از نظر سیاسی درست رفتار کنند.»

او افزود: «فکر می‌کنم آنها نمی‌دانند چه کار کنند.»

اظهارات ترامپ درباره اروپا در برهه حساسی از مذاکرات برای پایان دادن به جنگ روسیه در اوکراین مطرح می‌شود، چرا که رهبران اروپایی نگرانی فزاینده‌ای را ابراز می‌کنند مبنی بر اینکه ترامپ ممکن است اوکراین و متحدان قاره‌ای آن را در برابر تجاوز روسیه رها کند. ترامپ در این مصاحبه هیچ اطمینان خاطری به اروپایی‌ها در این مورد نداد و اعلام کرد که روسیه آشکارا در موقعیت قوی‌تری نسبت به اوکراین قرار دارد.

تمرکز ترامپ بیش از هر چیز روی جنگ روسیه و اوکراین

ترامپ از احتمال توقف حمایت از اوکراین سخن گفت و هیچ اطمینان خاطری به متحدان آمریکا در مورد روسیه نداد؛  او تاکید کرد: «من از افرادی حمایت می‌کنم، اما از افرادی حمایت کرده‌ام که بسیاری از اروپایی‌ها از آنها خوششان نمی‌آید. برای مثال من از ویکتور اوربان، نخست‌وزیر راست افراطی مجارستان، به خاطر سیاست‌های کنترل مرزی‌اش تحسین می‌کنم.»

ترامپ برای نقش رهبران اروپایی در تلاش برای پایان دادن به جنگ ارزش کمی قائل است: «آن‌ها صحبت می‌کنند، اما کاری نمی‌کنند و جنگ همچنان ادامه دارد.»

او افزود وقت آن رسیده که اوکراین انتخابات برگزار کند، اوکراین انتخابات ملی را تحت حکومت نظامی به تعویق انداخته است، زیرا با تهاجم روسیه مبارزه می‌کند، یک الزام قانون اساسی که رأی‌گیری را در زمان جنگ ممنوع می‌کند. با این حال، ترامپ گفت که کیف باید به هر حال به کار خود ادامه دهد و استدلال کرد که به تعویق انداختن رأی‌گیری، ادعای اوکراین برای مشروعیت دموکراتیک را تضعیف می‌کند.

او در ادامه گفت: «آنها از جنگ برای عدم برگزاری انتخابات استفاده می‌کنند، اما من فکر می‌کنم مردم اوکراین باید این انتخاب را داشته باشند. و شاید [رئیس جمهور ولادیمیر] زلنسکی پیروز شود. نمی‌دانم چه کسی پیروز می‌شود، اما آنها مدت زیادی است که انتخاباتی نداشته‌اند. می‌دانید، آنها در مورد دموکراسی صحبت می‌کنند، اما به جایی می‌رسد که دیگر دموکراسی نیست.»

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، از ناتوانی اوکراین در برگزاری انتخابات سوءاستفاده کرده و زلنسکی را نامشروع خوانده است.

منبع: فراز
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

حکم ۷۴ ضربه شلاق برای مدیرعامل زیرمجموعه دیجی‌کالا | مجوز پیندو باطل شد

ترامپ: زلنسکی ۳۵۰ میلیارد دلار از بایدن گرفت و ۲۵ درصد کشورش را از دست داد

نشست مشترک تهران، ریاض و پکن/ تعهد عربستان و ایران به اجرای توافق پکن

از مسکو تا چهارراه کالج | ارتش روس‌ها در تهران نیرو می‌گیرد؟!

سردار شکارچی: آینده منطقه روشن است | امروز از ۲۳ خرداد قوی‌تریم

هواشناسی هم موضوع کاسبی در فضای مجازی شد!

زندانیان مُعسر و محکومان ناتوان از پرداخت دیون تعین تکلیف شوند

«افزایش سن پذیرش دانشجویان دانشگاه فرهنگیان» به کجا رسید؟

تشکیل جلسه اضطراری برای مدیریت و کنترل قیمت‌ها؛ نماینده مجلس درخواست داد

قول ساپینتو: می‌توانم برای بازی ایران و پرتغال کمک کنم

جشن روز ملی قطر در هتل استقلال تهران برگزار شد

حکمرانی نمایشی آقای شهردار؛ انتشار عکس زاکانی با عنوان «قهرمان شهر» در بیلبورد‌های تهران!

سکته طالبی دارستانی در حین حضور در دادسرا؟ ماجرا چیست؟

بارش‌ها در تهران تشدید می‌شود؟ | هواشناسی هشدار داد

پیشنهاد سردبیر

مقصود فراستخواه استاد جامعه‌شناسی در گفت‌وگو با فراز

حجاب بیش از آنکه مساله دینی باشد، مساله قدرت است l هنوز فرصت آشتی وجود دارد

گفتگوی فراز با امان‌الله قرایی مقدم، جامعه‌شناس

ماراتن کیش: حکومت با مساله حجاب چه کند؟!

زندگی