جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ 12 December 2025
جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۶
کد خبر: ۱۰۸۲۴۴
ادعای اوکراین توجه جهانیان را به خود جلب کرد

اوکراین می‌گوید جنگ را به دریای خزر کشانده است

اوکراین می‌گوید جنگ را به دریای خزر کشانده است
نیروی هوایی اوکراین‌ مدعی شد دو کشتی انتقال تسلیحات نظامی میان ایران و روسیه در دریای خزر را هدف قرار داده است، نحوه و زمان دقیق حمله به کشتی‌ها یا میزان خسارت ذکر نشده است.

حمله اوکراین به دو کشتی در دریای خزر، اخیرا به موضوع معروفی تبدیل شده است

نیرو‌های ویژه اوکراین روز جمعه ۲۱ آذر ماه اعلام کردند دو کشتی روسی که سلاح و تجهیزات نظامی را در دریای خزر حمل می‌کردند هدف قرار داده‌اند، این ادعا در حالی مطرح شده است که روسیه هنوز پاسخی به این اظهارات ارائه نکرده است.

در بیانیه نیروهای ویژه اوکراین، نحوه و زمان دقیق حمله به کشتی‌ها یا میزان خسارت ذکر نشده است. بر اساس این بیانیه، کشتی‌ها در سواحل جمهوری کالمیکیا، منطقه‌ای از روسیه، مورد حمله قرار گرفته‌اند.

نیرو‌های ویژه اوکراین، با ذکر آنکه دلیل این عملیات «حمله به محموله‌های نظامی بین ایران و روسیه» بوده است، نام این دو کشتی را «کامپوزر رحمانینوف» و «عسکر ساریجا» اعلام کرد.

در این بیانیه آمده است که جنبش مقاومت «جرقه سیاه» به عنوان یک جنبش مقاومت محلی، اطلاعات دقیقی در مورد حرکت و محموله کشتی‌ها به نیرو‌های اوکراینی ارائه داده است.

نحوه و زمان دقیق حمله به کشتی‌ها یا میزان خسارت ذکر نشده است. بر اساس این بیانیه، کشتی‌ها در سواحل جمهوری کالمیکیا، منطقه‌ای از روسیه، مورد حمله قرار گرفته‌اند.

ادعای اوکراین، توجه جهانیان را به خود جلب کرده است

یک مقام اوکراینی روز پنجشنبه گفته بود که پهپاد‌های اوکراینی برای نخستین‌بار یک سکوی نفتی روسیه را در دریای خزر هدف قرار دادند که این امر منجر به مختل شدن استخراج نفت و گاز از حدود ۲۰ چاه شده است.

در حالی‌ که جنگ اوکراین وارد یکی از پیچیده‌ترین مراحل خود شده، کی‌یف می‌کوشد هم‌زمان با مقاومت در جبهه شرق، دامنه درگیری را به حوزه‌های جدیدی از دریای خزر گرفته تا نبرد روایات و اطلاعات، گسترش دهد.

دریای خزر به عنوان یک منطقه آب‌های آزاد، محل عبور کشتی‌های تجاری و نظامی مختلف است.

نیرو‌های هوایی اوکراین مدعی هستند که این حمله، یک اقدام تهاجمی علیه نیرو‌های روسی بوده است، این ادعا هنوز توسط مقامات روسی تأیید یا تکذیب نشده است.

کشور‌های مختلف جهان، تمایلی به دخالت در این بحران ندارند و خواستار حل مذاکره‌ای در این مورد هستند.

اوکراین می‌گوید جنگ را به دریای خزر کشانده است

سه تحول اخیر شامل حمله اوکراین به کشتی‌های روسی در دریای خزر، شروط تازه کرملین برای آتش‌بس و اعلام بازپس‌گیری مناطق جدید در خارکیف، تصویری از تشدید این تقابل چندلایه را ارائه می‌دهند.

اوکراین اعلام کرد که دو شهرک را در شمال منطقه خارکیف بازپس گرفته و نیروهای روسیه را از بخش‌هایی از شهر کوپیانسک عقب راندهم است.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شوند که مسکو هم‌زمان مواضع سختگیرانه‌تری درباره هرگونه آتش‌بس احتمالی اتخاذ کرده است. یوری اوشاکوف، مشاور سیاست خارجی کرملین، روز جمعه گفت که آتش‌بس در اوکراین «تنها زمانی ممکن خواهد بود که نیروهای اوکراینی به‌طور کامل از منطقه دونباس عقب‌نشینی کنند.»

تلاش‌های کی‌یف برای اعمال فشار بر مسکو

به گزارش روزنامه روسی کومرسانت، اوشاکوف تاکید کرد که مناطق تحت کنترل فعلی کی‌یف در دونباس باید به گارد ملی روسیه واگذار شوند و «آتش‌بس فقط پس از عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی می‌تواند محقق شود». او همچنین هشدار داد که اگر این هدف از طریق مذاکره به دست نیاید، «با ابزار نظامی» محقق خواهد شد و این مناطق به‌طور کامل تحت کنترل فدراسیون روسیه قرار خواهند گرفت.

بر اساس این گزارش، روسیه اکنون کنترل کامل منطقه لوهانسک و حدود ۸۰ درصد منطقه دونتسک را در اختیار دارد. هرچند اوکراین همچنان چند شهر بزرگ از جمله اسلوویانسک و کراماتورسک را حفظ کرده است.

منبع: فراز
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر

مازیار خسروی و احسان هوشمند در یک فنجان تاریخ

۲۱ آذر، روز نجات آذربایجان؛ همسنگ با آزادسازی خرمشهر

مقصود فراستخواه استاد جامعه‌شناسی در گفت‌وگو با فراز

حجاب بیش از آنکه مساله دینی باشد، مساله قدرت است l هنوز فرصت آشتی وجود دارد

گفتگوی فراز با امان‌الله قرایی مقدم، جامعه‌شناس

ماراتن کیش: حکومت با مساله حجاب چه کند؟!

زندگی