۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۷:۲۱
دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۵
کد خبر: ۱۰۸۴۴۳
عارف:

راهبرد دولت چهاردهم شتاب‌بخشی به رشد فناوری‌های نوظهور است

راهبرد دولت چهاردهم شتاب‌بخشی به رشد فناوری‌های نوظهور است
 معاون اول رئیس‌جمهور گفت: اولویت دولتِ چهاردهم حرکت با شتاب بیشتر در زمینه فناوری‌های نوظهور است تا هم نیازهای خود را تأمین کرده و هم دستاوردهای خود را به کشورهای منطقه که علاقمند همکاری با ما هستند ارائه کنیم.

 

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز به نقل از ایرنا؛ محمدرضا عارف امروز دوشنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۴ در جریان بازدید از نمایشگاه ایران ساخت (سیزدهمین نمایشگاه تجهیزات، مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته) از چهار دستاورد پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای سازمان انرژی اتمی رونمایی کرد.

این رونمایی‌ها شامل ۲ رادیوداروی تشخیص زودهنگام و درمان سرطان ملانومای ‌متاستاتیک (سرطان پوست)، دستگاه خودکار تولید رادیوداروی درمان دردهای استخوانی متاستاتیک و شبکه ملی آموزش هسته‌ای می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در جریان رونمایی از دستاوردهای سازمان انرژی اتمی با تبریک هفته پژوهش، گفت: در این نمایشگاه شاهد بخش کوچکی از تلاش‌های شبانه روزی پژوهشگران و دانشمندان کشورمان هستیم. افتخار و سرمایه اصلی ما نیروی انسانی با سواد و با انگیزه است که در هر زمینه‌ای کار کند، خوش می‌درخشند.

عارف افزود: در همه برنامه‌ها و راهبردهای پیشرفت و توسعه کشور باید از ظرفیت نیروی انسانی خود حداکثر استفاده را داشته باشیم. ما هرگاه از این سرمایه بهتر استفاده کردیم، دستاوردهای ارزشمندی کسب کردیم و هرگاه غفلت کردیم، همچنان وابسته ماندیم.

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان کشورمان در تراز جهانی فعال هستند، گفت: جوانان عالم، ‌ برجسته، با نشاط و با انگیزه در این شرکت‌ها حضور داشته که ما ادعای آنها را قبول داریم که کالا یا دانش فنی ایجاد می‌کنند که قابل رقابت با سایر کشورها است.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه براساس تجربه دو دهه بعد از انقلاب اسلامی، ‌ راهبرد توسعه شرکت‌های دانش بنیان انتخاب و این ظرفیت در کشور شناخته شد، تاکید کرد: ما اکنون تعداد زیادی از دانشمندان تراز دنیا را داریم که برخی ترجیح می‌دهند گمنام فعالیت کنند. براساس همین ظرفیت علمی کشور بود که در سند چشم‌انداز بیست ساله، دستیابی به جایگاه اول منطقه‌ای در زمینه علم و فناوری مدنظر قرار گرفت.

عارف با اشاره به اهمیت دانش هسته‌ای، گفت: اگر از این فناوری استفاده کنیم می‌توانیم خدمات بهتری ارائه کرده و برنامه‌های پیشرفت کشور را اجرا کنیم. این راهبرد در دستور جدی سازمان انرژی اتمی قرار گرفته است هر چند این سازمان برای تولید برق تشکیل شد یعنی در دهه پنجاه شمسی تولید برق هسته‌ای به دلیل پاک بودن این انرژی و راندمان بالا در دستور کار قرار گرفت و بعد از انقلاب اسلامی هم ایجاد ۲۰ نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی دنبال شد.

وی افزود: سازمان انرژی اتمی خود را محدود به تولید برق نکرد و به حوزه‌های مختلف وارد شد. انرژی هسته‌ای کاربرد فراوانی در سلامت و پزشکی داشته و خوشبختانه دستاوردهای ارزشمندی هم کسب کرده‌ایم. به گونه‌ای که بسیاری از بیمارانی که فکر می‌کنند در درمان به بن بست رسیده‌اند با رادیو داروی تولید داخل درمان شده‌اند. تاکنون ۷۰ رادیو دارو در کشور تولید شده است.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به ضایعات حدود ۳۰ درصد تولید محصولات کشاورزی، بیان کرد: این مقدار از ضایعات از جیب مردم هزینه می‌شود که البته پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای سازمان انرژی اتمی گام‌های بلندی برای رفع این مسئله برداشته تا شاهد کاهش ضایعات، افزایش کیفیت و قیمت مناسب محصولات کشاورزی باشیم.

عارف با بیان اینکه در زمینه فناوری‌های پیشرفته از جمله نانو، هسته‌ای، زیستی، هوش مصنوعی و آی سی تی در شرایط خوبی قرار داریم، گفت: اولویت دولت چهاردهم حرکت با شتاب بیشتر در زمینه فناوری‌های نوظهور است تا هم نیازهای خود را تامین کرده و هم دستاوردهای خود را به کشورهای منطقه که علاقمند همکاری با ما هستند ارائه کنیم.

وی همچنین از بخش‌های مختلف نمایشگاه ایران ساخت بازدید کرد و در گفت‌وگو با مدیران شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه، در جریان مسائل و نیازمندی‌های آنها قرار گرفت.

سیزدهمین دوره نمایشگاه تجهیزات مواد آزمایشی و تست آزمون پیشرفته (ایران ساخت) با حضور ۲۷۰ شرکت داخلی و ۹ هزار محصول از ۲۲ تا ۲۵ آذر در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

محصولات ارائه شده در این نمایشگاه‌ها شامل حوزه‌های نفت گاز و پتروشیمی، کشاورزی و محیط زیست، برق الکترونیک و نرم‌افزار، عمران و ساختمان، مکانیک، شیمی و متالوژی، فیزیک پایه، تجهیزات عمومی آزمایشگاهی، تجهیزات حوزه فناوری راهبردی، مهندسی پزشکی و زیست مواد، مواد آزمایشگاهی، تجهیزات حوزه تست و آزمون صنعتی، شبیه‌ساز، تجهیزات آموزشی و ارائه‌کنندگان خدمات کالیبراسیون می‌شود.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی