۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۱۱:۳۲
چهارشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۱
کد خبر: ۱۰۹۷۶۴

تصویب کلیات طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیمایی ها

تصویب کلیات طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیمایی ها
امروز ۲۴ دی ۱۴۰۴ نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۲۱۵ رای موافق و بدون رای مخالف، کلیات طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیمای‌ها را تصویب کردند. ین طرح در راستای اصل ۲۷ قانون اساسی تدوین شده است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی با ۲۱۵ رای موافق، بدون رای مخالف و یک رای ممتنع از ۲۳۲ نماینده حاضر با کلیات طرح قانون حمایت از تجمعات و راهپیمایی‌ها مطابق اصل ۲۷ قانون اساسی موافقت کردند.

مرتضی محمودی نماینده مردم تهران و سخنگوی کمیسیون شورا‌ها در مجلس درباره طرح این کمیسیون، گفت: این طرح در راستای اصل ۲۷ قانون اساسی تدوین شده است، متاسفانه بعد از گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب ما قانون جامعی برای این اصل تصویب نکردیم در حال حاضر بیشتر تجمعاتی که برگزار می‌شود خارج از سازوکار قانونی است، برگزاری قانونی و چارچوب بند تجمعات خوراک را برای رسانه‌های معاند فراهم نمی‌کند تا بتوانند در راستای آن در کشور اغتشاش ایجاد کنند.

محمودی افزود: برگزاری تجمعات در راستای قانون می‌تواند باعث شنیده شدن صدای مردم باشد و صدای معترضان در بستر اغتشاشات قربانی نمی‌شود.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: این طرح نزدیک به یکسال در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و چندین ماه است که در دستور کار مجلس قرار دارد، اما به دلیل شرایط اخیر در دستور کار نیامده است.

محمودی تصریح کرد باید با فراهم شدن بستر‌های قانونی مناسب، اعتراضات قانونی از غیرقانونی از هم تفکیک شود. او افزود: وقتی مکان مناسب برای اعتراض در نظر بگیریم، هر نوع تجمع و اعتراض و رفتار غیرقانونی که خارج از چارچوب این است برای نیرو‌های انتظامی و امنیتی قابل تفکیک خواهد بود.

محمد کاظم دلخوش معاون امور تقنینی معاونت امور مجلس رئیس‌جمهور ضمن موافقت دولت با این طرح گفت: امروز لایه‌های دولت با طرح این کمیسیون هماهنگ است در برخی موارد ممکن است دولت اشکالاتی به این طرح داشته باشد که ما از آقای جوکار (رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس) خواستیم که در هنگام بررسی نظر وزارت کشور اخذ شود.

او افزود: با تصویب این قانون حقوق مسلم مردم رعایت می‌شود و اعتراضات شنیده می‌شود. مجلس، دولت و قوه قضاییه هم باید تلاش کنند با مفسدین اقتصادی برخورد شود که مردم رضایت کافی از حرکت مسئولین داشته باشد.

دلخوش تاکید کرد: دولت به حمایت از حقوق قانونی مردم در بخش‌های مختلف اعتقاد دارد.

محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس درباره این طرح گفت: دولت سیزدهم لایحه‌ای در این زمینه به مجلس ارائه کرد، ما این لایحه را در کمیسیون تصویب و به صحن آوردیم ولی تا پایان مجلس یازدهم این لایحه بررسی نشد. در مجلس دوازدهم یکی از لوایحی که دولت آن را پس نگرفت همین لایحه بررسی راهپیمایی‌ها و تجمعات بود و این لایحه در مجلس باقی ماند.

او افزود: در فروردین ۱۴۰۴ این لایحه تبدیل به طرح و در کمیسیون شورا‌ها تصویب شد و ۹ ماه است که در دستور کار صحن علنی مجلس به شکل عادی قرار گرفته است. این طرح می‌تواند راه را برای اعتراضات قانونی باز کند تا مردم بتوانند در مکانی مشخص مطالبات به حق خود را داشته باشند و بتوانند خواسته‌های خود را فریاد بزنند.

نماینده یزد در مجلس نیز ادامه داد: این که یک جمعیتی اعتراض کند و به دنبال آن اعتراض تبدیل به اغتشاش شود و در نهایت تروریست‌ها ورود کنند و این گونه دست به کشتار افراد بی گناه بزنند، اموال را تخریب کنند و حسینه‌ها و مساجد را آتش بزنند، باید جداسازی شود، اعتراض از اغتشاش جداست.

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس نیز پس از تصویب این طرح گفت: این طرح در مجلس یازدهم هم به صحن آمد ولی تصمیم گیری نشد، اما با توجه به شرایطی که داریم امروز برای تصویب در صحن علنی مورد بررسی قرار دادیم.

رئیس مجلس افزود: از زمانی که من در نیروی انتظامی بودم ضرورت این طرح را بیان می‌کردیم و از آن زمان این طرح همیشه بین دولت و مجلس در رفت و آمد بوده است.

قالیباف از تصویب این طرح بدون رای مخالف از سوی مجلس قدردانی کرد و گفت: ما حتما باید بعضی از خلاء‌های قانونی در این طرح را مورد توجه قرار دهیم، دوستانمان در دولت پیشنهاد دو شوری برای این طرح داشتند ولی گفت‌و‌گو کردیم که طرح یک شوری باشد ولی بخش‌هایی که نیاز به تکمیل دارد را دنبال می‌کنیم.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
تناقض در رفتار برجامی ترامپ | چرا واشنگتن ۱۷ ماه پس از شعارهای انتخاباتی در توافق ماند؟
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
حمایت ترامپ از نتانیاهو: آیا ایالات متحده طرح حمله جدیدی به ایران را با اسرائیل برنامه‌ریزی می‌کند؟
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
سود بادآورده جنگ با ایران و آزمون دشوار هزینه‌کرد برای غول‌های نفتی
پیشنهاد سردبیر
زندگی