۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۴۰
دوشنبه ۲۹ دی ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۵
کد خبر: ۱۰۹۹۸۷

هاآرتص: طرح صلح غزه، حماس را تقویت می کند

هاآرتص: طرح صلح غزه، حماس را تقویت می کند
روزنامه اسرائیلی هاآرتص در گزارش جدید خود نوشت: ارتش اسرائیل معتقد است طرح ترامپ برای غزه، موجب تقویت جنبش حماس می‌شود و نیاز‌های امنیتی اسرائیل را برآورده نمی‌کند. یک وبگاه عبری نیز نوشت اسرائیل بر این باور است که کوشنر با تشکیل کمیته اجرایی برای مدیریت امور غزه، به دنبال انتقام گرفتن از تل‌آویو است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ روزنامه عبری «هاآرتص» نوشت: انتقاد‌های دستگاه‌های امنیتی اسرائیل از آنچه در رسانه‌های این رژیم از آن با عنوان طرح سیاسی تدوین شده برای آینده نوار غزه یاد می‌شود، رو به افزایش بوده و مسؤولان امنیتی اسرائیل بر این باور هستند که طرح یاد شده فاقد سازوکاری اجرایی بوده و نیاز‌های امنیتی حکومت اسرائیل را نیز برآورده نمی‌کند.

هاآرتص نوشت: مسؤولان عالی رتبه امنیتی اسرائیل می‌گویند در پس اظهارات خوش‌بینانه مقامات واشنگتن، یک واقعیت امنیتی نهفته است که فاقد سازوکار اجرایی بوده و برای سوال‌های اساسی همانند اینکه چه کسی حماس را خلع سلاح خواهد کرد، چه کسی در عمل کنترل نوار غزه را به دست خواهد گرفت و ارتش اسرائیل چگونه قادر به حفاظت از شهرک‌های اطراف آن خواهد بود، پاسخی ندارد.

این روزنامه عبری به نقل از برخی منابع امنیتی افزود: میان چشم‌اندازی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای «غزه جدید» ارائه کرده و به ادعای او شامل توسعه زیرساخت‌های غیرنظامی است و توافق‌های امنیتی که تاکنون به ارتش اسرائیل ارائه شده، فاصله زیادی وجود دارد.

این منابع افزودند: این فرض که نیرو‌های امنیتی این کار را انجام دهند، بی‌اساس است و قطعا در نوار غزه قدیمی (طبق نام‌گذاری رژیم صهیونیستی) که در عمل در کنترل حماس بوده و در آینده نیز حتی بعد از ساخت «غزه جدید» به حاکمیت خود ادامه خواهد داد، این امر محقق نمی‌شود.

هاآرتص به نقل از یکی از افسران ارتش اسرائیل نوشت: حماس در حال بازپس‌گیری کنترل کامل مناطق تحت کنترل خود در نوار غزه است، این جنبش ایست‌های بازرسی را در مسیر‌های اصلی دوباره ایجاد کرده، مالیات وضع می‌کند، در حال رسیدگی به امور غیرنظامیان و تثبیت دوباره کنترل خود است.

همچنین منابع امنیتی یاد شده نسبت به تلاش‌های مستمر حماس برای بازیابی توان تولید سلاح و نیروی نظامی خود که در جنگ آسیب دید، هشدار داده و در این رابطه گفتند: حماس با وجود مشکلات موفق به احیای زیرساخت‌های اسلحه‌سازی خود در نوار غزه شد، این در حالی است که در توافق‌های فعلی هیچ سازوکاری برای پاسخ به این سوال وجود ندارد که چه کسی با این مساله در غزه قدیم مقابله خواهد کرد چراکه بر اساس ارزیابی‌های ما، نیروی بین‌المللی هرگز در آنجا حضور نخواهد داشت و آنها تمامی توجه خود را معطوف پروژه «غزه جدید» خواهند کرد.

کوشنر از طریق کمیته اداره غزه از اسرائیل انتقام گرفت

درباره شورای صلح غزه نیز وبگاه عبری «واللا» گزارش داد که کابینه امنیتی-سیاسی اسرائیل در جلسه خود که به بحث و گفت‌و‌گو برای تعیین چگونگی پاسخ خود به اعلام ترامپ درباره تشکیل کمیته اداره نوار غزه اختصاص داشت، به «جارد کوشنر» داماد او حمله کرد.

به گزارش این رسانه عبری، کابینه اسرائیل در این جلسه اعلام کرد تنها به خاطر کوشنر بود که با وجود مخالفت‌های شدید تل‌آویو، نمایندگانی از ترکیه و قطر به عضویت کمیته اجرایی درآمدند، در واقع او به دلیل مخالفت تل‌آویو با بازگشایی گذرگاه رفح، سعی دارد با تشکیل کمیته اجرایی از اسرائیل انتقام بگیرد.

واللا در ادامه گزارش خود آورد روسای احزاب ائتلاف حاکم کوشنر را کسی می‌دانند که قبل از امضای توافق‌های «ابراهیمی» (عادی‌سازی روابط با اسرائیل) در سال ۲۰۲۰، مانع از اعلام الحاق کرانه باختری به اسرائیل شد و او به دلیل روابط صمیمی و اقتصادی خود با رهبران کشور‌های عربی، در حال مانع‌تراشی است.

طبق گزارش این رسانه عبری، در یکی از نشست‌های اسرائیل اعلام شد که «کوشنر رویا‌هایی برای صلح جهانی دارد که این رویا‌ها همیشه با منافع اسرائیل همخوانی ندارند.»

همچنین واللا افزود که در جلسه روز یکشنبه کابینه، بیانیه منتشر شده از سوی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم درباره عدم هماهنگی آمریکا با اسرائیل در خصوص اعضای کمیته اجرایی و دستور او به «گدعون ساعر» وزیر خارجه این رژیم برای گفت‌و‌گو با «مارکو روبیو» همتای آمریکایی خود، نه به عنوان تلاش برای برداشتن مسؤولیت از نتانیاهو -آنطور که در رسانه‌ها او را متهم کردند- بلکه تمایل او به مدیریت راهبردی بحران و جلوگیری از تشدید اختلافات با ترامپ توصیف شد.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی