۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۲:۲۵
چهارشنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۳
کد خبر: ۱۱۰۰۹۶

ترامپ: اگر ایران اقدامی علیه من انجام دهد، پاسخ شدید خواهیم داد

ترامپ: اگر ایران اقدامی علیه من انجام دهد، پاسخ شدید خواهیم داد
رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگویی تلویزیونی ضمن هشدار به ایران درباره هرگونه تهدید علیه جان خود، ادعا کرد برای تقویت سامانه دفاعی کشورش به «گرینلند» نیاز دارد و این منطقه را بخشی از طرح امنیت ملی ایالات متحده دانست.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای که روز سه‌شنبه با شبکه آمریکایی «نیوزنیشن» انجام شد، دونالد ترامپ از عملکرد دولتش در نخستین سال از دومین دوره ریاست‌جمهوری دفاع کرد و در کنار مسائل سیاسی و اقتصادی، از علاقه دیرینه خود برای در اختیار گرفتن گرینلند دوباره سخن گفت.

اخراج گسترده کارمندان فدرال در دولت ترامپ

ترامپ در گفت‌و‌گو با «کیتی پاولیچ» مجری برنامه، گفت که دولتش در تلاش برای کاهش وابستگی به یارانه‌های دولتی و گسترش فعالیت بخش خصوصی، «صد‌ها هزار کارمند فدرال» را اخراج کرده است. او اظهار کرد: «من از اخراج کارمندان خوشم نمی‌آید، اما چاره‌ای نداشتیم. در بسیاری از بخش‌ها ده نفر کاری را انجام می‌دادند که یک نفر می‌توانست انجام دهد.»

به گفته او، بیشتر کارکنان اخراج‌شده وارد بخش خصوصی شده‌اند و اکنون درآمدی «دو تا سه برابر» بیشتر از گذشته دارند. ترامپ این تصمیم را یکی از الزامات تحقق شعار اقتصادی خود یعنی «دوباره آمریکا را باعظمت کنیم» عنوان کرد و گفت مشاغل دولتی مانع رشد واقعی اقتصاد کشور می‌شوند.

مخالفت با اعلام قانون شورش در مینه‌سوتا

در بخش دیگری از گفت‌و‌گو، رئیس‌جمهور آمریکا به اعتراضات مدنی اخیر در شهر مینیاپولیس واکنش نشان داد؛ تظاهراتی که در پی کشته‌شدن زنی به نام «رِنی گود» و انتقاد از رفتار مأموران اداره مهاجرت (آیس) شکل گرفته بود. ترامپ مدعی شد این اعتراض‌ها توسط «افراد حرفه‌ای و اجیرشده» هدایت می‌شود نه مردم واقعی شهر. او گفت: «این‌ها بازیگرند، مزد گرفته‌اند تا فضاسازی کنند.»

ترامپ در ادامه، بار دیگر «ایلهان عمر» نماینده کنگره از ایالت مینه‌سوتا را هدف انتقاد قرار داد و گفت: «او از کشوری می‌آید که حتی دولت ندارد. موعظه کردن درباره قانون اساسی آمریکا از سوی چنین فردی، مضحک است.»

با وجود شدت گرفتن ناآرامی‌ها در این ایالت، ترامپ تصریح کرد فعلاً قصد اجرای «قانون شورش» را ندارد، هرچند آماده استفاده از آن در صورت لزوم است. به گفته او «بیش از ۴۰ درصد روسای‌جمهور آمریکا در دوره خود از این قانون برای اعزام نیرو‌های نظامی در شرایط اضطراری استفاده کرده‌اند».

او افزود: «قانون شورش کار‌ها را ساده‌تر می‌کند، چون نیازی به طی روند‌های قضایی ندارد و در مواقعی که اجرای قوانین فدرال با مانع روبه‌رو شود، گزینه مؤثری است.» ترامپ با اشاره به اقدام دولتش در اعزام گارد ملی به شهر‌های مختلف گفت ایالات متحده نباید پذیرای مجرمان و قاچاقچیان باشد. او افزود واشنگتن دی‌سی اکنون نسبت به یک‌سال‌ونیم قبل «امن‌تر و روشن‌تر» شده است و خانواده‌ها آسوده در خیابان‌ها رفت‌وآمد می‌کنند.

گرینلند در طرح دفاعی آمریکا

رئیس‌جمهور آمریکا در این گفت‌و‌گو، بار دیگر موضوع در اختیار گرفتن گرینلند را مطرح کرد و آن را «ضرورت امنیت ملی» دانست. وی با اشاره به افزایش فعالیت‌های نظامی روسیه و چین در قطب شمال گفت موقعیت خاص گرینلند، آن را به نقطه‌ای راهبردی برای دفاع موشکی آمریکا تبدیل می‌کند.

ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره احتمال ساخت زمین گلف در این منطقه به شوخی گفت: «در آنجا باید واقعاً لباس گرم بپوشی.» او سپس گرینلند را با طرح «گنبد طلایی دفاعی» مرتبط دانست و ادعا کرد این سامانه، نسخه تکامل‌یافته‌ای از برنامه «رونالد ریگان» برای سیستم دفاع موشکی جامع خواهد بود.

به گفته او، فناوری‌های فعلی آمریکا قادرند «در ۱۰۰ درصد مواقع» موشک‌های دشمن را رهگیری کنند و حضور در گرینلند به افزایش اثربخشی این سامانه کمک می‌کند.

هشدار صریح به ایران

ترامپ در ادامه مصاحبه، به گزارش‌هایی درباره تهدید احتمالی از سوی ایران اشاره کرد و هشدار داد اگر اقدامی علیه جان او صورت گیرد، واشنگتن «پاسخی کامل و قاطع» خواهد داد. او گفت: «دستور‌های بسیار مشخصی دارم. اگر اتفاقی بیفتد، آنها را از روی زمین محو می‌کنیم.»

این موضع، تکرار اظهارات پیشین ترامپ در دوران تنش با تهران است. وی همچنین از جو بایدن، رئیس‌جمهور سابق، به‌دلیل عدم واکنش سخت‌گیرانه به تهدیدات ایران انتقاد کرد.

بی‌خبری از گروگان آمریکایی در افغانستان

در ادامه گفت‌و‌گو، مجری برنامه پرسشی درباره «دنیس کویل»، شهروند آمریکایی بازداشت‌شده توسط طالبان مطرح کرد. ترامپ گفت اطلاعات دقیقی از این پرونده ندارد، اما از نگه‌داشتن افراد بی‌گناه به گروگان ابراز ناراحتی کرد و گفت: «اگر طالبان کسی را بدون جرم مشخص نگه دارد، نگرانی‌برانگیز است و باید درباره آن اقدام شود.»

ادعای دسترسی به سلاح‌های محرمانه

در بخش پایانی مصاحبه، ترامپ در پاسخ به سوالی درباره نوع سلاح‌های مورد استفاده در عملیات ربایش رئیس‌جمهور ونزوئلا، اظهار داشت که ارتش آمریکا به «تسلیحات ویژه‌ای» مجهز است که هیچ کشوری در جهان آن را در اختیار ندارد. او گفت: «ترجیح می‌دهم درباره جزئیاتشان صحبت نکنم، اما ما سلاح‌های شگفت‌انگیزی داریم. حمله‌ای که انجام شد بسیار موفق بود و فراموش نکنید محلی که مادورو در آن زندگی می‌کرد، در دل یک پایگاه نظامی قرار داشت.»

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی