۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۵۷
چهارشنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۲
کد خبر: ۱۱۰۰۹۹
واردات ۲۰۰ اتوبوس جدید برای تقویت ناوگان حمل و نقل

وام ۱۵ میلیارد تومانی برای جایگزینی اتوبوس‌های فرسوده

وام ۱۵ میلیارد تومانی برای جایگزینی اتوبوس‌های فرسوده
مدیر نوسازی ناوگان سازمان راهداری از واردات ۲۰۰ دستگاه اتوبوس خارجی و خرید ۱۰۰ دستگاه اتوبوس ساخت داخل از ابتدای امسال با هدف نوسازی ناوگان مسافری خبر داد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ سال‌ها کمبود ناوگان جدید در بخش حمل‌ونقل جاده‌ای، به‌ویژه در ایام پرتقاضایی مانند اربعین، موجب شد ستاد مرکزی اربعین در سال ۱۴۰۲ مجوز واردات اتوبوس‌های کارکرده کمتر از پنج سال عمر را صادر کند. این مصوبه در هیأت وزیران نیز تأیید شد، اما به دلیل هم‌زمانی با ایام اربعین، فرصت اجرای آن فراهم نشد و تنها در سال ۱۴۰۳ تمدید گردید. با این حال، مشکلات اداری و محدودیت‌های ارزی باعث شد کمتر از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس وارد کشور شود.

مهدی قلی‌زاده، مدیر نوسازی ناوگان و معاون دفتر حمل‌ونقل مسافر سازمان راهداری، در گفت‌و‌گو با فراز تأکید کرد که فرآیند اداری طولانی و نبود صرفه مالی در سرمایه‌گذاری بخش مسافری، از عوامل اصلی کندی نوسازی ناوگان است. او گفت بر خلاف بخش کامیون‌داری، سرمایه‌گذاری در حمل‌ونقل مسافری بازده اقتصادی بالایی ندارد و همین موضوع سبب شده بخش خصوصی تمایل چندانی برای ورود به این حوزه نداشته باشد.

حذف محدودیت‌های دست‌وپاگیر برای ثبت سفارش اتوبوس

قلی‌زاده توضیح داد که با تصمیم دولت، محدودیت مربوط به سقف ثبت سفارش برای هر کارت بازرگانی حذف شده تا روند واردات دو هزار دستگاه اتوبوس مصوب ستاد اربعین با سرعت بیشتری پیش رود. به گفته او، از تیرماه امسال ثبت سفارش اتوبوس‌ها آغاز شده و سازمان راهداری هم‌زمان مسئول صدور تأییدیه‌های فنی از نظر برند، سن، ظرفیت و استاندارد‌های ایمنی است. سایر مراحل از جمله تخصیص ارز، ترخیص گمرکی و مجوز‌های ثبت سفارش زیر نظر وزارت صمت، بانک مرکزی و گمرک انجام می‌شود.

وی افزود در ماه‌های اخیر به دلیل تغییر در سیاست‌های ارزی و سخت‌گیری بانک مرکزی در تأیید منشاء ارز، این روند با چالش‌هایی روبه‌رو شد. در ابتدا قرار بود ارز مورد نیاز از محل منابع حاصل از صادرات یا سرمایه‌گذاری خارجی تأمین شود، اما در ادامه این منابع به سپرده‌های ریالی سرمایه‌گذاران تبدیل شد که تأیید آن دشواری‌های زیادی داشت. به گفته قلی‌زاده، در صورت تسریع هماهنگی میان دستگاه‌های ذی‌ربط، بخش زیادی از واردات اتوبوس‌ها در سال ۱۴۰۵ انجام خواهد شد.

جزئیات تسهیلات ۱۰ میلیارد تومانی برای واردکنندگان

معاون دفتر حمل‌ونقل مسافر سازمان راهداری با اشاره به بسته‌های تشویقی گفت: هر سرمایه‌گذاری که اتوبوس وارد کند، پلاک ملی بگیرد و کارت هوشمند دریافت کند، در صورت تعهد به فعالیت در حمل‌ونقل عمومی و ایام اربعین، تا سقف ۱۰ میلیارد تومان وام با نرخ سود ۱۱ درصد و بازپرداخت پنج‌ساله دریافت می‌کند. به گفته او تاکنون کمتر از ۲۰۰ دستگاه اتوبوس از این مسیر وارد کشور شده و صاحبان آنها این تسهیلات را دریافت کرده‌اند.

او همچنین درباره زمان واردات اتوبوس‌های نو توضیح داد که فرآیند خرید مستقیم این خودرو‌ها معمولاً بین یک تا دو سال طول می‌کشد. خریداران ابتدا باید قرارداد منعقد کنند و پیش‌پرداخت بپردازند و سپس چند ماه زمان برای حمل و ترخیص اختصاص دهند. در مقابل، واردات اتوبوس‌های کارکرده به دلیل آماده بودن وسایل، زمان بسیار کوتاه‌تری نیاز دارد.

قلی‌زاده افزود عمده سفارش‌ها برای خرید اتوبوس‌های نو از برند چینی یوتانگ انجام می‌شود، در حالی که مدل‌های کارکرده از برند‌های اروپایی از جمله مان، بنز، ولوو و اسکانیا تأمین می‌شوند. هدف سازمان این است که تا پیش از اربعین سال آینده حدود ۷۰۰ تا هزار دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان حمل‌ونقل بین‌شهری اضافه شود.

اعطای وام ۱۵ میلیارد تومانی برای خرید اتوبوس داخلی

مدیر نوسازی ناوگان سازمان راهداری در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد که هم‌زمان با واردات، استفاده از ظرفیت تولیدکنندگان داخلی نیز در دستور کار قرار دارد. او گفت تفاهم‌نامه‌ای با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) امضا شده که براساس آن، سازمان راهداری خرید تولیدات چند شرکت داخلی را تضمین کرده است.

بر پایه این تفاهم‌نامه، متقاضیانی که در ازای اسقاط یک اتوبوس فرسوده اقدام به خرید اتوبوس تولید داخل کنند، می‌توانند تسهیلات ۱۵ میلیارد تومانی با نرخ ۱۱ درصد و بازپرداخت پنج‌ساله دریافت کنند؛ تسهیلاتی که حدود ۶۰ درصد ارزش کل اتوبوس را پوشش می‌دهد.

قلی‌زاده اعلام کرد که بر اساس توافق میان سازمان راهداری، ایدرو و شرکت‌های سازنده، برنامه خرید هزار و ۲۲۴ دستگاه اتوبوس برای سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده بود، اما به‌دلیل محدودیت در تخصیص ارز، روند آن کند پیش رفته و تاکنون تنها ۱۰۰ دستگاه اتوبوس جدید وارد ناوگان حمل‌ونقل مسافری کشور شده است.

چشم‌انداز نوسازی ناوگان تا سال ۱۴۰۵

به گفته مقام‌های سازمان راهداری، هدف این طرح رساندن میانگین عمر ناوگان اتوبوس‌های بین‌شهری به زیر ۱۰ سال است. اجرای کامل برنامه واردات و تسهیلات خرید داخلی تا پایان سال ۱۴۰۵ می‌تواند بخشی از کمبود ناوگان مسافری کشور را جبران کند و زمینه برگزاری ایمن‌تر و منظم‌تر سفر‌های جمعی، از جمله سفر‌های جاده‌ای اربعین را فراهم آورد.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی