۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۱:۱۲
دوشنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۵
کد خبر: ۱۱۰۳۶۵

خبرنگار شینهوا: آنچه آمریکا آزادی نامید؛ ۲۳ سال رنج برای عراق بود

خبرنگار شینهوا: آنچه آمریکا آزادی نامید؛ ۲۳ سال رنج برای عراق بود
خبرنگار خبرگزاری شینهوا در عراق، مداخله نظامی آمریکا را کابوسی ۲۳ ساله توصیف کرده که به جای آزادی و دموکراسی، خشونت، ناامنی و فروپاشی اجتماعی را برای مردم این کشور به همراه داشته است؛ کابوسی که به گفته او، هنوز پیامدهایش پایان نیافته است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز و به نقل از خبرگزاری شینهوا، جمال هاشم، خبرنگار این رسانه در عراق، در یادداشتی با عنوان «نامه‌ای از خاورمیانه» به بررسی پیامد‌های مداخله نظامی آمریکا در عراق پرداخته و آن را تجربه‌ای تلخ و طولانی برای مردم این کشور توصیف کرده است.

او می‌نویسد: «در حالی که چهره‌های سیاسی و تحلیلگران برجسته در سراسر جهان در حال بحث و جدل بر سر این هستند که یک آمریکای مداخله‌گرتر برای جهان چه معنایی خواهد داشت، ما عراقی‌ها از قبل پاسخ را به خوبی می‌دانیم.»

هاشم با اشاره به اعلام رسمی عراق در ۱۸ ژانویه مبنی بر خروج کامل نیرو‌های ائتلاف به رهبری آمریکا از مناطق تحت کنترل دولت فدرال، تأکید می‌کند این خبر، هرچند در میان تیتر‌های جهانی کمتر دیده شد، اما برای مردم عراق نشانه پایان باری بود که بیش از ۲۰ سال بر دوش بیش از ۴۰ میلیون نفر سنگینی می‌کرد.

این خبرنگار در ادامه، خاطرات خود از ۲۰ مارس ۲۰۰۳ را بازگو می‌کند؛ روزی که به گفته او «سپیده‌دم جنگ» بود. او می‌نویسد: «من خبرنگار جوانی برای شینهوا بودم، مضطرب در دفترم در بغداد نشسته بودم، تلفن ماهواره‌ای در دست و تلاش می‌کردم هر صدا و حرکتی را ثبت کنم.» به گفته او، ساعت ۵:۳۳ صبح نخستین انفجار‌ها شنیده شد و او با صدایی لرزان اعلام کرد: «حمله آمریکا آغاز شده است.»

هاشم از بارش موشک‌ها، روشن شدن آسمان بغداد و ویرانی خانه همکارش موسی جعفر در نزدیکی محل اقامت صدام حسین سخن می‌گوید و اضافه می‌کند: در آن روزها، بسیاری از عراقی‌ها با امیدی ضعیف باور داشتند که مداخله آمریکا می‌تواند آنها را از فقر و تحریم برهاند و به آزادی و رفاه وعده‌داده‌شده منجر شود.

اما به نوشته این خبرنگار، سال‌های بعد خلاف این تصور را ثابت کرد. او می‌نویسد: «صد‌ها هزار عراقی، که نزدیک به ۸۰ درصد آنها غیرنظامی بودند، جان خود را از دست دادند.» به گفته او، با وجود سقوط صدام حسین، عراق وارد چرخه‌ای از خشونت فرقه‌ای، ناامنی و تروریسم شد که ساختار اجتماعی کشور را از هم گسست.

هاشم با روایت تجربه‌های شخصی از انفجار‌های انتحاری در بغداد، نقل می‌کند که چگونه مرگ و وحشت به بخشی از زندگی روزمره تبدیل شده بود. او به نقل از هاشم الشماع، روزنامه‌نگار پیشکسوت، می‌نویسد: «هرج‌ومرجی که با حمله به وجود آمد، فقط خشونت و تروریسم ایجاد نکرد؛ آنها را بی‌مرز و بی‌رحم کرد.»

به باور این خبرنگار، پیامد‌های جنگ امید مردم عراق به آمریکا را از بین برد و نشان داد وعده‌های آزادی و دموکراسی بیش از آنکه واقعی باشند، پوششی برای منافع ژئوپلیتیکی واشنگتن بوده‌اند. او تأکید می‌کند که حتی پس از خروج نیرو‌های آمریکایی، عراق همچنان با زخم‌های جنگ، تهدید گروه‌های تروریستی و پیامد‌های زیست‌محیطی ناشی از استفاده از اورانیوم ضعیف‌شده و فسفر سفید دست‌وپنجه نرم می‌کند.

هاشم در پایان یادداشت خود، خروج نیرو‌های آمریکایی را پایان قطعی این کابوس نمی‌داند، اما آن را گامی نمادین تلقی می‌کند. او می‌نویسد پس از پایان گزارش خود درباره عقب‌نشینی آمریکا، کنار رود دجله ایستاده و به این نتیجه رسیده است که «خارجی‌ها ممکن است بیایند و بروند، اما فقط فرزندان این سرزمین می‌توانند آن را آباد کنند.»

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی