۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۲:۳۷
سه‌شنبه ۰۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۹
کد خبر: ۱۱۰۴۳۰

دادگاه متهمان شهادت سرهنگ شاهین دهقانی در ملارد برگزار شد

دادگاه متهمان شهادت سرهنگ شاهین دهقانی در ملارد برگزار شد
جلسه نخست رسیدگی به پرونده متهمان شهادت سرهنگ دوم شاهین دهقانی‌نیا در شعبه دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد. نماینده دادستان با تشریح جزئیات پرونده، اعلام کرد متهم اصلی با سرنیزه چندین ضربه کاری به شهید وارد کرده و علت تامه فوت را شوک ناشی از ضربات متعدد به ریه و روده اعلام کرد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، در ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۴، در جریان تأمین امنیت عمومی در میدان ارغوان شهرستان ملارد، جمعی از مأموران نیروی انتظامی که فاقد سلاح گرم بودند، با هجوم دسته‌جمعی برخی افراد مواجه شدند. در این میان، سرهنگ دوم شاهین دهقانی که از همکاران خود جدا افتاده بود، هدف حمله قرار گرفت و با انواع سلاح سرد و سنگ به شهادت رسید.

بلافاصله پس از وقوع حادثه، دوربین‌های امنیتی و سامانه پایش شهری توسط کارشناسان بازبینی شد. بررسی تصاویر نشان داد یک مرد و یک زن ابتدا شهید را در کوچه محل شهادت تعقیب کردند که این اقدام موجب شناسایی مأمور و جلب توجه سایرین شد. در نهایت، عامل اصلی جنایت شناسایی و دستگیر شد.

پس از پایان تحقیقات و صدور کیفرخواست، دادگاه رسیدگی به اتهامات محمد عباسی فرزند غلامحسین در شعبه دادگاه انقلاب اسلامی تهران به صورت علنی برگزار گردید. در ابتدای جلسه، نماینده دادستان با قرائت کیفرخواست، جزئیات پرونده را تشریح کرد.

نماینده دادستان بیان کرد: «متهم پرونده در روز اغتشاشات در محل حضور داشته و یک قبضه سرنیزه به همراه داشته است. در جریان اغتشاشات، اغتشاشگران به‌صورت دسته‌جمعی به سمت مأموران انتظامی حمله‌ور می‌شوند و متهم به همراه فرد متهم دیگر به سمت یکی از مأموران که از سایر همکاران خود جدا شده و به داخل یک کوچه پناه برده بود، حمله می‌کند.»

او افزود: «متهم با استفاده از سرنیزه، چندین ضربه به این مأمور وارد می‌کند و پس از آن، چند نفر دیگر نیز به سمت مأمور سنگ پرتاب می‌کنند. متهم پس از ضربه به مأمور، سرنیزه را در کوچه رها کرده و به منزل خود بازمی‌گردد.»

نماینده دادستان با اشاره به نظریه پزشکی قانونی تأکید کرد: «بر اساس اعلام پزشکی قانونی، علت تامه فوت شهید شاهین دهقانی، شوک ناشی از ضربات متعدد به ریه و روده و همچنین بریدگی در نواحی سینه، شکم، گردن و اندام فوقانی در اثر جسم نوک‌تیز بوده است.»

او در ادامه به مستندات تصویری پرونده اشاره کرد و گفت: «با بررسی دوربین‌های مداربسته منطقه، دو فایل ویدیویی به دست آمده که نشان می‌دهد سه نفر از همکاران شهید در حال دویدن به داخل یک کوچه هستند و افرادی نیز آنان را تعقیب می‌کنند. همچنین فرد دیگری مشاهده می‌شود که شیئی شبیه قمه در دست دارد و به دنبال شهید حرکت می‌کند.»

در جلسه رسیدگی، قاضی دادگاه با توجه به اقاریر متهمان، مستندات موجود و تصاویر ارائه‌شده، عنوان اتهامی هر دو متهم را تشدید کرد. قاضی پس از تشدید عنوان اتهامی متهم ردیف اول گفت: «محمد عباسی فرزند غلامحسین متهم است به مباشرت و همکاری با رژیم کودک‌کش صهیونیستی، دولت آمریکا و گروه‌های متخاصم و عوامل وابسته به آنها منتهی به شهادت مامور کلانتری، سرهنگ شهید شاهین دهقانی کاکاوندی در اثر وارد آوردن ضربات متعدد سلاح سرد.»

نماینده حقوقی فراجا با حضور در جایگاه ضمن عرض تسلیت به خانواده شهید گفت: «شهید دهقانی در جریان اغتشاشات اخیر با هدف برقراری نظم و امنیت حضور داشتند. این شهید با نهایت خویشتنداری و بدون استفاده از سلاح گرم، سعی کردند اغتشاشگران را کنترل کنند و از وقوع آسیب به مردم و همکاران جلوگیری کنند. متأسفانه این خویشتنداری موجب شد که شهید دهقانی در چنگال بی‌رحم متهم محمد عباسی قرار گیرد و با قساوت و سنگدلی و استفاده از سلاح سرد، به شهادت برسند.»

او افزود: «با توجه به اهمیت پیشگیری از تکرار چنین اقداماتی علیه ماموران فراجا و دیگر نیرو‌های حافظ نظم و امنیت، تقاضای اعمال اشد مجازات، صدور حکم قصاص و اجرای آن در محل شهادت شهید دهقانی را دارم.»

پدر شهید سرهنگ دهقانی خطاب به قاضی گفت: «متهمان بخاطر ترامپ مرتکب قتل شدند و با دست خالی فرزندم را شهید کردند.» او با بیان اینکه پسرم مظلوم و مردم‌دار بود، گفت: «از دادگاه می‌خواهم هرچه زودتر حکم این متهمان اجرا شود.»

مادر شهید نیز اظهار کرد: «تقاضای عاجزانه دارم هرچه زودتر مرتکبان قتل را مجازات کنید. مگر پسرم چه کرده بود که باید کشته می‌شد؟»

همسر شهید دهقانی گفت: «همسرم انسان مظلوم، دلسوز و پرتلاشی بود که دوران کاری خود را به مردم خدمت خالصانه کرد.»

در ادامه، محمد عباسی، متهم ردیف اول، در جایگاه قرار گرفت و به دفاع از خود پرداخت و گفت: «شب حادثه در میدان ارغوان به ماموران حمله کردند من هم چاقویی داشتم. وقتی دیدم شهید تنها به کوچه رفت، من هم دنبالش رفتم.» وی ضمن تأیید غیر مسلح بودن شهید و ضربات کاری با چاقو از سوی خود، افزود: «شرم دارم نمی‌توانم در روی خانواده شهید نگاه کنم. فقط می‌خواهم گذشت کنید.»

وکیل متهمان نیز در دفاع از موکلان خود گفت: «متهمان به‌خاطر جو و فضای موجود مرتکب این اقدام شدند. شهید ضربات متعددی خورده که همگی با سلاح متهم نبوده است.»

رئیس اداره جنایی پلیس آگاهی ملارد در واکنش به اظهارات وکیل گفت: «شهید وقتی وارد پارکینگ می‌شود برای جان پناه بوده است، اما این متهم سریع دنبالش می‌رود و با ضربه او شهید سرنگون می‌شود و به دنبال او با چاقو چند ضربه کاری دیگر به او می‌زند تا دیگران برسند و ضربات متعددی را با چاقو به پیکر این شهید وارد کنند.»

قاضی در پایان جلسه نخست رسیدگی اعلام کرد: جلسه بعدی متعاقباً اعلام خواهد شد. همچنین به دستور قاضی تصاویری از پیکر شهید در دادگاه منتشر شد.

گفتنی است در حاشیه جلسه دادگاه، متهم ردیف دوم پرونده نزد همسر شهید رفت و گفت: «نمی‌خواهم گذشت کنید تنها می‌خواهم حلالمان کنید.»

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
پیشنهاد سردبیر
زندگی