۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۲:۳۱
چهارشنبه ۰۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۳
کد خبر: ۱۱۰۴۶۹

بازنشستگی پیش از موعد از ۵۱ درصد عبور کرد

بازنشستگی پیش از موعد از ۵۱ درصد عبور کرد
معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی با هشدار نسبت به رشد بازنشستگی پیش از موعد، اعلام کرد که بیش از نیمی از بازنشستگان کشور را افراد بازنشسته پیش از موعد تشکیل می‌دهند؛ روندی که به خروج زودهنگام نیروی کار مجرب و اختلال در چرخه اشتغال جوانان منجر شده است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، محمد محمدی قره‌باغ با اشاره به روند صعودی بازنشستگی پیش از موعد در سال‌های اخیر گفت: «جمعیت آماری بازنشستگان پیش از موعد از سال ۱۳۹۹ از بازنشستگان عادی پیشی گرفته و در حال حاضر ۵۱.۴ درصد مجموع بازنشستگان کشور را شامل می‌شود.»

او با بیان اینکه سهم بازنشستگان پیش از موعد در سازمان تأمین اجتماعی در سال ۱۳۹۱ حدود ۱۴ درصد بود، افزود: «این رقم اکنون به بیش از ۵۱ درصد رسیده است.» به گفته معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی، بر اساس آخرین آمار‌های رسمی، تعداد بازنشستگان پیش از موعد این سازمان به یک میلیون و ۶۱۰ هزار و ۱۱۱ نفر می‌رسد.

محمدی با اشاره به اهداف اولیه اجرای سیاست بازنشستگی پیش از موعد بیان کرد: «این سیاست در ابتدا با هدف اجرای حمایت‌های مقرر در قوانین مشاغل سخت و زیان‌آور، قانون نحوه بازنشستگی جانبازان و همچنین تعدیل نیروی انسانی در صنایع و دستگاه‌های اجرایی اجرا شد، اما در ادامه اهداف موردنظر به‌طور کامل محقق نشد.»

او ادامه داد: «گسترش بازنشستگی پیش از موعد، علاوه بر ایجاد اثرات نامطلوب بر شاخص‌های عملکردی سازمان تأمین اجتماعی، موجب بروز اختلالات اساسی در حوزه اشتغال شده است.» معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی خروج زودهنگام نیروی کار مجرب از چرخه اشتغال و آسیب به پایداری بنگاه‌های اقتصادی را از مهم‌ترین پیامد‌های این روند دانست و افزود: «این گروه از بازنشستگان به دلیل پایین بودن سن، عملاً از بازار کار خارج نمی‌شوند و همین موضوع، روند جذب نیرو‌های جوان و جویای کار را با مشکل مواجه کرده است.»

محمدی با اشاره به شاخص بین‌المللی نسبت پشتیبانی در صندوق‌های بازنشستگی گفت: «نسبت بیمه‌پردازان به ازای هر مستمری‌بگیر در سازمان تأمین اجتماعی از ۹.۲۴ در سال ۱۳۵۴ به ۸.۳ در پایان سال ۱۴۰۳ کاهش یافته است.» وی هشدار داد که تداوم این روند، به‌ویژه با توجه به تعداد بالای بیمه‌شدگان مشمول حمایت دولت و افزایش مصارف بلندمدت ناشی از طرح‌های متناسب‌سازی مستمری‌ها، می‌تواند به بروز مشکلات جدی‌تر منجر شود.

به گفته معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی، بررسی‌ها نشان می‌دهد بازنشستگی‌های پیش از موعد طی سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۳ موجب کاهش حدود ۲ واحدی نسبت پشتیبانی شده است که برای جبران آن، سازمان نیازمند جذب حدود ۸.۶ میلیون بیمه‌شده جدید خواهد بود.

محمدی با بیان اینکه میانگین سن بازنشستگی در کشور حدود ۵۶ سال است، تصریح کرد: «این میانگین در بازنشستگی‌های پیش از موعد و مشاغل سخت و زیان‌آور به حدود ۴۵ سال می‌رسد.» وی افزود: «با توجه به اینکه امید به زندگی در کشور بیش از ۷۷ سال است، بازنشستگان به‌طور متوسط بیش از ۳۲ سال از مستمری بهره‌مند می‌شوند که این موضوع، بار مالی صندوق‌ها را به‌طور مستمر افزایش می‌دهد.»

او همچنین به رشد نسبت سالمندی اشاره کرد و گفت: «نسبت جمعیت بالای ۶۵ سال به جمعیت در سن اشتغال از ۵.۶۵ در سال ۱۳۷۰ به ۱۰.۸ در سال ۱۴۰۳ رسیده است که بیانگر افزایش تصاعدی تعداد بازنشستگان در سال‌های آینده است.»

محمدی نقش سنوات ارفاقی را در بازنشستگی‌های پیش از موعد قابل توجه دانست و گفت: «حدود ۸۲ درصد از این بازنشستگی‌ها مشمول سنوات ارفاقی هستند.» او افزود: «با فرض ۱۰ سال سنوات ارفاقی، هر بازنشسته مشاغل سخت و زیان‌آور بین ۲ تا ۱۲ میلیارد تومان بار مالی به سازمان تأمین اجتماعی تحمیل می‌کند، در حالی که چهار درصد حق بیمه پرداختی کارفرما تنها معادل ۷ ماه منابع مالی لازم برای پرداخت مستمری است.»

معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی در پایان تأکید کرد: «با توجه به مجموع این شرایط، اصلاح جدی قوانین بازنشستگی پیش از موعد ضروری است؛ در غیر این صورت، تشدید ناترازی مالی صندوق‌های بازنشستگی و کاهش توان ایفای تعهدات، اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.»

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی