۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۹:۳۸
دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۳
کد خبر: ۱۱۱۳۸۰

لاریجانی: گفت‌و‌گو‌های مسقط تبادل نظر بود، نه پاسخ مکتوب

لاریجانی: گفت‌و‌گو‌های مسقط تبادل نظر بود، نه پاسخ مکتوب
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران اعلام کرد در مذاکرات اخیر مسقط هیچ پاسخ مکتوبی به مطالبات آمریکا ارائه نشده و گفت‌و‌گو‌ها صرفاً در حد تبادل دیدگاه‌ها ادامه دارد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، روز یکشنبه در گفت‌وگویی تلویزیونی با برنامه «المقابله» شبکه الجزیره، درباره روند مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا، احتمال وقوع جنگ و تحولات منطقه‌ای پس از درگیری‌های اخیر در غزه، لبنان و سوریه توضیحاتی ارائه کرد.

او با اشاره به فعالیت شبکه‌های جاسوسی وابسته به رژیم صهیونیستی گفت این شبکه‌ها از کاهش سطح احتیاط در برخی نهاد‌های داخلی سوءاستفاده کرده بودند، اما این خلأ‌ها شناسایی شده و اقدامات لازم برای رفع آنها انجام گرفته و سطح آمادگی امنیتی کشور افزایش یافته است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران تأکید کرد جمهوری اسلامی ایران آمادگی ورود به مذاکرات هسته‌ای منصفانه را دارد؛ مذاکراتی که بتواند نگرانی‌ها را کاهش دهد، بدون آنکه امنیت ملی کشور خدشه‌دار شود.

لاریجانی همچنین اظهار کرد محور مقاومت با وجود حملات و ترور‌های اخیر، از شوک اولیه عبور کرده است.

او با تأکید دوباره بر اینکه در گفت‌و‌گو‌های اخیر مسقط هیچ پاسخ مکتوبی به مطالبات آمریکا داده نشده است، تصریح کرد آنچه انجام شده، صرفاً تبادل دیدگاه‌ها بوده و این روند همچنان ادامه دارد. به گفته او، کشور‌های منطقه از دستیابی به راه‌حل سیاسی برای پرونده هسته‌ای ایران حمایت می‌کنند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفت تهران نگاه مثبتی به مذاکره دارد، مشروط بر اینکه این گفت‌و‌گو‌ها منصفانه و معقول باشد و به ابزاری برای اتلاف وقت یا تحمیل موضوعات خارج از چارچوب هسته‌ای تبدیل نشود.

او افزود جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای می‌تواند نقطه اشتراک طرف‌ها باشد و گفت‌و‌گو‌ها بر همین مبنا پیش برود.

لاریجانی با اشاره به معاهده منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) گفت ایران در چارچوب این معاهده، نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را می‌پذیرد، اما مطرح کردن موضوع «صفرسازی غنی‌سازی» را غیرواقع‌بینانه دانست و تأکید کرد دانش هسته‌ای با تصمیم سیاسی حذف نمی‌شود و ایران نیاز‌های مشروع پزشکی و پژوهشی در این حوزه دارد.

او همچنین اعلام کرد برنامه موشکی ایران در مذاکرات اخیر مطرح نشده و اساسا این برنامه بخشی از منظومه امنیت ملی کشور است و قابل طرح در مذاکرات هسته‌ای نیست.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در ادامه، با تفکیک میان میزان نفوذ واقعی و بزرگنمایی‌ها، گفت رخداد‌های اخیر نتیجه کاهش احتیاط در برخی دستگاه‌ها بوده و نه نفوذ خارق‌العاده، و افزود این ضعف‌ها شناسایی شده و ضربات مؤثری به شبکه‌های جاسوسی وارد آمده است.

لاریجانی درباره تحولات مربوط به محور مقاومت گفت حزب‌الله لبنان در درگیری‌های اخیر متحمل خسارت‌هایی شد، اما توانسته است ظرفیت‌های خود را بازیابی کند و اکنون از توان قابل توجهی برای مقابله برخوردار است. وی تأکید کرد وارد آمدن ضربه به معنای پایان کار نیست و ماهیت جنگ، تبادل ضربات است.

او با اشاره به وضعیت نوار غزه گفت اسرائیل با وجود تخریب گسترده و بمباران‌های سنگین، نتوانسته است جنبش مقاومت اسلامی حماس را از بین ببرد و این جنبش همچنان اداره غزه را در اختیار دارد.

لاریجانی افزود ترور فرماندهان و دانشمندان ایرانی نیز موجب از بین رفتن توان کشور نشده و گفت این اقدامات نتوانسته مسیر ایران را متوقف کند.

او احتمال وقوع جنگی فراگیر را پایین ارزیابی کرد و گفت ایران خود را برای همه سناریو‌ها آماده کرده، بدون آنکه به دنبال تشدید درگیری باشد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران همچنین به مواضع کشور‌هایی مانند عربستان، ترکیه و مصر در مخالفت با اقدام نظامی علیه ایران اشاره کرد و گفت این مواضع نشان‌دهنده درک خطرات تشدید تنش‌هاست. او از نقش قطر در میانجی‌گری قدردانی کرد و گفت گفت‌و‌گو با مقامات این کشور نشان‌دهنده تلاش مشترک برای جلوگیری از بحران است.

لاریجانی درباره روابط ایران با چین و روسیه نیز گفت همکاری با این دو کشور بر پایه منافع مشترک شکل گرفته و حمایت آنها از ایران در شورای امنیت، بیانگر شراکت سیاسی است و گرایش تهران به شرق نتیجه بدعهدی کشور‌های غربی بوده است.

او در پایان تأکید کرد ایران به دنبال جنگ نیست، اما در برابر تهدید نیز تسلیم نخواهد شد و رویکرد کشور مبتنی بر ترکیبی از مذاکره و بازدارندگی است.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
پیشنهاد سردبیر
زندگی