۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۸:۲۹
چهارشنبه ۰۶ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۳
کد خبر: ۱۱۱۹۶۴

ترامپ: موشک‌های ایران به زودی آمریکا را هدف می‌گیرند | راه حل من مقابل تهران، دیپلماسی است

ترامپ: موشک‌های ایران به زودی آمریکا را هدف می‌گیرند | راه حل من مقابل تهران، دیپلماسی است
رئیس‌جمهور آمریکا در نخستین سخنرانی سالانه خود در کنگره با طرح ادعا‌هایی تازه علیه ایران، گفت تهران توان ساخت موشک‌هایی را دارد که می‌توانند خاک ایالات متحده را هدف قرار دهند. او درعین‌حال تأکید کرد ترجیحش در برابر ایران، «راه‌حل دیپلماتیک» است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بامداد امروز (به وقت تهران) در نخستین سخنرانی سالانه خود در کنگره آمریکا، با اشاره به نزدیک بودن ۲۵۰مین سالگرد استقلال کشورش گفت کمتر از پنج ماه دیگر، ایالات متحده یک دستاورد بزرگ ملی را جشن خواهد گرفت.

او با تشکر از معاون خود «جی‌دی ونس»، خانواده‌اش و مقام‌های حاضر در نشست افزود: «کشور ما بازگشته است؛ آمریکا اکنون قدرتمندتر و ثروتمندتر از هر زمان دیگری است. چهارم جولای پیش‌ِرو، جشن پیروزی بزرگ ماست. این عصر طلایی آمریکاست.»

ترامپ بیان کرد: «وقتی یک‌سال پیش در این تالار سخنرانی کردم، اقتصادمان فلج بود، تورم بی‌سابقه رکورد زده بود، مرز‌ها باز و جهان در آشوب فرو رفته بود. اما اکنون، تنها با گذشت یک‌سال، شاهد تغییری تاریخی هستیم.»

درحالی‌که رئیس‌جمهور آمریکا تلاش داشت عملکرد دولت دوم خود را موفق جلوه دهد، رسانه‌های آمریکایی از افزایش نارضایتی عمومی و تحریم سخنرانی او توسط ۷۷ نماینده دموکرات گزارش دادند. شماری از این نمایندگان در جریان نشست نیز سالن را ترک کردند.

ترامپ ادامه داد: «به گذشته برنمی‌گردیم. مرز‌ها ایمن شده، روحیه ملی بازگشته، تورم کاهش یافته و اقتصاد درحال شکوفایی است. دشمنان ما در هراس‌اند و آمریکا دوباره مورد احترام جهان قرار دارد.»

او با انتقاد از دولت قبلی گفت: «چهار سال مرز‌ها بدون کنترل رها شده بود و میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی وارد کشور شدند، اما حالا مرز‌ها بسته و ایمن است. در نه ماه گذشته هیچ مهاجر غیرقانونی وارد آمریکا نشده است.»

ترامپ در بخشی دیگر افزود مهاجرت قانونی همچنان ادامه خواهد داشت و مهاجرانی که با قانون وارد شوند، می‌توانند با تلاش خود به پیشرفت کشور کمک کنند.

او مدعی شد ورود فنتانیل به آمریکا ۵۰ درصد کاهش یافته و آمار قتل به کم‌ترین سطح در سال‌های اخیر رسیده است. به گفته او قیمت بنزین از ۶ دلار به کمتر از ۲ دلار و ۳۰ سنت کاهش یافته و هزینه کالا‌های اساسی مانند تخم‌مرغ نیز پایین آمده است.

ترامپ همچنین مدعی شد صادرات نفت افزایش چشمگیری یافته و «ده‌ها هزار شغل در صنعت نفت» ایجاد شده است. او از ونزوئلا به‌عنوان «دوست جدید آمریکا» یاد کرد و گفت بیش از ۸۰ میلیون بشکه نفت از این کشور وارد شده است.

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه با تمجید از سیاست‌های اقتصادی خود اظهار کرد دولتش با تصویب «لایحه اقتصادی بزرگ» مقاومت در برابر سیاست‌های دموکرات‌ها را نشان داده است.

او با دفاع از تعرفه‌های گمرکی دوران دولت خود گفت این سیاست‌ها نجات‌دهنده اقتصاد آمریکا بوده و کشور‌ها تمایلی به لغو توافق‌های صورت‌گرفته با دولتش ندارند.

ترامپ در بخش دیگری از سخنرانی، مخالفان دموکرات را به فساد متهم کرد و گفت: «آن‌ها کشور را به سمت نابودی بردند، اما سیاست‌های ما جلوی این روند را گرفت.»

او در بخش سیاست خارجی خود مدعی شد: «به هشت جنگ پایان دادم؛ از جمله در پاکستان و هند، ایران و اسرائیل، کامبوج و تایلند، مصر و اتیوپی و همچنین جنگ غزه.» ترامپ از استیو ویتکاف و جرد کوشنر برای «نقش داشتن در این موفقیت‌ها» تشکر کرد.

با اشاره به خاورمیانه، رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد «در تابستان گذشته به ایران حمله کرده و تاسیسات هسته‌ای آن را نابود کرده‌ایم. این عملیات، چکش نیمه‌شب نام داشت.» او افزود: «چند دهه سیاست آمریکا، جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای بود. ایران از زمان انقلاب، جز نفرت، ترور و کشتار از خود نشان نداده است. در دولت نخست خود (سردار) سلیمانی را از میان برداشتم که پدر بمب‌های جاده‌ای بود.»

او با تکرار ادعا‌های اثبات‌نشده گفت: «دولت ایران در اعتراضات اخیر بیش از ۳۲ هزار معترض را کشته است و هم‌اکنون در حال ساخت موشک‌هایی است که اروپا را هدف قرار می‌دهد و به‌زودی قادر خواهند بود آمریکا را نیز هدف بگیرند.»

ترامپ مدعی شد پس از عملیات یادشده، به ایران هشدار داده ولی تهران درصدد احیای برنامه هسته‌ای است. او گفت: «در حال مذاکره هستیم؛ ایرانیان خواهان توافق‌اند، اما هنوز مطمئن نیستیم که از ساخت سلاح هسته‌ای صرف‌نظر کرده‌اند.»

درحالی‌که او مدعی حمایت از مردم ایران شد، در روز‌های اخیر در شبکه اجتماعی خود، ایرانیان را تهدید به «رخداد‌های بسیار بد» کرده بود.

ترامپ در ادامه گفت: «ترجیح من حل موضوع ایران از راه دیپلماسی است، اما اجازه نخواهم داد حامی اصلی تروریسم به سلاح هسته‌ای برسد. صلح از مسیر قدرت به‌دست می‌آید و ما قوی‌ترین ارتش جهان را داریم.»

او با تأکید بر روابط نظامی با ناتو گفت کشور‌های عضو ناتو اکنون بخش زیادی از هزینه‌های دفاعی را خود می‌پردازند و آمریکا در این چارچوب سلاح‌هایی را که ناتو از آن خریداری می‌کند، به اوکراین ارسال می‌کند.

ترامپ همچنین دولت خود را «در مسیر بازیابی امنیت و کنترل آمریکا بر نیم‌کره غربی» توصیف کرد و از تشدید مبارزه با مواد مخدر در مرز‌های مکزیک خبر داد. او گفت برخی رهبران کارتل‌های مواد مخدر در عملیات اخیر آمریکا کشته شده‌اند.

او در پایان سخنانش از نظامیان ارتش آمریکا در جنگ‌های جهانی تمجید کرد و گفت در ۲۵۰ سالگی استقلال کشور، ایالات متحده باید همچنان «به قله دستاورد‌های بشری» تکیه کند.

سخنرانی سالانه ترامپ طبق قانون اساسی آمریکا در حضور اعضای دو مجلس برگزار شد و بخشی از آن به سیاست خارجی و روابط بین‌المللی اختصاص یافت.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی