۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۲:۳۲
يکشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۴
کد خبر: ۱۱۲۱۳۰

انفجار‌های مهیب در دبی، دوحه و منامه پس از حملات تلافی‌جویانه ایران به دارایی‌های آمریکا در خلیج فارس

انفجار‌های مهیب در دبی، دوحه و منامه پس از حملات تلافی‌جویانه ایران به دارایی‌های آمریکا در خلیج فارس
الجزیره: در ادامه تشدید بحران‌های امنیتی در خلیج فارس، ایران روز یکشنبه ۱ مارس ۲۰۲۶، در واکنش به حملات مرگبار آمریکا و اسرائیل به مقامات عالی‌رتبه ایران، از جمله آیت‌الله علی خامنه‌ای، حملات تلافی‌جویانه‌ای به دارایی‌های ایالات متحده در کشور‌های مختلف خلیج فارس انجام داد.

درگیری‌ها در خلیج فارس شدت می‌گیرد؛ ایران به تلافی حملات اسرائیل و آمریکا حملات موشکی گسترده‌ای را انجام داد

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز ، صدا‌های انفجار‌های مهیب در دبی، منامه و دوحه شنیده شد. در این حملات، دود سیاه غلیظ از مناطق صنعتی دوحه و جبل علی در دبی برخاست. انفجار‌های مشابهی در منامه، پایتخت بحرین، گزارش شده است و نگرانی‌ها از گسترش درگیری‌ها در این منطقه استراتژیک افزایش یافته است.

این حملات به دنبال اعلام «جنگ آشکار» از سوی مقامات ایران به تلافی حملات هوایی مشترک آمریکا و اسرائیل صورت گرفت. ایران گفته است که در پاسخ به شهادت رهبر انقلاب، آیت‌الله خامنه‌ای، و دیگر مقامات ارشد این کشور، ۱۳۷ موشک و ۲۰۹ پهپاد به نقاط مختلف امارات متحده عربی شلیک کرده است.

جایگاه بحرانی منطقه در درگیری‌ها

به گفته الجزیره ، کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس که میزبان پایگاه‌های نظامی ایالات متحده هستند، شاهد اثرات مستقیم این حملات بودند. در دبی، بزرگ‌ترین مرکز تجاری منطقه، دود ناشی از رهگیری موشک‌ها در آسمان دیده شد و همچنین انفجار‌هایی در بندر جبل علی به وقوع پیوست که یکی از شلوغ‌ترین بنادر خاورمیانه است. در فرودگاه ابوظبی نیز حداقل یک نفر کشته و هفت نفر دیگر زخمی شدند. فرودگاه دبی، که شلوغ‌ترین فرودگاه بین‌المللی جهان است، و فرودگاه کویت نیز مورد اصابت قرار گرفت.

همزمان، مقامات قطری مدعی شدند که ایران ۶۵ موشک و ۱۲ پهپاد به سمت دوحه شلیک کرده است که بیشتر آنها توسط سیستم‌های دفاعی قطر رهگیری شده‌اند، ولی ۱۶ نفر در این حملات مجروح شدند.

تلفات انسانی و واکنش‌ها در سطح بین‌المللی

از سوی دیگر، درگیری‌ها در کشور‌های دیگر منطقه نیز شدت گرفته است. در عراق، یک پهپاد در نزدیکی فرودگاه اربیل سقوط کرده است، و در اردن نیز سیستم‌های دفاع هوایی موشک‌های ایران را در فضای پایتخت عمان و شمال این کشور رهگیری کردند.

در ایران، حملات اسرائیل و آمریکا به پایگاه‌های نظامی و تأسیسات هسته‌ای این کشور منجر به کشته شدن بیش از ۲۰۰ نفر، از جمله مقامات ارشد نظامی، شد. آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب، نیز در این حملات به شهادت رسیده اند، که باعث سوگواری عمومی گسترده‌ای در ایران شد.

واکنش شدید ایران: پس از این حملات، مقامات ایرانی به شدت واکنش نشان دادند. رئیس‌جمهور ایران، مسعود پزشکیان، شهادت رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنه‌ای را «جنایتی بزرگ» خواند و تاکید کرد که ایران به انتقام این حملات اقدام خواهد کرد. همچنین، سخنگوی مجلس ایران از ایالات متحده و اسرائیل خواست که هزینه‌های سنگینی را بابت تجاوزات خود پرداخت کنند. او افزود: "شما خطوط قرمز ما را زیر پا گذاشته‌اید و باید بهای آن را بپردازید. "

ترامپ هشدار داد: در همین حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در پیامی تهدید کرد که در صورت هرگونه حمله تلافی‌جویانه از سوی ایران، آمریکا پاسخ‌های بی‌سابقه‌ای خواهد داد. ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی خود نوشت: "اگر ایران به حملات خود ادامه دهد، ما با نیرویی بی‌سابقه به آنها ضربه خواهیم زد. "

آینده درگیری‌ها و پیامد‌های آن

این حملات و تنش‌ها نشان از گسترش بحران در منطقه دارد. کارشناسان هشدار می‌دهند که این درگیری‌ها می‌تواند منجر به گسترش جنگ به کشور‌های دیگر شود و پیامد‌های غیرقابل پیش‌بینی برای امنیت جهانی داشته باشد.

دولت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به دنبال راه‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش‌ها هستند، اما در حال حاضر هیچ چشم‌اندازی برای کاهش این درگیری‌ها دیده نمی‌شود.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی