۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۱:۴۰
يکشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۲۵
کد خبر: ۱۱۳۰۷۳

دراپ‌سایت نیوز: تیم «صلح» ترامپ خلع‌سلاح حماس را شرط اجرای آتش‌بس و بازسازی غزه کرده است

تیم «صلح» ترامپ خلع‌سلاح حماس را شرط اجرای آتش‌بس و بازسازی غزه کرده است
گزارشی از Drop Site News با استناد به گفت‌و‌گو با چهره‌های ارشد حماس و جهاد اسلامی فلسطین می‌گوید آمریکا و اسرائیل پس از آتش‌بس، چارچوبی تازه را دنبال می‌کنند که خلع‌سلاح کامل مقاومت را به پیش‌شرط بازسازی و عقب‌نشینی اسرائیل از غزه تبدیل می‌کند؛ مقاومتی که این شرط را «تحمیلِ خارج از متن توافق» می‌داند و نسبت به بازگشت جنگ هشدار می‌دهد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، در روایت Drop Site News از روند مذاکرات پس از آتش‌بس غزه، رهبران حماس و جهاد اسلامی فلسطین می‌گویند آنچه از پاییز ۲۰۲۵ به عنوان توافق مرحله اول امضا شد، اکنون با فشار‌های تازه آمریکا و اسرائیل عملاً بازتعریف شده است؛ فشار‌هایی که محور آن خلع‌سلاح مقاومت در حالی است که اسرائیل همچنان بخش‌هایی از غزه را در کنترل دارد و هر روز مواردی از نقض آتش‌بس ثبت می‌شود.

در این گزارش آمده است از اواسط مارس، مقام‌های حماس به چند نشست فراخوانده شده‌اند؛ نشست‌هایی با حضور مقام‌های آمریکایی، میانجی‌های منطقه‌ای و «نماینده عالی غزه» که دولت ترامپ منصوب کرده است. در این جلسات، از حماس خواسته شده سلاح‌های خود را زمین بگذارد و هم‌زمان هشدار داده‌اند در صورت رد این مسیر، احتمال ازسرگیری عملیات نظامی گسترده اسرائیل وجود دارد.

اسامه حمدان از رهبران ارشد حماس، هدف را صرفاً «اشغال» نمی‌داند و آن را تلاش برای پایان دادن به حضور فلسطینی‌ها در غزه توصیف می‌کند. او می‌گوید تداوم این فشار‌ها می‌تواند جامعه فلسطینی را به سمت واکنش سخت‌تر ببرد و اگر شرایط به نقطه‌ای برسد که راه عقب‌نشینی از بین برود، درگیری فقط محدود به گروه‌ها نخواهد ماند و به نبردی فراگیر تبدیل می‌شود.

به گزارش دراپ‌سایت گفت‌و‌گو‌های حضوری با حمدان و دیگر چهره‌های مقاومت را در استانبول انجام داده است. محمد الهندی از بنیان‌گذاران جهاد اسلامی فلسطین نیز در همین چارچوب تأکید کرده که با وجود تلفات و ویرانی، اسرائیل «نبرد را نبرده» و جنگ از نگاه او همچنان «باز و ادامه‌دار» است.

نقطه اختلاف اصلی، به گفته مذاکره‌کنندگان فلسطینی، کنار گذاشتن روح توافق اولیه و جایگزینی آن با چارچوبی است که خلع‌سلاح کامل را شرط اجرای مفاد توافق معرفی می‌کند. الهندی که از چهره‌های تیم مذاکره سیاسی جهاد اسلامی معرفی شده، استدلال می‌کند سلاح در این مرحله «موضوع یک گروه» نیست و آن را بخشی از مسئله ملی فلسطین می‌داند؛ موضوعی که از دید او باید در «مرحله دوم» بررسی شود، نه به عنوان پیش‌شرط اجرای مرحله اول.

در بخش دیگری از گزارش، از نیکولای ملادنوف به عنوان فردی یاد شده که نقش اجرایی در دستورکار پیشنهادی آمریکا برای غزه دارد. طبق روایت Drop Site، او در آوریل سندی را به حماس ارائه کرده که «نقشه راه ۱۵ بندی» نام گرفته؛ سندی که پیام عملی آن روشن است: بدون خلع‌سلاح، عقب‌نشینی اسرائیل و بازسازی معنادار آغاز نمی‌شود. همچنین به گزارشی در ۱۵ مه برای شورای امنیت اشاره شده که در آن خلع‌سلاح کامل به‌عنوان «عامل فعال‌کننده» سایر اجزای طرح معرفی شده است.

این در حالی است که طبق همین گزارش، در توافق مرحله اولی که حماس و اسرائیل در اکتبر ۲۰۲۵ در شرم‌الشیخ امضا کردند، خلع‌سلاح «به‌طور مطلق» در متن نیامده بود. آن توافق محدود به آتش‌بس، تبادل اسرا، چارچوب اولیه جابه‌جایی/عقب‌نشینی نیرو‌های اسرائیلی از برخی مناطق و همچنین بازگشایی گذرگاه رفح و ورود اقلام ضروری و تجهیزات مرتبط با آواربرداری و شروع بازسازی اولیه بوده است. از نگاه طرف فلسطینی، مرحله دوم هیچ متن نهاییِ مورد توافقی ندارد و همین خلأ، دست را برای تحمیل شروط جدید باز گذاشته است.

باسم نعیم از مذاکره‌کنندگان ارشد حماس نیز در این گزارش می‌گوید حماس پاسخ خود به اولتیماتوم ترامپ را در چارچوبی تنظیم کرد که به امضای آتش‌بس انجامید، اما تصمیم‌گیری درباره «حق مقاومت مسلحانه» و آینده سیاسی غزه و حقوق سیاسی فلسطینی‌ها را مسئله‌ای فراتر از یک گروه و مربوط به کل فلسطینی‌ها می‌داند.

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی