۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۵۲
دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۳۰
کد خبر: ۱۱۳۳۶۵

در پی توافق صلح آمریکا و ایران، ارزش جهانی دلار به کمترین حد خود در ۱۰ روز اخیر رسید

در پی توافق صلح آمریکا و ایران، ارزش جهانی دلار به کمترین حد خود در ۱۰ روز اخیر رسید
دلار آمریکا در معاملات روز دوشنبه در برابر سایر ارز‌های اصلی در نزدیکی پایین‌ترین حد ۱۰ روزه خود معامله شد؛ چرا که توافق اولیه برای پایان دادن به جنگ میان ایالات متحده و ایران، منجر به سقوط قیمت نفت و افزایش تقاضا برای دارایی‌های پرریسک‌تر شد.

به گزارش رویترز، مقامات آمریکایی و ایرانی روز یکشنبه اعلام کردند که بر سر چارچوبی برای توافقی جهت پایان دادن به جنگ، توقف محاصره ایران توسط آمریکا و بازگشایی تنگه هرمز به توافق رسیده‌اند.

این تفاهم‌نامه قرار است روز جمعه به طور رسمی در سوئیس امضا شود، اما احتیاط همچنان در بازار‌ها حاکم است؛ زیرا سرمایه‌گذاران در انتظار جزئیات بیشتر هستند و سرنوشت برنامه هسته‌ای ایران به مذاکرات بعدی واگذار شده است.

قیمت نفت سقوط کرد و معاملات آتی نفت برنت با حدود ۵ درصد کاهش به ۸۲.۹ دلار در هر بشکه رسید.

شاخص دلار که ارزش دلار را در برابر سبدی از ارز‌ها از جمله ین و یورو می‌سنجد، با تغییر اندکی در رقم ۹۹.۵۲ قرار گرفت و در نزدیکی پایین‌ترین حد خود از ۵ ژوئن در نوسان بود.

نیک ریس، مدیر تحقیقات کلان در «مونکس اروپا»، گفت که با وجود توافق اولیه بین آمریکا و ایران، بازار‌ها احتمالاً در قیمت‌گذاری خوش‌بینی بیشتر، محتاط خواهند بود. او گفت: «فضای زیادی برای ناامیدی در اینجا وجود دارد. نکته حیاتی این است که ما هنوز چیزی درباره بخش هسته‌ای نشنیده‌ایم. اگر این موضوع طی چند روز آینده روشن شود، فکر می‌کنم می‌توانیم کمی سازنده‌تر باشیم.»

ریس افزود: «اما بدون توافق هسته‌ای، فکر نمی‌کنم بتوانیم به سادگی فرض کنیم که هر توافقی پایدار می‌ماند؛ بنابراین ما محتاطانه خوش‌بین هستیم، اما این موضوع توجیه‌کننده واکنش نسبتاً کوچک در بازار ارز است.»

در معاملات، یورو با ۰.۳۲ درصد افزایش به ۱.۱۶۰۵ دلار و پوند با ۰.۱۶ درصد افزایش به ۱.۳۴۲۸ دلار رسید. هر دو ارز نزدیک به قوی‌ترین سطح خود از ۵ ژوئن بودند.

ین ژاپن در نرخ ۱۶۰.۱۰ در برابر دلار تقریباً ثابت ماند و همچنان در محدوده سطح ۱۶۰ که به طور گسترده‌ای به عنوان «خط قرمز» برای مداخله احتمالی رسمی تلقی می‌شود، در نوسان است.

تمرکز بر بانک‌های مرکزی

بانک‌های مرکزی بزرگ، از جمله فدرال رزرو، بانک ژاپن، بانک مرکزی انگلستان و بانک مرکزی استرالیا، در این هفته تصمیمات نرخ بهره خود را اعلام خواهند کرد. تمرکز بازار‌ها بر این است که آیا چشم‌انداز توافق صلح، نگرانی‌های تورمی آنها را کاهش می‌دهد و بر روند فعلی سیاست‌های انقباضی تأثیر می‌گذارد یا خیر.

به طور گسترده انتظار می‌رود که فدرال رزرو در روز چهارشنبه نرخ‌های بهره را در محدوده فعلی ۳.۵ تا ۳.۷۵ درصد حفظ کند، اما همه نگاه‌ها به بیانیه سیاست‌گذاری و کنفرانس مطبوعاتی معطوف خواهد بود تا ببینند «کوین وارش»، رئیس جدید فدرال رزرو، چه سیگنال‌هایی می‌دهد.

سرمایه‌گذاران شرط‌بندی‌های خود را برای افزایش نرخ بهره در سال جاری کاهش دادند و طبق ابزار «CME FedWatch»، اکنون حدود ۵۰ درصد احتمال برای تغییر در دسامبر قائل هستند، در حالی که این رقم هفته گذشته بیش از ۷۰ درصد بود.

پراشانت نیونها، استراتژیست ارشد نرخ‌ها در «تی‌دی سکیوریتیز» در سنگاپور گفت: «مذاکرات درباره ابعاد توافق ادامه دارد، اما شکی نیست که بانکداران مرکزی حداقل فعلاً نفسی به راحتی می‌کشند، چرا که به نظر می‌رسد ریسک‌های صعودی تورم در حال فروکش کردن است و به سناریوی اصلی تبدیل نمی‌شود.»

بانک ژاپن قرار است در نشست دو روزه خود که سه‌شنبه به پایان می‌رسد، نرخ بهره را به ۱ درصد افزایش دهد که بالاترین سطح در ۳۱ سال اخیر است. همچنین انتظار می‌رود که این بانک آمادگی خود را برای ادامه فشار بر هزینه‌های استقراض به منظور مبارزه با ریسک‌های تورمی، علیرغم توافق صلح، اعلام کند. در همین حال، انتظار می‌رود که بانک مرکزی استرالیا و بانک مرکزی انگلستان نرخ‌های بهره را ثابت نگه دارند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی