۲۴ تير ۱۴۰۵ ۰۴:۵۶
چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۷:۳۱
کد خبر: ۱۱۳۴۲۸

درخشش امباپه؛ فرانسه در نخستین بازی فرانسه در جام جهانی ۲۰۲۶ سنگال را ۳ بر ۱ شکست داد

پیروزی ۳ بر ۱ فرانسه در مقابل سنگال
تیم ملی فرانسه در نخستین گام از مسابقات جام جهانی ۲۰۲۶، موفق شد با درخشش کیلیان امباپه و ثبت دو گل توسط او، سنگال را با نتیجه ۳ بر ۱ شکست دهد. در این دیدار که در گروه I برگزار شد، شاگردان دیدیه دشان پس از نیمه اولی دشوار، در نیمه دوم بازی را در دست گرفتند تا با این پیروزی، شروعی مقتدرانه در مسیر کسب سومین ستاره قهرمانی داشته باشند.

کیلیان امباپه با به ثمر رساندن دو گل، نقشی کلیدی در پیروزی ۳ بر ۱ فرانسه مقابل سنگال در گروه I ایفا کرد تا «خروس‌ها» برای کسب سومین قهرمانی خود در جام جهانی خیز بردارند.

ستاره رئال مادرید، امباپه، تعداد گل‌های خود در تاریخ جام جهانی را به عدد ۱۴ رساند؛ تنها دو گل کمتر از میروسلاو کلوزه، رکورددار تاریخ. همچنین بردلی بارکولا دیگر گل‌زن فرانسه در این دیدار بود تا شاگردان دیدیه دشان در روز سه‌شنبه، اولین سه امتیاز مسابقات را به نام خود ثبت کنند.

امباپه در دقیقه ۶۶ با حرکتی در عرض محوطه جریمه، پاس درخشان مایکل اولیسه را به گل تبدیل کرد تا قفل دروازه‌ها را بشکند؛ دیداری که فرانسه در نیمه اول عملکرد دشواری داشت، اما پس از شروع نیمه دوم جان تازه‌ای گرفت.

سپس بارکولا، بازیکن پاری‌سن‌ژرمن که به عنوان یار تعویضی به زمین آمده بود، گل دوم را در دقایق پایانی به ثمر رساند. لحظاتی بعد، ابراهیم امبایه، هم‌تیمی بارکولا در باشگاه، یکی از گل‌ها را در وقت‌های تلف‌شده برای سنگال جبران کرد.

اما امباپه حسن‌ختام نمایش خود را برای پایان مسابقه گذاشت؛ او در دقیقه ۹۶ با شوتی از راه دور، گل سوم را به ثمر رساند تا پیروزی تیمش را قطعی کند و با ثبت ۵۸ گل، به برترین گل‌زن تاریخ تیم ملی فرانسه تبدیل شود.

تصمیم دیدیه دشان، سرمربی تیم، برای انتقال اولیسه از جناح راست به میانه میدان، عاملی تعیین‌کننده در تغییر روند بازی به نفع قهرمان دو دوره جام جهانی بود. با این حال، این امباپه بود که در نود و نهمین بازی ملی خود، نمایش خاطره‌انگیزی از خود به جای گذاشت.

امباپه رابطه خارق‌العاده‌اش با جام جهانی را احیا کرد؛ رقابت‌هایی که او در فینال ۲۰۱۸ (سال قهرمانی فرانسه) گل‌زنی کرده بود و در فینال ۲۰۲۲ قطر، علی‌رغم شکست در ضربات پنالتی مقابل آرژانتین، هت‌تریکی خیره‌کننده به ثبت رساند.

این مهاجم ۲۷ ساله رئال مادرید با دو گلی که در این بازی به ثمر رساند، از رکورد ۱۲ گل پله عبور کرد و از لیونل مسی و هم‌وطنش ژوست فونتن (هر دو با ۱۳ گل) پیشی گرفت. او اکنون در فهرست کلی گل‌زنان جام جهانی با گرد مولر برابر است و تنها میروسلاو کلوزه و رونالدوی برزیلی (با ۱۵ گل) بالاتر از او قرار دارند.

انتظار می‌رود فرانسه، یکی از مدعیان اصلی پیش از آغاز تورنمنت، با تکیه بر این پیروزی به‌راحتی راهی مرحله ۳۲ تیم شود. حریف بعدی آنها عراق است و پس از آن نیز به مصاف نروژِ ارلینگ هالند خواهند رفت.

دشان که در آخرین تورنمنت خود پس از ۱۴ سال حضور روی نیمکت فرانسه می‌نشیند، نسبت به غرور کاذب در این تیم بااستعداد هشدار داده است. سنگال به عنوان حریف، یادآور خاطره‌ای تلخ برای فرانسوی‌ها بود؛ سال ۲۰۰۲ که فرانسه به عنوان مدافع عنوان قهرمانی و مدعی اصلی پا به مسابقات گذاشت، اما در بازی افتتاحیه با نتیجه ۱ بر ۰ مغلوب «شیر‌های ترانگا» شد و بدون زدن حتی یک گل، در مرحله گروهی حذف شد.

عملکرد درخشان اولیسه

سنگال در ورزشگاهی با ۸۰ هزار و ۵۴۵ تماشاگر، قدرت خود را به رخ کشید؛ مسابقه‌ای که در آفتاب درخشان و در حالی که آسمان‌خراش‌های منهتن از دور پیداست، برگزار شد.

تیم تحت هدایت سادیو مانه، ستاره کهنه‌کار، با چهار بازیکن اصلی که متولد فرانسه هستند، اولین بازی رقابتی خود را از زمان فینال جام ملت‌های آفریقا در ژانویه در مراکش انجام می‌داد. شاگردان پاپه تیاو آن مسابقه را در وقت اضافه برده بودند، اما بعداً به دلیل اعتراض و ترک زمین توسط تعدادی از بازیکنان در جریان مسابقه، عنوان قهرمانی از آنها پس گرفته شد؛ پرونده‌ای که فرجام‌خواهی آن همچنان در جریان است.

سنگال در نیمه اول تیم برتر میدان بود. نیکولاس جکسون در دقیقه ۲۵ روی یک ضدحمله تا آستانه گل‌زنی پیش رفت؛ او پس از فرار از مدافعان، توپ را به تیر دروازه کوبید و در ریباند، توپ پس از برخورد به مایک مانیان، دروازه‌بان فرانسه، با اختلاف کمی به بیرون رفت. در وقت‌های تلف‌شده نیمه اول نیز اسماعیل سار موقعیتی طلایی را بالای دروازه فرستاد تا سنگالی‌ها در نیمه دوم حسرت این فرصت‌ها را بخورند.

با شروع نیمه دوم، جای اولیسه و عثمان دمبله عوض شد؛ اولیسه به سمت راست رفت و بازیکن بایرن مونیخ، منطقه مرکزی پشت سر امباپه را در اختیار گرفت. ناگهان فرانسه زنده شد؛ اولیسه ابتدا با واکنش ادوارد مندی ناکام ماند و سپس موقعیتی برای امباپه ساخت که آن هم توسط دروازه‌بان دفع شد.

در دقیقه ۶۰، فرانسه اعتقاد داشت که داور باید به نفع آنها پنالتی بگیرد، چرا که امباپه در اثر تکل مانه سرنگون شد، اما علیرضا فغانی، داور مسابقه، پس از بازبینی صحنه رأی به ادامه بازی داد.

با این حال، این تصمیم مانع فرانسه نشد؛ چرا که اولیسه همچنان خط دفاعی حریف را ویران می‌کرد و با پاسی در عمق، امباپه را صاحب موقعیت کرد که منجر به گل اول شد. این گلی تماشایی بود و فرانسه دقایقی بعد بار دیگر به گل رسید؛ زمانی که آدرین رابیو، بارکولا را راه انداخت تا او با ورود به محوطه جریمه، گل دوم را بزند.

در دقیقه ۹۵، امبایه یکی از گل‌ها را جبران کرد، اما امباپه در نهایت آخرین حرف را در این بازی زد و پیروزی را قطعی کرد.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی