۱۹ تير ۱۴۰۵ ۱۱:۵۷
چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۴۰
کد خبر: ۱۱۳۴۴۶

هیلاری کلینتون: اسرائیل در تمام دوران مسئولیتم برای جنگ با ایران فشار می‌آورد

هیلاری کلینتون: اسرائیل در تمام دوران مسئولیتم برای جنگ با ایران فشار می‌آورد
هیلاری کلینتون فاش کرد که دولت بنیامین نتانیاهو در دوران تصدی وی به عنوان وزیر خارجه آمریکا، به‌طور بی‌امان برای کشاندن ایالات متحده به اقدام نظامی علیه ایران فشار می‌آورد و او همواره احساس می‌کرد که توسط یک متحد، «بازیچه» قرار گرفته است.

هیلاری کلینتون روز سه‌شنبه فاش کرد که در دوران تصدی‌اش به عنوان وزیر امور خارجه ایالات متحده، دولت اسرائیل به رهبری بنیامین نتانیاهو کارزاری مستمر برای کشاندن آمریکا به اقدام نظامی علیه ایران به راه انداخته بود؛ فشاری که او آن را «بی‌امان» و «تلاشی مداوم» توصیف کرد.

مقامات اسرائیلی بار‌ها با استفاده از زبانی تند و گزنده، از جمله عبارت «هواپیما‌های ما روی باند آماده‌اند»، فوریت موضوع را منتقل می‌کردند. پاسخ کلینتون کوتاه بود: «خب، موفق باشید.»

وقتی از او مستقیماً پرسیده شد که آیا احساس می‌کرده توسط متحدی که مبالغ هنگفتی کمک از آمریکا دریافت می‌کند، بازیچه قرار گرفته است، کلینتون درنگ نکرد. پاسخ او این بود: «همیشه.»

جنگ به مثابه سلاح سیاسی

کلینتون همچنین گفت: «نتانیاهو معتقد است که جنگ دوست اوست، چرا که جایگاه سیاسی‌اش از جهات مختلف مورد حمله قرار دارد.» او افزود: «او می‌خواهد با ایجاد درگیری، مخالفان را مهار کند تا بتواند کشور را پشت سر خود بسیج کند.»

توافق ایران؛ نقطه فروپاشی

کلینتون سپس به شرایط کنونی پرداخت و اشاره کرد که توافق نوظهور آمریکا و ایران می‌تواند نقطه عطفی در سیاست اسرائیل باشد. او گفت: «فکر می‌کنم این توافق با ایران ممکن است همان قطره آخری باشد که کاسه صبر را لبریز می‌کند و فرصتی برای کنار رفتن او در انتخابات پیش رو ایجاد می‌نماید.»

این اظهارات با توجه به حملات اسرائیل به بیروت که توافق آتش‌بس را تا آستانه فروپاشی برد، و همچنین اصطکاک مستند و علنی میان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور، و نتانیاهو، وزن بیشتری پیدا کرده است. در نشست گروه هفت در فرانسه، ترامپ گفت که نتانیاهو «باید در قبال لبنان مسئولیت‌پذیرتر باشد.»

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی