۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۰:۴۴
دوشنبه ۰۱ تير ۱۴۰۵ - ۲۱:۰۰
کد خبر: ۱۱۳۵۸۷

سفر منطقه‌ای مارکو روبیو با محوریت تفاهم‌نامه با ایران و سرنوشت ترافیک دریایی در تنگه هرمز

مارکو روبیو به خاورمیانه سفر میکند
وزیر امور خارجه ایالات متحده در سفری دوره‌ای عازم خاورمیانه می‌شود تا با مقامات کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس پیرامون یادداشت تفاهم با ایران، فرآیند تأمین امنیت کشتیرانی آزاد در تنگه هرمز و آینده این آبراهه راهبردی پس از پایان بازه زمانی ۶۰ روزه تعلیق خصومت‌ها به گفت‌و‌گو بنشیند.

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا، به منظور گفت‌و‌گو درباره یادداشت تفاهم با ایران، آینده تنگه هرمز و ثبات منطقه‌ای به خاورمیانه سفر خواهد کرد. این سفر شامل توقف‌هایی در امارات متحده عربی، کویت و بحرین خواهد بود و گفت‌و‌گو‌ها بر مسیر‌های امن کشتیرانی و تلاش‌های صلح متمرکز است. این یادداشت تفاهم به طور موقت خصومت‌ها را متوقف کرده و ایران را به مدت ۶۰ روز از دریافت حق ترانزیت منع می‌کند، اما مقامات ایرانی به وضع تعرفه‌های عبور در آینده، پس از پایان این دوره، اشاره کرده‌اند.

گزارش تحلیلی هوش مصنوعی کوکون (Cocoon AI)

دیپلمات ارشد ایالات متحده قرار است اواخر این هفته برای گفت‌و‌گو درباره مسائل منطقه‌ای، از جمله یادداشت تفاهم با ایران و وضعیت آتی تنگه هرمز، به خاورمیانه سفر کند.

وزارت امور خارجه ایالات متحده روز دوشنبه در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، از ۲۳ تا ۲۵ ژوئن از امارات متحده عربی، کویت و بحرین بازدید خواهد کرد.

در این بیانیه آمده است: «وزیر امور خارجه درباره طیف وسیعی از اولویت‌های منطقه‌ای از جمله یادداشت تفاهم با ایران، تلاش‌ها برای تضمین عبور و مرور کامل، آزاد و امن از تنگه هرمز و اهمیت صلح و ثبات در منطقه گفت‌و‌گو خواهد کرد. وزیر امور خارجه در بحرین همچنین با شورای همکاری خلیج فارس (GCC) دیدار خواهد کرد تا در مورد اولویت‌های مشترک در سراسر منطقه گفت‌و‌گو کند.»

شورای همکاری خلیج فارس که از شش کشور حوزه خلیج فارس تشکیل شده است، کشور‌های عربستان سعودی، قطر و عمان را نیز شامل می‌شود.

این خبر در حالی اعلام می‌شود که ایالات متحده و ایران در دوره گفت‌و‌گو‌های مشخص‌شده در یادداشت تفاهم مشترک – که خصومت‌ها میان دو کشور را به حالت تعلیق درآورد – به دنبال یک حل و فصل دیپلماتیک برای مجموعه‌ای از موضوعات پیچیده هستند.

اگرچه این توافق به طور گسترده در سراسر خاورمیانه مورد استقبال قرار گرفت، اما جنگ باعث تیره شدن روابط بین ایران و همسایگانش در خلیج فارس شد که میزبان پایگاه‌های نظامی آمریکا هستند. حملات ایران به این کشور‌ها که شامل حملاتی به زیرساخت‌های غیرنظامی بود نیز سؤالاتی را در مورد شراکت‌های امنیتی آمریکا با کشور‌های منطقه ایجاد کرد.

تردد از تنگه هرمز، گذرگاه حیاتی نفت و گاز خاورمیانه که در طول جنگ تا حد زیادی بسته شده بود، همچنان پایین‌تر از سطوح پیش از جنگ باقی مانده است، اگرچه از زمان امضای یادداشت تفاهم با افزایش همراه بوده است.

شرکت داده‌پردازی و تحلیل «کپلر» (Kpler) اعلام کرد که ۷۱ فروند شناور در پایان هفته از این آبراه عبور کرده‌اند، در حالی که میانگین روزانه عبور شناور‌ها پیش از آغاز جنگ ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران در اواخر فوریه، بین ۱۰۰ تا ۱۳۱ فروند بوده است.

در این یادداشت تفاهم تصریح شده است که ایران نباید در طول دوره مذاکرات ۶۰ روزه حق ترانزیت دریافت کند و بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا نیز بر «تلاش‌ها برای تضمین عبور و مرور کامل، آزاد و امن» از این تنگه تأکید کرده است. با این حال، مقامات ایرانی اشاره کرده‌اند که قصد دارند پس از پایان این دوره ۶۰ روزه، حق ترانزیت (تعرفه عبور) دریافت کنند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی