۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۱۹:۵۲
پنجشنبه ۰۴ تير ۱۴۰۵ - ۱۰:۱۴
کد خبر: ۱۱۳۶۷۲

سقوط قیمت نفت به کف چهارماهه؛ بازگشایی تنگه هرمز بازار را اشباع کرد

سقوط قیمت نفت به کف چهارماهه؛ بازگشایی تنگه هرمز بازار را اشباع کرد
قیمت نفت در معاملات روز پنجشنبه به نزدیکی سطوح پیش از آغاز جنگ ایران سقوط کرد؛ چراکه انتظارات مبنی بر افزایش عرضه از سوی خاورمیانه بر نگرانی‌های مربوط به تقاضا چیره شده و بازگشایی مسیر‌های ترانزیتی در تنگه هرمز، سیل نفت را به بازار سرازیر کرده است.

بهای نفت در روز پنجشنبه روند کاهشی خود را تا سطوحی که آخرین بار پیش از آغاز جنگ ایران مشاهده شده بود، ادامه داد؛ زیرا انتظارات فزاینده برای افزایش عرضه از خاورمیانه بر نگرانی‌های تقاضا سنگینی کرد.

قیمت آتی نفت خام برنت برای تحویل در ماه اوت با ۱.۲۲ دلار یا ۱.۶۵ درصد کاهش، به ۷۲.۵۲ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) با ۱.۰۲ دلار یا ۱.۴۵ درصد کاهش، ۶۹.۳۲ دلار معامله شد. هر دو شاخص به پایین‌ترین سطح خود از ۲۷ فوریه تاکنون رسیدند.

نفت برنت برای تحویل در اوت پایین‌تر از قرارداد‌های سپتامبر (با قیمت ۷۳.۵۹ دلار) معامله شد که نشان‌دهنده وفور عرضه در کوتاه‌مدت است. تونی سیکامور، تحلیل‌گر IG، در یادداشتی نوشت: «سرعت این کاهش بسیاری را غافلگیر کرده است، زیرا بازار‌ها بازگشت بشکه‌های نفت خاورمیانه را بسیار سریع‌تر از آنچه اکثر مردم همین دو هفته پیش پیش‌بینی می‌کردند، قیمت‌گذاری کرده‌اند.»

کاهش قیمت‌ها در حالی ادامه دارد که روز چهارشنبه نیز برنت بیش از ۳ دلار سقوط کرده بود. کریس رایت، وزیر انرژی ایالات متحده، روز چهارشنبه در انجمنی اعلام کرد که جریان نفت از تنگه هرمز به سطوح پیش از جنگ نزدیک شده است. او گفت در ۲۴ ساعت گذشته حداقل ۲۰ میلیون بشکه نفت از این تنگه خارج شده است. وی افزود بازگشت به وضعیت کاملاً عادی چند هفته طول خواهد کشید، زیرا تنگه نیاز به مین‌روبی دارد.

افزایش عرضه خاورمیانه در کنار آمادگی ایران برای افزایش فروش پس از لغو موقت تحریم‌های آمریکا، قیمت محموله‌های فیزیکی نفت خام را در سراسر جهان کاهش داده است. توافق مقدماتی هفته گذشته برای پایان دادن به جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران که از ۲۸ فوریه آغاز شده بود، اجازه داد تا تردد در تنگه هرمز از سر گرفته شود.

این توافق یک دوره ۶۰ روزه برای مذاکره جهت رسیدگی به مسائل دشوارتر، از جمله برنامه هسته‌ای ایران، تعیین کرده است. رایت گفت که جریان نفت از تنگه هرمز ادامه خواهد یافت، حتی اگر توافق پایدار نماند و ایران دیگر قادر به بستن دوباره آن نخواهد بود.

عمان روز چهارشنبه مسیر‌های موقتی را برای تسهیل خروج نفتکش‌ها از تنگه هرمز باز کرد که با هماهنگی سازمان بین‌المللی دریانوردی و مقامات عمانی انجام شد. نخست‌وزیر قطر نیز برای گفت‌و‌گو درباره آغاز مذاکرات بر سر مدیریت آینده تنگه با ایران، عراق و کشور‌های خلیج فارس به عمان سفر کرد.

تحلیل‌گران مک‌کواری (Macquarie) انتظار دارند با انطباق زنجیره‌های تأمین و بازگشایی تنگه هرمز، قیمت نفت به سرعت به سطوح پیش از جنگ بازگردد. آنها پیش‌بینی کردند که قیمت برنت و وست تگزاس در سه ماهه سوم به طور متوسط ۶۷ و ۶۲ دلار در هر بشکه باشد که نسبت به میانگین ۹۴ و ۸۷ دلاری در سه ماهه دوم کاهش چشمگیری نشان می‌دهد.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) روز چهارشنبه اعلام کرد که ذخایر کل نفت خام آمریکا هفته گذشته به دلیل تقاضای قوی پالایشگاهی و آزادسازی ذخایر استراتژیک دولت به کمترین میزان خود از سال ۱۹۸۴ رسیده است. با این حال، به نظر می‌رسد بازار‌ها نسبت به داده‌های این اداره بی‌تفاوت بوده‌اند، زیرا معامله‌گران بر تحولات تنگه هرمز تمرکز کرده‌اند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی