۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۴۳
دوشنبه ۰۸ تير ۱۴۰۵ - ۱۲:۱۳
کد خبر: ۱۱۳۷۶۵

ادامه بارگیری نفت و ال‌ان‌جی در خاورمیانه با وجود حملات به کشتی‌ها در تنگه هرمز

ادامه بارگیری نفت و ال‌ان‌جی در خاورمیانه با وجود حملات به کشتی‌ها در تنگه هرمز
داده‌های کشتیرانی نشان می‌دهد تولیدکنندگان خاورمیانه با وجود حملات تازه به کشتی‌ها در تنگه هرمز و ازسرگیری درگیری‌ها میان آمریکا و ایران در روز‌های اخیر، همچنان بارگیری نفت و گاز طبیعی مایع را ادامه می‌دهند.

داده‌های کشتیرانی نشان می‌دهد تولیدکنندگان خاورمیانه با وجود حملات تازه به کشتی‌ها در تنگه هرمز و ازسرگیری حملات میان ایالات متحده و ایران در روز‌های اخیر، همچنان به بارگیری نفت و گاز طبیعی مایع ادامه می‌دهند.

پس از آنکه حمله به یک کشتی کانتینری در روز پنجشنبه و یک نفتکش در روز شنبه موجب تبادل حملات تازه شد، حمل‌ونقل انرژی در تنگه هرمز کندتر شد؛ وضعیتی که توافق موقت صلح میان واشینگتن و تهران را تحت فشار قرار داد.

با این حال، یک مقام آمریکایی روز یکشنبه گفت دو کشور توافق کرده‌اند خصومت‌های اخیر را متوقف کنند و گفت‌و‌گو‌ها درباره این آبراه راهبردی را از سر بگیرند.

داده‌های ال‌اس‌ای‌جی نشان داد روز دوشنبه یک نفتکش بسیار بزرگ حامل نفت خام (VLCC) دیگر که قادر به حمل دو میلیون بشکه نفت است، در پایانه رأس تنوره عربستان سعودی در حال بارگیری دیده شد؛ حتی پس از آنکه یک بالگرد متعلق به این شرکت روز یکشنبه سقوط کرد و ۱۴ نفر را کشت. علت این سقوط هنوز مشخص نیست.

بر اساس این داده‌ها، سه نفتکش بسیار بزرگ دیگر نیز در پایان هفته پس از ترک این پایانه نفت بارگیری کرده و «خاموش» شده‌اند. خاموش شدن به کشتی‌هایی اشاره دارد که فرستنده‌های ردیابی خود را خاموش می‌کنند تا هنگام عبور از خلیج خطر حمله را کاهش دهند.

داده‌ها نشان داد یکی از این ابرنفتکش‌ها روز دوشنبه پس از خروج از تنگه هرمز دوباره ظاهر شده و اکنون به سمت ژاپن در حرکت است.

همچنین داده‌های ال‌اس‌ای‌جی نشان داد دو نفتکش بسیار بزرگ روز یکشنبه وارد تنگه هرمز شده و برای بارگیری نفت خام در یک پایانه در امارات متحده عربی پهلو گرفته‌اند.

شرکت سعودی آرامکو از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.

شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) نیز اعلام کرد این شرکت بنا بر سیاست خود درباره موقعیت، جابه‌جایی و مسیر حرکت کشتی‌هایش اظهار نظر نمی‌کند.

ایران نیز پس از آنکه واشینگتن تحریم‌های صادرات نفت این کشور را برای ۶۰ روز تعلیق کرد، سرعت بارگیری نفت را افزایش داده است.

شرکت اطلاعات دریایی ویندوارد اعلام کرد تهران روز شنبه برای نخستین بار طی نزدیک به یک هفته به طور هم‌زمان در هر دو پایانه صادراتی خود در جزیره خارگ نفت بارگیری کرده است.

داده‌های کلپر نشان داد نفتکش‌های بسیار بزرگ با پرچم ایران به نام‌های «دان» و «هاوک» روز شنبه وارد تنگه هرمز شدند، در حالی که در طول آخر هفته حدود هشت میلیون بشکه نفت خام امارات و قطر توسط چهار نفتکش بسیار بزرگ از منطقه خارج شد. شرکت ملی نفت ایران بلافاصله برای اظهار نظر در دسترس نبود.

افزایش صادرات از خلیج فارس، منطقه‌ای که حدود یک‌سوم عرضه نفت جهان را تأمین می‌کند، موجب کاهش قیمت جهانی نفت شده است؛ به طوری که نفت برنت هفته گذشته ۱۰.۶ درصد کاهش یافت و برای سومین هفته متوالی افت کرد، هرچند حملات تازه آخر هفته روز دوشنبه قیمت‌ها را افزایش داد.

تونی سایکامور، تحلیلگر بازار در شرکت آی‌جی، گفت: «اگر این دیدگاه را داشته باشید که تنگه هرمز در هفته‌ها و ماه‌های آینده به‌طور نامنظم بازگشایی خواهد شد، در آن صورت قیمت نفت خام در حال حاضر منطقی است و تمایل نزولی دارد.»

او افزود: «اما اگر تصور کنید خطر آن وجود دارد که یکی از این تنش‌های آخر هفته به ازسرگیری گسترده‌تر درگیری‌ها منجر شود، در این صورت قیمت‌های فعلی نفت خام بیش از حد ارزان است.»

در بخش گاز طبیعی مایع، داده‌های ردیابی کشتی‌ها نشان داد دو نفتکش دیگر در حالت بالاست در ۲۶ ژوئن در بخش غربی تنگه هرمز ظاهر شدند، پس از آنکه پیش‌تر فرستنده‌های خود را خاموش کرده بودند، در حالی که دو نفتکش حامل ال‌ان‌جی نیز از هرمز خارج شده‌اند.

کشتی «الخرایطیات» پس از بارگیری در پایانه رأس لفان قطر به سمت کویت حرکت می‌کند، در حالی که کشتی دیگری تحت کنترل قطرانرژی به نام «الخرساء» در نزدیکی قطر در انتظار است.

در همین حال کشتی «مراوه» تحت کنترل شرکت ادنوک که ۲۱ ژوئن در جزیره داس امارات بارگیری کرده است، طبق داده‌های کلپر قرار است پنجم ژوئیه محموله خود را به پایانه داهج در سواحل غربی هند تحویل دهد. همچنین کشتی «الحمله» تحت کنترل قطرانرژی که ۱۸ ژوئن در رأس لفان بارگیری کرده است، طبق داده‌های ال‌اس‌ای‌جی و کلپر قرار است سوم ژوئیه به چین برسد.

شرکت قطرانرژی بلافاصله به ایمیلی که برای دریافت نظر ارسال شده بود پاسخ نداد.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی