۲۵ تير ۱۴۰۵ ۱۱:۴۴
چهارشنبه ۱۰ تير ۱۴۰۵ - ۱۱:۵۴
کد خبر: ۱۱۳۸۴۰

نگرانی از شکست مذاکرات ایران و آمریکا قیمت جهانی نفت را بالا برد

نگرانی از شکست مذاکرات ایران و آمریکا قیمت جهانی نفت را بالا برد
خبرگزاری رویترز گزارش داد که به دنبال بروز وقفه در گفت‌و‌گو‌های ایران و ایالات متحده برای دستیابی به توافق نهایی جهت پایان دادن به جنگ، نگرانی‌ها از تداوم اخلال در عرضه انرژی در منطقه خاورمیانه افزایش یافته و به رشد قیمت جهانی نفت منجر شده است.

بهای معاملات آتی نفت برنت با ۱۴ سنت افزایش (۰.۱۹ درصد) به ۷۳.۰۹ دلار در هر بشکه رسید و نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۱۱ سنت افزایش (۰.۱۶ درصد)، ۶۹.۶۱ دلار در هر بشکه داد و ستد شد. واندانا هاری، بنیان‌گذار شرکت «واندا اینسایتس» معتقد است که تنگه هرمز اگرچه بازگشایی شده، اما این وضعیت ناپایدار، غیرقابل‌پیش‌بینی و فاقد شفافیت کامل است و تا زمانی که درک تازه‌ای میان واشینگتن و تهران حاصل نشود، بازار ممکن است برای مشاهده ثبات و آرامش پایدار در انتظار بماند تا نفت خام دوباره حرکت نزولی خود را آغاز کند.

جرد کوشنر، داماد دونالد ترامپ، و استیو ویتکاف، نماینده ویژه، روز سه‌شنبه برای آنچه کاخ سفید «مذاکرات سطح بالا» توصیف کرد وارد دوحه شدند؛ با این حال، ایران و قطر به عنوان میزبان مذاکرات اعلام کردند که آنها نه با مقامات ایرانی بلکه با میانجی‌ها دیدار خواهند کرد. قطر تأیید کرد که شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر، در میان کسانی بوده که با ویتکاف و کوشنر ملاقات داشته است. نفت برنت در سه ماهه دوم سال جاری حدود ۴۵ دلار در هر بشکه کاهش قیمت داشت که بزرگ‌ترین افت فصلی از زمان بحران مالی جهانی ۲۰۰۸ محسوب می‌شود. در همین حال معاملات آتی نفت خام آمریکا نیز حدود ۳۱ دلار کاهش داشت که بزرگ‌ترین افت فصلی از سال ۲۰۲۰ و زمان اوج همه‌گیری کرونا بود. این کاهش‌ها پس از پیشرفت‌هایی در مسیر پایان دادن به درگیری‌های خاورمیانه و پس از جهش‌های شدید قیمت در ماه مارس رخ داد.

تحلیلگران برای نخستین بار از زمان آغاز جنگ ایران، پیش‌بینی‌های خود را برای قیمت نفت در سال ۲۰۲۶ کاهش داده‌اند؛ چرا که بازگشایی تنگه هرمز نگرانی‌ها را از اخلال طولانی‌مدت در عرضه کاهش داده است. جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، در گفت‌و‌گو با برنامه «مایکل نولز» تأکید کرد که از وضع عوارض توسط ایران در تنگه هرمز جلوگیری خواهد شد و افزود قرار نیست کار به جایی برسد که ایرانی‌ها از کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز عوارض دریافت کنند. در همین حال، منابع بازار به استناد داده‌های «مؤسسه نفت آمریکا» اعلام کردند که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۲۶ ژوئن، ۶.۱ میلیون بشکه کاهش یافته است.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی