۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۷:۰۱
دوشنبه ۱۵ تير ۱۴۰۵ - ۱۰:۴۱
کد خبر: ۱۱۳۹۴۱

آزمایش موشکی دوربرد چین؛ محکومیت استرالیا و نگرانی منطقه‌ای

آزمایش موشکی دوربرد چین؛ محکومیت استرالیا و نگرانی منطقه‌ای
چین یک موشک دوربرد را در اقیانوس آرام آزمایش کرده است؛ اقدامی که دولت استرالیا آن را «بی‌ثبات‌کننده منطقه» خوانده و سایر رهبران منطقه نیز آن را محکوم کرده‌اند. این آزمایش در حالی صورت گرفت که استرالیا و فیجی یک پیمان دفاعی غافلگیرکننده امضا کردند.

چین یک موشک دوربرد را در اقیانوس آرام آزمایش کرده است؛ اقدامی که دولت استرالیا آن را «بی‌ثبات‌کننده منطقه» خواند و سایر رهبران منطقه نیز آن را محکوم کردند.

خبرگزاری دولتی چین، شین هوا، روز دوشنبه گزارش داد که یک موشک آزمایش‌شده با کلاهک نمایشی در «آب‌های تعیین‌شده» اقیانوس آرام فرود آمده است. شین هوا گفت که این آزمایش موشکی یک «ترتیب روتین» از آموزش‌های نظامی سالانه چین بوده و پیش از این به کشور‌های مربوطه اطلاع داده شده بود.

محل دقیق آزمایش مشخص نیست. دولت نیوزیلند اعلام کرد که ساعت‌ها قبل از پرتاب از این موضوع مطلع شده بود و خاطرنشان کرد که این موشک در منطقه عاری از سلاح هسته‌ای اقیانوس آرام جنوبی شلیک شده است.

این آزمایش پس از آن صورت می‌گیرد که استرالیا و فیجی اوایل روز یک پیمان دفاعی عمده امضا کردند که بر اساس آن متعهد شدند در صورت حمله به یکدیگر، به یاری هم بشتابند.

مت تیسل‌توایت، معاون وزیر امور خارجه استرالیا، به ABC گفت که دولت معتقد نیست این اتحاد ارتباطی با آزمایش داشته باشد، اما یک منبع دیگر در دولت فدرال به گاردین گفت که آنها معتقدند این وقایع مرتبط هستند.

سفارت چین در استرالیا بلافاصله به درخواست اظهارنظر پاسخ نداد.

ریچارد مارلس، نخست‌وزیر موقت استرالیا، گفت که چین تنها در روز دوشنبه کشورش را از برنامه‌های خود برای انجام یک آزمایش موشکی دوربرد در منطقه اقیانوس آرام مطلع کرده است و گزارش‌ها حاکی از آن است که این یک دستگاه با قابلیت هسته‌ای با کلاهک نمایشی بوده است.

عصر دوشنبه، مارلس در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «امروز چین ما را از قصد خود برای انجام این آزمایش مطلع کرد.»

«این یک آزمایش موشکی دوربرد است و ما عمیقاً نگران هرگونه اقدامی هستیم که صلح، ثبات و امنیت اقیانوس آرام را تضعیف کند.»

شین هوا اندکی پس از آن گزارش داد که آزمایش انجام شده است.

شین هوا آنلاین گزارش داد: «نیروی دریایی ارتش آزادی‌بخش خلق اعلام کرد که یک زیردریایی هسته‌ای استراتژیک نیروی دریایی ظهر دوشنبه (به وقت محلی) با موفقیت یک موشک استراتژیک حامل کلاهک نمایشی را به سوی آب‌های بین‌المللی مربوطه در اقیانوس اطلس پرتاب کرد که دقیقاً در آب‌های تعیین‌شده فرود آمد.»

کشور‌ها «عمیقاً نگران» هستند

تیسلوایت گفت که استرالیا «عمیقاً نگران» است و «این نگرانی‌ها را هم در پکن و هم در کانبرا به دولت چین منتقل کرده است».

«دلایل پشت آن، فکر می‌کنم، سوالی برای دولت چین است. من فکر می‌کنم مردم استرالیا و در واقع مردم اقیانوس آرام، می‌خواهند انگیزه پشت آن را بدانند.»

وینستون پیترز، وزیر امور خارجه نیوزیلند، نیز این آزمایش را «عمیقاً نگران‌کننده» خواند و از اینکه «چین این آزمایش را در عرض چند ساعت پس از اطلاع‌رسانی به ما انجام داد»، انتقاد کرد.

«اقیانوس آرام، اقیانوس صلح است و ما از آزمایش تسلیحات با قابلیت هسته‌ای توسط چین در اقیانوس آرام جنوبی عمیقاً نگران هستیم.»

دولت ژاپن در بیانیه‌ای اعلام کرد که تلاش کرده است چین را از شلیک این موشک آزمایشی منصرف کند و «نگرانی‌های جدی خود را نسبت به فعالیت‌های نظامی فزاینده چین ابراز کرده است».

پنی وونگ، وزیر امور خارجه استرالیا، گفت که او «به چین اجازه می‌دهد تا در مورد قصد خود صحبت کند»، اما استرالیا از مدتی قبل از یک گروه ضربت چینی در منطقه اطلاع داشته است.

«من می‌توانم تأیید کنم که دولت استرالیا از سوی دولت جمهوری خلق چین از قصد آنها برای انجام یک آزمایش موشکی دریایی در اقیانوس آرام مطلع شده است. استرالیا به چین به روشنی گفته است که ما این اقدام را بی‌ثبات‌کننده منطقه می‌دانیم.» وونگ از فیجی، جایی که او با نخست‌وزیر آنتونی آلبانیزه سفر می‌کند، گفت.

«استرالیا به روشنی گفته است که این پیشنهاد، این آزمایش پیشنهادی، در زمینه افزایش سریع نظامی چین است که فاقد شفافیت و اطمینان در مورد قصد است، انتظاری که منطقه دارد. مایلم این نکته را بگویم، رهبران انجمن جزایر اقیانوس آرام به روشنی گفته‌اند که آنها می‌خواهند اقیانوس آرام، اقیانوس صلح باشد. ما معتقدیم این آزمایش با این هدف ناسازگار است.»

وونگ تأیید نکرد که آیا استرالیا از قابلیت هسته‌ای بالقوه موشک مطلع شده بود یا خیر. او بعدازظهر دوشنبه گفت که استرالیا مطلع شده است که این آزمایش «ظرف ۲۴ ساعت آینده» انجام خواهد شد.

گزارش شده است که آزمایش حدود همان زمان رخ داده است.

چین آخرین بار در سال ۲۰۲۴ یک موشک بالستیک قاره‌پیما را آزمایش کرد، رویدادی نادر که توانایی‌های نظامی فزاینده این کشور را برجسته کرد.

داده‌های Starboard Maritime Intelligence، یک شرکت ردیابی کشتی نیوزیلندی، نشان داد که سه کشتی ردیابی ماهواره‌ای چینی در سراسر اقیانوس آرام مستقر شده‌اند.

دو کشتی در حدود ۲۵ ژوئن از چین خارج شده و در حال حاضر در نزدیکی ایالات فدرال میکرونزی قرار دارند. سومین کشتی در اوایل ماه مه از چین خارج شد و در حال حاضر در بندر سووا، پایتخت فیجی، قرار دارد.

مارک داگلاس، تحلیلگر Starboard، گفت: «این کشتی‌ها بشقاب‌های ماهواره‌ای بزرگی را حمل می‌کنند که برای ردیابی پرتاب موشک‌ها و سایر فعالیت‌های فضایی استفاده می‌شوند و احتمالاً برای جمع‌آوری داده‌های مربوط به آزمایش موشکی که چین به دولت‌های منطقه‌ای اطلاع داده است که انتظار آن را در ۲۴ ساعت آینده داشته باشند، در اقیانوس آرام حضور دارند.»

او با اشاره به زمان خروج کشتی‌های چینی افزود: «این آزمایش از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی شده است. با این حال، اطلاع‌رسانی در روز پس از امضای اتحاد اقیانوس صلح بین استرالیا و فیجی، حداقل جالب است.»

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پارس‌خودرو سهند CNG را کلید زد/ پیمایش ۷۰۰ کیلومتری با ترکیب بنزین و گاز
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی