۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۳:۰۳
يکشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۴۴
کد خبر: ۱۱۴۵۴۲

توقف جنگ آمریکا و ایران برای دومین روز متوالی

توقف جنگ آمریکا و ایران برای دومین روز متوالی
نیویورک‌تایمز گزارش داد جنگ میان آمریکا و ایران برای دومین روز پیاپی در وضعیت توقف باقی مانده است؛ در حالی که مقام‌های آمریکایی می‌گویند دونالد ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر موشک‌های رهگیر، فعلا برنامه تشدید حملات را کنار گذاشته و تهران نیز از پیشرفت در گفت‌و‌گو‌ها با میانجی‌ها بر سر تنگه هرمز خبر داده است.

جنگ میان ایالات متحده و ایران روز یکشنبه برای دومین روز متوالی در وضعیت توقف باقی ماند، در حالی که وزارت خارجه ایران اعلام کرد در گفت‌و‌گو‌ها میان تهران و میانجی‌ها بر سر تنگه هرمز، مقداری پیشرفت حاصل شده است.

از روز جمعه تاکنون هیچ حمله‌ای از سوی آمریکا به ایران گزارش نشده است و ایران نیز به‌طور مشابه، پس از حدود دو هفته درگیری که دو کشور را بار دیگر تا آستانه یک جنگ تمام‌عیار پیش برد، از حمله به متحدان آمریکا در سراسر خاورمیانه خودداری کرده است.

به گفته مقام‌های آمریکایی، رئیس‌جمهور ترامپ هفته گذشته تصمیم گرفت، دست‌کم فعلا، برنامه‌ها برای تشدید حمله آمریکا به ایران را به تعویق بیندازد. این مقام‌ها که برای بحث درباره مسائل عملیاتی به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند، گفتند یکی از دلایل این تصمیم ترامپ و دستیارانش، کاهش ذخایر موشک‌های رهگیر برای ساقط کردن موشک‌های ایرانی بوده است.

ترامپ برای پایان دادن قاطعانه به جنگ علیه ایران که ایالات متحده و اسرائیل پنج ماه پیش به‌طور مشترک آغاز کردند، با دشواری روبه‌رو بوده است؛ آن هم در شرایطی که هزینه اقتصادی جهانی و شمار تلفات آمریکایی‌ها افزایش یافته است. آتش‌بسی که ماه گذشته امضا شد، عملا پس از آن فروپاشید که ایران به محاصره تنگه هرمز، آبراه حیاتی برای انتقال جهانی نفت و گاز، ادامه داد.

دو هفته حملات بمبارانی آمریکا به جنوب ایران نتوانسته بن‌بست بر سر تنگه را بشکند. پیش از جنگ، کشتی‌ها می‌توانستند آزادانه از این آبراه عبور کنند، اما تهران از آن زمان عملا ترانزیت را مسدود کرده است؛ اقدامی که بازار‌های جهانی انرژی را تحت فشار قرار داده و فشار بر ترامپ برای پایان دادن به جنگ را افزایش داده است.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، گفت مقام‌هایی از سلطان‌نشین عمان در خلیج فارس، که در مجاورت تنگه هرمز قرار دارد، در آخر هفته برای گفت‌و‌گو درباره این آبراه به تهران سفر کردند. عمان گاه‌به‌گاه به‌عنوان میانجی میان ایران و ایالات متحده ایفای نقش کرده است.

بقایی در اظهاراتی که رسانه‌های دولتی آن را منتشر کردند، گفت: «این گفت‌و‌گو‌ها مفید بود و پیشرفت حاصل شد.» با این حال، او جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

حتی در شرایطی که بخش‌هایی از خاورمیانه نخستین شب‌های آرام خود را در چند هفته گذشته تجربه کردند، دست‌کم یک جبهه همچنان باز ماند: یمن. طی هفته گذشته، حوثی‌های مورد حمایت ایران که بخش‌های مهمی از یمن را در کنترل دارند، بزرگ‌ترین تنش‌زایی خود را از سال ۲۰۲۲ تاکنون با عربستان سعودیِ متحد آمریکا رقم زده‌اند.

هفته گذشته، حوثی‌ها محاصره دریایی عربستان سعودی در دریای سرخ را اعلام کردند و به سوی کشتی‌های عبوری که به گفته آنها با پادشاهی عربستان، همسایه شمالی‌شان، مرتبط بودند، آتش گشودند. حوثی‌ها می‌توانند عملا یک گلوگاه دریایی دیگر، یعنی تنگه باب‌المندب، را نیز ببندند؛ گذرگاهی که دریای سرخ را به خلیج عدن متصل می‌کند و یکی دیگر از مهم‌ترین مسیر‌های کشتیرانی جهان است.

محاصره حوثی‌ها تهدید می‌کند که عرضه جهانی نفت را بیش از پیش تحت فشار قرار دهد. بهای نفت برنت، شاخص جهانی قیمت نفت، روز جمعه پیش از آنکه تا حدود ۹۸ دلار پایین بیاید، بیش از ۷ درصد افزایش یافت و به ۱۰۰.۹۵ دلار در هر بشکه رسید.

به گفته یک سخنگوی ارتش عربستان، نیرو‌های تحت رهبری عربستان روز شنبه مواضع همسو با حوثی‌ها در یمن را بمباران کردند. حوثی‌ها همچنین گفتند که موشک‌ها و پهپاد‌هایی را به سمت تأسیسات وابسته به آرامکوی سعودی، شرکت دولتی انرژی عربستان، در امتداد دریای سرخ شلیک کرده‌اند. مقام‌های سعودی درباره این‌که خسارت یا تلفاتی وارد شده است یا نه، اظهارنظری نکردند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی