۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۱۹:۵۲
پنجشنبه ۰۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۷:۱۰
کد خبر: ۱۱۴۷۲۹
معاون دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران:

القای کاستی‌های ناشی از جنگ به عنوان ناکارآمدی دولت منصفانه نیست

محاصره دریایی و تبعات آن
معاون دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران گفت: عده‌ای از یک‌سو، دائماً در شیپور تندتر شدن آتش جنگ می‌دمند و از سوی دیگر، کاستی‌های ناشی از جنگ، تحریم، محاصره دریایی و فشارهای اقتصادی را تحت ‌عنوان ناکارآمدی دولت به جامعه القاء می‌کنند.

«امیر اقتناعی» در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با تبیین شرایط کشور و هجمه به مقامات و دیپلمات‌ها در برخی اجتماعات گفت: در شرایطی که مسئولان بر اتحاد میان گروه‌ها، وحدت ملی و نفی دوقطبی‌های کاذب تأکید دارند، به نظر می‌رسد برخی هنوز منافع باندی و جناحی خود را دنبال می‌کنند.

 

معاون دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی افزود: اگر رئیس‌جمهور می‌گوید اداره کشور با رویه قبلی امکانپذیر نیست، باید این نکته را کامل‌تر دید؛ واقعیت این است که مدیریت کشور با این دست‌فرمان حتی در شرایط پیش از جنگ هم ممکن نبود.

 

وی با اشاره به صراحت لهجه رئیس جمهور در ماه‌های اخیر گفت: در برخی محافل گفته می‌شود که آقای پزشکیان تازه دارند در قواره رئیس‌جمهور ظاهر می‌شوند؛ در حالی که معتقدم ایشان از ابتدا هم خود را در جایگاه ریاست‌جمهوری می‌دیدند و بر همان اساس رفتار می‌کردند، اما به اقتضای جایگاهی که دارند، در برخی مقاطع، ملاحظات و مصالحی را رعایت می‌کنند.

 

اقتناعی تصریح کرد: یکی از دلایل صراحت لهجه رئیس‌جمهور در هفته های اخیر این است که برخی از افراد و جریان‌هایی که باید پیام این ملاحظات و مراعات را می‌گرفتند، یا آن را دریافت نکرده‌اند و یا خود را به نشنیدن زده‌اند.

 

وی اظهار کرد: رئیس‌جمهور، به‌عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور -بنا بر سوگندی که یاد کرده- بهتر از هر کسی می‌داند که مسئول امور دنیوی ملت و فراهم‌ آوردن بسترهای یک زندگی طبیعی برای آحاد مختلف مردم ایران است. چرا که داشتن یک زندگی‌ معمولی و بدون دغدغه از ابتدایی‌ترین حقوق هر شهروند ایرانی است. اما برخی این موضوع را برنمی‌تابند.

 

این فعال حزبی ادامه داد: برخی جریانات با سوءاستفاده از عواطف مردم می‌کوشند افکار عمومی را از مسیر اصلی حرکت کشور و همراهی با فعالیت‌هایی که دولت باید برای خدمت‌ به مردم در پیش بگیرد، منحرف کنند.

 

وی اضافه کرد:‌ جامعه ایرانی با توجه به پیشینه تمدنی و فرهنگی خود، اهل زانو زدن برابر زورگویی نیست و هیچ ایرانی وطن‌دوستی هم این را برنمی‌تابد. اما شیوه ایستادگی باید براساس قواعد عقلانی و منطقی باشد. یعنی باید دید چه ابزارها و ظرفیت‌هایی در اختیار داریم و چگونه می‌توان با کم‌هزینه‌ترین تدابیر، بیشترین دستاورد را به ارمغان آورد.

 

این فعال سیاسی بیان کرد: بخشی از سخنان رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه «جنگ هزینه دارد» نیز متوجه افرادی است که با توجه به نسبت جایگاه‌شان با مواضعی که در شرایط سخت جامعه مطرح می‌کنند، باید آنان را «مجاهدان زیر کولر» نامید که در جای آرام و راحت نشسته‌اند، اما برای دیگران نسخه تحمل و ایستادگی می‌پیچند.

 

وی یادآورشد: این افراد از یک‌سو دائماً در شیپور تندتر شدن آتش جنگ می‌دمند و از سوی دیگر، کاستی‌های ناشی از جنگ، تحریم، محاصره دریایی و فشارهای اقتصادی را تحت ‌عنوان ناکارآمدی دولت به جامعه القا می‌کنند.

 

اقتناعی افزود: آقای پزشکیان در واقع دارند به این افراد هشدار می‌دهند که با مردم صادق باشند. اگر واقعاً ایده‌آل آنان شرایط جنگی است و از ماندن کشور در وضعیت جنگی به هر شکلی دفاع می‌کنند، باید منصفانه بپذیرند که جنگ، هزینه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، روانی و معیشتی دارد.

 

این فعال سیاسی تصریح کرد:‌ رئیس‌جمهور در حقیقت دارد این واقعیت را شفاف می‌کند تا هم آنان متوجه شوند و هم برای جامعه روشن شود که این مشکلات از کجا ناشی می‌شود. باشد که نیات غیرعقلانی جریانات تندرو عیان شود.

 

وی در ارزیابی از سخن رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه حفظ ثبات اقتصادی اولویت اصلی کشور است، گفت: رئیس‌جمهور پیش از این هم بارها تأکید کرده بودند که دولت و دستگاه اجرایی، مسئول تأمین زندگی، آسایش، امنیت و رفاه برای مردم هستند؛ یعنی همان حداقلی که حق هر شهروند ایرانی است.

 

معاون دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران با اشاره به بخش دیگری از سخنان رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه حفظ ثبات اقتصادی اولویت اصلی کشور در شرایط جنگی است، تصریح کرد: اگر می‌خواهیم کشوری توانمند و پایدار در برابر دشمن داشته باشیم، باید ثبات اقتصادی را به‌عنوان پیش‌شرط اساسی لحاظ کنیم؛ زیرا با لحاظ این شرط است که هم آرامش مردم تضمین می‌شود و هم کشور در شرایط ناگزیر تقابل با دشمنان خارجی، قادر به دفاع مؤثر و منجر به سربلندی خواهد بود.در غیر این صورت، کشور به‌تدریج دچار فرسودگی مفرط می‌شود و این همان چیزی است که دشمنان ایران در پی آن هستند؛ یعنی کشاندن ایران به جنگی فرسایشی برای فرسودن توان ملی و کاستن از رمق جامعه.

 

وی یادآورشد: افتادن در ورطه فرسودگی مفرط و مستمر، همان چیزی است که من اسمش را "لبنانیزه" شدن می‌گذارم. به این معنا که "جنگ" جزئی جدایی‌ناپذیر از "زندگی" روزمره مردم شود و در همه ساحت‌های حیات‌ مردم جاری و انتقاد را درنوردیده و برای تسویه‌حساب‌های سیاسی و بعضاً شخصی، به حمله و تخریب متوسل می‌شوند. اینها اگر واقعاً منصف باشند، باید به‌جای تمرکز صرف بر اینکه دشمنان در این کشمکش‌ها و تجاوزها چه چیزهایی را از دست داده و می‌دهند، لحظه‌ای هم در این نکته تأمل کنند که ما و ایران عزیز ما با جنگ و پیامدهای ناشی از آن چه چیزهایی به دست آورده و می‌آوریم؟

 

مدیر مسئول روزنامه سازندگی افزود: اینکه با اصرار بر ادامه این مسیر -آن هم در مقابل دیوانگان و جنایتکارانی تا این حد متوحش- به‌جای اندیشیدن به تدابیری برای مهارشان، صرفاً به راهبرد کنش متقابل بسنده کنیم، چه فواید و چه مضراتی در ابعاد مختلف روانی، معیشتی، اجتماعی و ... برای جامعه ایرانی داشته و خواهد داشت؟

 

اقتناعی ادامه داد: روشن است که اگر دغدغه حقیقی منتقدان آسایش و آرامش مردم باشد، باید منصفانه در این موضوعات تدبّر کنند و درباره منافع و هزینه‌های واقعی -و نه شعاری- چنین رویکردی، صادقانه با مردم سخن بگویند.

 

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که آحاد جامعه، در هر جایگاه و مسئولیتی، ضمن رعایت عقلانیت و انصاف بتوانند در کنار یکدیگر از این بزنگاه تاریخی عبور کرده و ایران عزیز را به سلامت به ساحل امن برسانند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی