۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۷:۰۱
شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۴۸
کد خبر: ۱۱۴۹۸۵

چالش‌های لجستیکی ناو‌های هواپیمابر آمریکا در پی حملات ایران

چالش‌های لجستیکی ناو‌های هواپیمابر آمریکا در پی حملات ایران
تخریب پایگاه استراتژیک بحرین در روز‌های نخست جنگ ایران و آمریکا، نیروی دریایی این کشور را ناچار به تغییر مرکز لجستیکی خود به جزیره دیه‌گو گارسیا در فاصله ۲۲۰۰ مایلی خلیج عمان کرد؛ تغییری که پیامد‌های عملیاتی و رفاهی گسترده‌ای برای ناو‌های مستقر در منطقه داشته است.

مشکلات تأمین ناو هواپیمابر «یو. اس. اس آبراهام لینکلن» بلافاصله پس از روز اول جنگ، با اصابت موشک‌ها و پهپاد‌های تهاجمی ایران به پایگاه نیروی دریایی در بحرین آغاز شد. این حمله ایران که در پاسخ به حمله آمریکا و اسرائیل به تهران صورت گرفت، بخش بزرگی از این پایگاه را که نیروی دریایی دهه‌ها به آن متکی بود، نابود کرد. نیروی دریایی برای ادامه تغذیه ملوانانی که شبانه‌روز برای پرواز هواپیما‌های جنگی در مأموریت‌های تهاجمی و بعداً برای حفظ محاصره بنادر ایران تلاش می‌کردند، به یک «طرح ب» نیاز داشت. با تهدید حملات ایران در سایر بنادر منطقه، پنتاگون به پایگاهی تحت فرماندهی بریتانیا در جزیره دیه‌گو گارسیا، در جنوب مالدیو و در فاصله تقریبی ۲۲۰۰ مایلی از محل عملیات دو گروه ضربت ناو هواپیمابر در خلیج عمان، به عنوان مرکز تدارکاتی خود نگریست.

از دست دادن مرکز بحرین به مجموعه‌ای از مشکلات گزارش‌شده در ناو‌های پشتیبانی‌کننده از عملیات علیه ایران کمک کرده است، در حالی که سناتور‌های دموکرات نگرانی‌هایی را در مورد ۵۰۰۰ ملوان لینکلن و نزدیک به ۹ ماه استقرار آنها مطرح می‌کنند. سناتور ریچارد بلومنتال، دموکرات از کانتیکات، در نامه‌ای به وزیر دفاع، پیت هگست، گفت که مشکلات گزارش‌شده شامل کمبود تدارکات اولیه و زوال سلامت روان اعضای خدمه است. روز جمعه در یک پایگاه هوایی نظامی در مریلند، ترامپ این نگرانی‌ها را رد کرد. او گفت: «آن کشتی همین الان در حال حرکت است، یا خیلی زود، و با یک کشتی بسیار مشابه دیگر جایگزین می‌شود.»

جایگزین لینکلن، ناو «یو. اس. اس جورج واشنگتن» مستقر در ژاپن است که اوایل این هفته در حال حرکت به سمت غرب از طریق تنگه مالاکا در آب‌های اندونزی به سمت خاورمیانه بود. ناو دیگری، «یو. اس. اس جورج اچ. دبلیو. بوش»، ماه‌هاست که از زمان استقرار در ۳۱ مارس از نورفولک، در خاورمیانه فعالیت می‌کند. وقتی از رئیس‌جمهور پرسیده شد که آیا استقرار ناو‌ها بیش از حد طولانی است، گفت: «نه، نه، نه، اصلاً به اندازه کافی طولانی نیست.» هگست روز پنج‌شنبه زمانی که خبرنگاری پرسید ایالات متحده تا چه زمانی می‌تواند محاصره تنگه هرمز را حفظ کند، پاسخ مشابهی داشت: «ما می‌توانیم آن را تا زمانی که نیاز داریم، به طور نامحدود حفظ کنیم.»

در آغاز جنگ، کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر وقت بریتانیا، دسترسی پنتاگون به دیه‌گو گارسیا برای استفاده در عملیات علیه ایران را رد کرد. این تصمیم خشم ترامپ را برانگیخت و استارمر سرانجام در اول مارس تسلیم شد و به ارتش آمریکا اجازه داد به جزیره دسترسی پیدا کند که آن را «هدف دفاعی خاص و محدود» توصیف کرد. یک مقام نظامی آمریکا که نخواست نامش فاش شود، گفت که نیروی دریایی مدت کوتاهی پس از آسیب جدی به پایگاه در بحرین، شروع به استفاده از دیه‌گو گارسیا به عنوان نقطه اصلی حمل و نقل کرد. استفاده از دیه‌گو گارسیا به عنوان مرکز لجستیکی جدید نیروی دریایی ممکن است توضیح دهد که چرا ایران در ۲۰ مارس دو موشک بالستیک میان‌برد به سمت این جزیره شلیک کرد. یکی از موشک‌ها قبل از رسیدن به هدف در اقیانوس هند سقوط کرد و یک ناو جنگی نیروی دریایی دیگری را ساقط کرد.

ناو لینکلن مستقر در سن‌دیگو نزدیک به ۹ ماه است که در دریا بوده، بدون آنچه نیروی دریایی «بندر آزادی» می‌نامد - جایی که ملوانان می‌توانند برای چند روز از کشتی خارج شوند. بحرین یکی از دو بندری است که ناو‌های هواپیمابر آمریکا در منطقه معمولاً در آن پهلو می‌گیرند تا خدمه بتوانند مدتی استراحت کنند. دیگری، بندر اماراتی فجیره در خلیج عمان، نیز به خوبی در تیررس موشک‌های ایران قرار دارد. دولت ترامپ به ناو دیگری، «یو. اس. اس جرالد آر. فورد»، در دریای کارائیب برای کمپین فشار علیه ونزوئلا متکی بود و بعداً استقرار آن را برای انجام حملات هوایی علیه ایران به خاورمیانه گسترش داد. تاکنون جنگ شاهد تعهد بخش قابل توجهی از ناوگان هواپیمابر نیروی دریایی بوده است که با بازنشستگی مورد انتظار «یو. اس. اس نیمیتز» در سال آینده به ۱۰ فروند خواهد رسید.

در حالی که شش ماه طول معمول استقرار نیروی دریایی در دریا در زمان صلح است، برخی ناو‌ها پس از حملات ۱۱ سپتامبر دوره‌های بسیار طولانی‌تری را سپری کرده‌اند. با این حال، استقرار ۳۲۶ روزه فورد رکورد طولانی‌ترین مدت توسط یک ناو از زمان جنگ ویتنام را شکست. اما در آن جنگ، ناو‌های اختصاص داده شده به «ایستگاه یانکی»، بخشی از اقیانوس آرام در سواحل ویتنام، اغلب به پایگاه نیروی دریایی در خلیج سوبیک، فیلیپین - با فاصله ترانزیت کوتاه دو روزه - می‌رفتند، جایی که ملوانان می‌توانند از انجام عملیات پروازی بی‌وقفه استراحت کنند و کشتی می‌تواند مهمات، غذا، سوخت و سایر تدارکات ضروری را بارگیری کند.

طبق سنت و مقررات نیروی دریایی، فرمانده یک ناو جنگی می‌تواند برای خدمه خود زمانی که ۴۵ روز متوالی یا بیشتر در دریا بوده‌اند، «روز آبجو» درخواست کند. با توجه به مدت زمان حضور لینکلن در دریا، خدمه تا به حال واجد شرایط پنج روز آبجو بوده‌اند. سخنگوی ناوگان پنجم ایالات متحده که عملیات دریایی در منطقه را پوشش می‌دهد و روز‌های آبجو را تأیید می‌کند، بلافاصله به درخواست برای اظهار نظر در روز جمعه در مورد اینکه آیا هیچ یک از کشتی‌های شرکت‌کننده در جنگ ایران درخواست کرده‌اند، پاسخ نداد. در مصاحبه‌ای، نماینده مایک لوین، دموکرات از کالیفرنیا، گفت که موکلان او شامل ملوانان در لینکلن هستند و اعضای خانواده آنها برای ابراز نگرانی‌های خود در مورد استقرار با او تماس گرفته‌اند. لوین گفت: «این به آن تصویر بزرگ برمی‌گردد که عبارت است از: مأموریت اینجا چیست؟ این چیزی است که خانواده‌ها می‌خواهند بدانند.»

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پارس‌خودرو سهند CNG را کلید زد/ پیمایش ۷۰۰ کیلومتری با ترکیب بنزین و گاز
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی