۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۳۵
سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۵۴
کد خبر: ۱۱۴۹۹۰

تیتر ۲۰ بررسی می‌کند؛ بانک دی چگونه به گزینه روی میز مدیران صنعتی تبدیل شد؟

فعالیت‌های بانک دی طی حدود ۱۸ ماه گذشته که نشانه راهبرد مشخص این بانک در توسعه سهم بازار است، نشان می‌دهد بانک دی از ارائه‌دهنده خدمات بانکی متعارف، در حال تبدیل به شریک مالی برای صنایع بزرگ است.

به گزارش روابط‌عمومی بانک دی به نقل از پایگاه خبری تیتر 20، استراتژی بانک دی در توسعه همکاری با صنایع فولادی و پتروشیمی، صرفاً برنامه‌ای برای افزایش منابع یا جذب مشتریان حقوقی نیست. این بانک، در تلاش برای ارتقای جایگاه برند خود در بخشی از اقتصاد است که اعتبار، تخصص و سرعت تصمیم‌گیری، مهم‌تر از گستردگی شبکه شعب است.

همه مشتریان برای بانک‌ها، ارزش یکسانی ندارند. گاهی جذب یک شرکت بزرگ فولادی یا پتروشیمی، معادل جذب ده‌ها مشتری حقوقی است. ارزش این اتفاق، تنها به منابع مالی محدود نمی‌شود، بلکه زنجیره گسترده روابط اقتصادی این شرکت‌ها نیز به بانک منتقل می‌شود.

از همین زاویه، تحرکات بانک دی طی حدود ۱۸ ماه گذشته را می‌توان نشانه اجرای یک راهبرد مشخص دانست. از توسعه همکاری با شرکت‌های فعال در حوزه فولاد، نفت، پتروشیمی و خودرو گرفته تا حضور مستمر مدیران ارشد در قطب‌های صنعتی کشور، همگی از این هدف مشترک خبر می‌دهند که بانک دی از ارائه‌دهنده خدمات بانکی متعارف، در حال تبدیل به شریک مالی برای صنایع بزرگ است. این راهبرد با امضای تفاهم‌نامه همکاری با شرکت صبا فولاد خلیج فارس، وارد مرحله‌ تازه‌ای شده است.

چرا فولاد و پتروشیمی؟

انتخاب صنایع فولادی و پتروشیمی را نباید صرفاً یک تصمیم بازاریابانه تلقی کرد. این صنایع در شمار مهم‌ترین پیشران‌های اقتصاد ایران قرار دارند و به‌دلیل حجم سرمایه‌گذاری، گردش مالی، صادرات و گستردگی زنجیره تأمین، همواره از اصلی‌ترین مشتریان بانکداری شرکتی بوده‌اند.

طبق گزارش انجمن جهانی فولاد (World Steel Association)، ایران در سال ۲۰۲۵، با وجود تنگناها و بحران‌ها، با تولید ۳۲ میلیون تن فولاد خام، همچنان در جمع ۱۰ تولیدکننده بزرگ فولاد جهان قرار گرفت. این صنعت، صرفاً مجموعه‌ای از کارخانه‌های تولیدی نیست و شبکه‌ گسترده پیمانکاران، تأمین‌کنندگان مواد اولیه، شرکت‌های حمل‌ونقل، صادرکنندگان و پروژه‌های توسعه‌ای را شامل می‌شود که هرکدام به خدمات متنوع مالی نیاز دارند.

از این‌رو، رقابت بانک‌ها برای حضور در این بخش، فراتر از جذب مشتری، رقابت برای ورود به زنجیره‌ روابط مالی است که می‌تواند سال‌ها برای بانک، ارزش‌آفرینی کند.

از جذب مشتری تا ورود به زنجیره ارزش

یکی از تفاوت‌های رویکرد جدید بانک دی با الگوی سنتی بانکداری، همین تغییر نگاه است. هدف اصلی در بانکداری کلاسیک، جذب منابع و پرداخت تسهیلات است، اما در بانکداری شرکتی، بانک تلاش می‌کند بخشی از چرخه مالی بنگاه اقتصادی شود.

اگر یک مجتمع فولادی، بانک دی را به‌عنوان شریک مالی انتخاب کند، دامنه همکاری به افتتاح حساب محدود نمی‌شود. پرداخت حقوق کارکنان، خدمات تعهدی، ضمانت‌نامه‌ها، تأمین مالی سرمایه در گردش، ابزارهای اعتباری، مدیریت نقدینگی و حتی خدمات مالی شرکت‌های وابسته نیز به این همکاری گره می‌خورد. بنابراین، یک مشتری صنعتی، خودش یک اکوسیستم مالی است.

در این راستا، تفاهم‌نامه اخیر بانک دی با صبا فولاد خلیج فارس، حلقه‌ای از یک راهبرد بزرگ‌تر است که طی ماه‌های گذشته با توسعه همکاری در صنایع نفت، پتروشیمی و خودرو دنبال شده است.

اعتبار، مهم‌تر از نقدینگی

اقتصاد ایران طی سال‌های اخیر بیش از هر زمان دیگری با محدودیت نقدینگی مواجه بوده است. در این فضا، بسیاری از بنگاه‌های بزرگ، بیش از تسهیلات سنتی به ابزارهایی احتیاج دارند که جریان تولید را بدون فشار مضاعف بر منابع نقد، حفظ کند.

تمرکز بانک دی بر ابزارهایی مانند اوراق گام، برات‌کارت و خدمات تعهدی، در همین زمینه قابل‌تحلیل است. این ابزارها، به‌ویژه برای صنایع بزرگ، نقش پل میان تولید و تأمین مالی را ایفا می‌کنند که وقفه در زنجیره تولید را کاهش می‌دهد.

نکته قابل‌توجه آن است که مدیریت بانک دی، توسعه این ابزارها را صرفاً به عرضه یک محصول جدید محدود نکرده و بر طراحی راهکارهای متناسب با نیاز هر بنگاه اقتصادی تأکید دارد. این رویکرد، یکی از ویژگی‌های بانکداری شرکتی مدرن است. در اینجا نسخه واحد برای همه مشتریان، جای خود را به طراحی خدمات اختصاصی می‌دهد.

از میز مدیریت تا کف کارخانه

یکی دیگر از نشانه‌های تغییر رویکرد بانک دی، افزایش حضور میدانی مدیران ارشد در قطب‌های صنعتی است. سفر رئیس و اعضای هیئت‌مدیره به استان‌های قزوین، زنجان و آذربایجان شرقی، مذاکره با شرکت‌هایی مانند چرخشگر، مجتمع فولاد ظفر بناب، همتازموتور و یوزسیکلت و نیز افتتاح باجه خدمت در مجتمع فولاد ظفر بناب، بیش از آنکه دیدارهای تشریفاتی باشند، بیانگر تلاش بانک برای حضور مستقیم در زیست‌بوم تولید است.

در تجربه بانک‌های بزرگ دنیا نیز توسعه بانکداری شرکتی معمولاً از همین نقطه آغاز می‌شود. بانک‌هایی مانند HSBC بریتانیا، بخش مهمی از خدمات را بر مدیریت نقدینگی، تأمین مالی تجارت، زنجیره تأمین و ابزارهای تعهدی برای شرکت‌های بزرگ متمرکز کرده‌اند.

بازسازی تصویر برند: روایت تا واقعیت

تغییر تدریجی روایت پیرامون بانک دی، یکی از مهم‌ترین اتفاقات دوره جدید مدیریت بانک است. در حدود یک‌سال‌ونیم گذشته، بخش قابل‌توجهی از اخبار بانک، به‌جای تمرکز بر موضوعات رایج، حول توسعه بانکداری شرکتی، همکاری با صنایع بزرگ، گسترش ابزارهای نوین مالی و حضور در قطب‌های تولیدی شکل گرفته است.

این تغییر، از منظر برندسازی نیز اهمیت دارد. در این فضا، تصویر یک بانک، بیش از آنکه با تبلیغات ساخته شود، از تجربه مشتریان بزرگ و اعتماد بازیگران اصلی اقتصاد شکل می‌گیرد. هر تفاهم‌نامه جدید با یک شرکت بزرگ صنعتی، این پیام مستقیم را به بازار ارسال می‌کند که بانک، توان پاسخگویی به نیازهای پیچیده بنگاه‌های بزرگ را دارد.

با این توصیف، استراتژی بانک دی در توسعه همکاری با صنایع فولادی و پتروشیمی، صرفاً برنامه‌ای برای افزایش منابع یا جذب مشتریان حقوقی نیست. این بانک، در تلاش برای ارتقای جایگاه برند خود در بخشی از اقتصاد است که اعتبار، تخصص و سرعت تصمیم‌گیری، مهم‌تر از گستردگی شبکه شعب است.

اگر تا چند سال پیش، رقابت بانک‌ها بیشتر بر سر توسعه شعب یا جذب سپرده‌های خرد تعریف می‌شد، امروز میدان رقابت به قلب صنایع مادر منتقل شده است. بانک دی با درک این تغییر می‌کوشد با تکیه بر بانکداری شرکتی، ابزارهای نوین مالی و حضور فعال در زنجیره ارزش تولید، سهم خود را از این بازار راهبردی افزایش دهد. 

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی