۲۶ مهر ۱۴۰۵ ۰۴:۲۲
دوشنبه ۰۲ شهريور ۱۴۰۵ - ۰۸:۵۲
کد خبر: ۱۱۵۱۸۱

چین پرتاب ماموریت بی‌سابقه کاوش آب در ماه را در بحبوحه رقابت فضایی به تعویق انداخت

چین پرتاب ماموریت بی‌سابقه کاوش آب در ماه را در بحبوحه رقابت فضایی به تعویق انداخت
طبق بیانیه «دفتر مهندسی فضایی سرنشین‌دار چین»، پرتاب ماموریت رباتیک «چانگ‌ئی-۷» که برای جست‌وجوی منابع ارزشمند یخ آب در قطب جنوب ماه طراحی شده بود، به دلیل عدم احراز شرایط لازم برای پرتاب، در بازه زمانی برنامه‌ریزی‌شده امسال انجام نخواهد شد.

پرتاب پیش‌بینی‌شده ماموریت رباتیک «چانگ‌ئی-۷» چین که برای جست‌وجوی یخ آب در قطب جنوب ماه طراحی شده است - منبعی بسیار ارزشمند که ایالات متحده نیز امیدوار به استفاده از آن است - طبق بیانیه‌ای از سوی «دفتر مهندسی فضایی سرنشین‌دار چین» که در رسانه‌های دولتی منتشر شد، «نمی‌تواند در بازه زمانی برنامه‌ریزی‌شده امسال انجام شود».

انتظار می‌رفت این ماموریت حداکثر تا عصر یکشنبه یا صبح دوشنبه به وقت پکن پرتاب شود. هنوز مشخص نیست که چین چه زمانی می‌تواند برای پرتاب این ماموریت اقدام کند. دلیل دقیق این تأخیر بلافاصله اعلام نشد. رسانه‌های دولتی تنها گزارش دادند که «کاوشگر ماه شرایط پرتاب را ندارد» و این «ارزیابی بر اساس اصل احتیاط، قابلیت اطمینان و موفقیت مطلق ماموریت انجام شده است».

ایالات متحده و چین در رقابتی تنگاتنگ برای ایجاد سکونتگاه در قطب جنوب ماه هستند؛ جایی که گمان می‌رود آب به صورت یخ‌زده در دهانه‌های تاریک آن به وفور وجود داشته باشد. تا کنون هیچ ماموریتی به طور مستقیم آب موجود در ماه را تجزیه و تحلیل نکرده است، کاری که «چانگ‌ئی-۷» قصد انجام آن را داشت.

اگرچه ایالات متحده با استفاده از حسگر‌های دورسنجی ماهواره‌های در حال گردش، ذخایر یخ آب را شناسایی کرده و شروع به تخمین اندازه آنها کرده است، اما هرگز موفق نشده کاوشگری را برای حفاری این منبع به ماه بفرستد. یک شرکت مستقر در تگزاس به نام «ماشین‌های شهودی» (Intuitive Machines)، در سال ۲۰۲۵ یک مته کاوشگر آب به ماه فرستاد، اما فضاپیما هنگام تلاش برای فرود در زمین‌های به‌شدت خطرناک قطب جنوب، تعادل خود را از دست داد و نتوانست اهداف ماموریت خود را تکمیل کند.

با این حال، تأخیر در پرتاب «چانگ‌ئی-۷» می‌تواند این فصل از رقابت فضایی - که مقامات آمریکایی از آن به عنوان تقابل با چین یاد می‌کنند - را دوباره به شرایط رقابتی بازگرداند.

ایالات متحده چندین فضاپیما دارد که طی سال آینده به سمت همان منطقه قمری که «چانگ‌ئی-۷» هدف گرفته بود، حرکت می‌کنند. شرکت «آستروبوتیک تکنولوژی» (Astrobotic Technologies) مستقر در پیتسبورگ می‌تواند سطح‌نشین «گریفین» خود را حداکثر تا اواخر ۲۰۲۶ به قطب جنوب ماه پرتاب کند. همچنین شرکت فضایی جف بزوس، «بلو اوریجین»، برنامه‌هایی برای ارسال حداکثر دو سطح‌نشین رباتیک به ماه در سال آینده دارد که یکی از آنها ممکن است شامل مریخ‌نورد «وایپر» (VIPER) باشد؛ رباتی اکتشافی که توسط ناسا به‌طور خاص برای جست‌وجوی یخ آب و سایر منابع قمری طراحی شده است.

این باور که قطب جنوب ماه حاوی ذخایر عظیمی از آب یخ‌زده است، دلیل اصلی تبدیل شدن این منطقه به صحنه اصلی این رقابت بین‌المللی است. این منبع ارزش فوق‌العاده‌ای برای اکتشافات فضایی دوردست و یک پایگاه احتمالی قمری دارد، زیرا می‌تواند به هوای قابل تنفس، آب آشامیدنی یا حتی سوخت موشک تبدیل شود.

جیمز هد، استاد بازنشسته دانشگاه براون که در برنامه قمری آپولو ناسا کار کرده است، می‌گوید وجود یخ آب در مقادیر کافی برای چنین مقاصدی در حال حاضر مشخص نیست. او افزود که «چانگ‌ئی-۷» می‌تواند به پیشرفت‌های مهمی در این زمینه کمک کند و آزمایش‌ها را برای اکتشاف و آزمایش‌های بیشتر دقیق‌تر و متمرکزتر نماید.

یوچی کیان، زمین‌شناس قمری در دانشگاه هنگ‌کنگ، به سی‌ان‌ان گفت که با «چانگ‌ئی-۷»، برنامه قمری چین «از یک برنامه اکتشافی به یک برنامه بهره‌برداری از منابع در حال تغییر است». او گفت: «می‌توانید ببینید که برای چین و سایر کشورها، ما در حال تکامل از کاوش در ماه و استفاده از منابع زمین، به یک اکتشاف پایدارتر قمری با استفاده از منابع خود ماه هستیم.»

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تقاطع سرب و خاک‌سرخ؛ چرخش ناگهانی واشنگتن در دروازه شرقی چین
غبار در ریه، گره در روان؛ کالبدشکافی طبقاتی یک مرگ خاموش
شاهکار دیپلماتیک تالیران در کنگره وین (۱۸۱۴–۱۸۱۵)؛ هنر شکاف‌اندازی بر سر میز فاتحان
هگست: چین بزرگ‌ترین تقویت نظامی خود را در اقیانوس آرام پیش می‌برد
رئیس جی‌پی مورگان: ارتش روسیه در صورت تصمیم می‌تواند تا پاریس پیشروی کند
چرخش پرهزینه ترامپ به سوی پوتین | اوکراین زیر فشار واشنگتن برای امتیازدهی به روسیه
رضازاده: شعام قطعا مجوز رهبری را برای مذاکرات می‌گیرد؛ فعلا قطر و عمان پیش‌قدم شده‌اند
مورد عجیب «فاکتور غیررسمی» در شرکت تولیدی سیم‌وکابل تبریز؛ برخورد سردار دهقان و سازمان مالیاتی چه خواهد بود؟
باجه جدید بانک شهر در «شیروان» افتتاح شد
نشانه‌های ترمیم اقتصاد ایران | رشد بخش کشاورزی درکنار کاهش رکود خدمات و صنعت
کمبود تخت بیمارستانی در استان گلستان بحرانی است| بیمارستان ۶۰۰ تختخوابی گرگان فقط ۱۵ درصد پیشرفت دارد
ادعای آمریکا مبنی بر قطع تجارت دریایی ایران و مسدودسازی درآمد‌های نفتی و نظامی
شکنندگی یک دکترین؛ بازگشت به واقع‌گرایی معامله‌محور؛ بهای سوخت و فروپاشی توهم مهار مسکو
پیمان جبلی در وقت اضافه|چه کسی بر صندلی جام‌جم خواهد نشست؟
ترامپ تحریم‌ها و تعرفه‌های کلیدی مرتبط با روسیه را پیش از اجرایی شدن معاف کرد
آنچه باید درباره اعتراضات فرانسه دانست؛ از تعطیلی مدارس تا خشم عمومی از هزینه‌های زندگی
تپه باستانی تخت پادشاه در بادرود را برای ساخت پارک بانوان تخریب و آسفالت‌کردند|بی توجهی میراث فرهنگی به آثار باستانی!
جهش درآمدی و تراز عملیاتی بیمه ملت علی‌رغم جنگ و خسارت‌ها + اینفوگرافیک
ونس از اختلاف‌نظر خود با ترامپ درباره جنگ ایران سخن گفت
آیا نیرو‌های دولتی یمن می‌توانند به تهاجم خود علیه انصارالله ادامه دهند؟
چگونه جنگ ایالات متحده و ایران دو مسیر تجاری حیاتی جهان را زیر و رو کرد
صید آیفون ۱۸ دریایی صحت دارد؟| رئیس اتحادیه تلفن همراه تکذیب کرد|بازار داغ آگهی‌های فروش در اینستاگرام و شوخی کاربران فضای مجازی با صیادان
سفره مسئولیت اجتماعی فولاد مبارکه برای چه کسانی پهن شد؟ | از صداوسیما، دادگستری و فرمانداری تا ۴۴ میلیارد هزینه مبهم | سعید زرندی در سال سخت فولاد، ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه باشگاه سپاهان را افزایش داد
تردد در تنگه هرمز همچنان ۷۰ درصد پایین‌تر از سطوح پیش از درگیری است
عربستان سعودی از بیانیه شورای امنیت سازمان ملل در خصوص همکاری برای جلوگیری از دسترسی انصارالله به سلاح استقبال کرد
انکار دخالت ترامپ در محدودسازی استارشیلد ماسک در اوکراین؛ تشدید تنش میان واشنگتن و کی‌یف
روسیه و چین ایران را نه ضعیف می‌خواهند و نه قوی | از نظر اسرائیل، کشور ایران بیش از اندازه بزرگ است
«نبرد هرمز» روز نود و هشتم | گزارش در حال به روز رسانی
حمله موشکی انصارالله به فرودگاه عدن
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
عالم اهل‌سنت به علی‌اف: برای جلب رضایت غرب و صهیونیسم، حقوق مسلمانان را نادیده نگیرید
به‌مناسبت روز جهانی نابینایان بانک پاسارگاد خدمت‌رسانی به روشندلان گرامی را تسهیل کرد
حاتمی: تنگه هرمز تا رعایت حقوق ملت ایران بسته می‌ماند | فرمانده ارتش از آمادگی بالاتر نیروها خبر داد
قالیباف مصوبه دولت را متوقف کرد | ایراد مجلس به آیین‌نامه تأمین مالی تروریسم
ضرب‌وشتم خبرنگار واشنگتن‌پست توسط شهرک‌نشینان اسرائیلی در کرانه باختری
اوکراین در آستانه خالی‌شدن ذخایر پاتریوت | فقط ۲ موشک رهگیر باقی مانده است
رهبر انقلاب خواستار توجه ویژه مسئولان سلامت به جامعه پرستاری شد
از رد درخواست خرید موشک لنس تا تولید بالستیک‌های نقطه‌زن | ایران چگونه قدرت موشکی شد؟
خاتمی: چرا به رزمندگانی که امنیت کشور را تأمین کرده‌اند، طعنه می‌زنید؟
حمله موشکی انصارالله به فرودگاه عدن
تنگه هرمز چگونه به اهرم ایران برای تأثیرگذاری بر بازار جهانی ال‌ان‌جی تبدیل شد؟
آمریکا تا ۲۰۳۰ در تنگنای موشکی | ذخایر پاتریوت و تاد زیر فشار جنگ با ایران
آنچه باید درباره اعتراضات فرانسه دانست؛ از تعطیلی مدارس تا خشم عمومی از هزینه‌های زندگی
پیشنهاد سردبیر
زندگی