۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۱:۲۳
چهارشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۶:۵۳
کد خبر: ۱۱۵۳۶۱

گزینه‌های ایران برای تلافی در پی ازسرگیری جنگ تمام‌عیار با آمریکا

گزینه‌های ایران برای تلافی در پی ازسرگیری جنگ تمام‌عیار با آمریکا
در پی آغاز موج جدیدی از حملات ایالات متحده به ایران پس از شش ماه درگیری و بن‌بست نظامی و شلیک موشک‌های تلافی‌جویانه ایران به پایگاه‌های آمریکایی در منطقه، رویترز در گزارشی به بررسی سناریو‌ها و ابزار‌های در دسترس تهران برای پاسخ و تشدید فشار‌ها پرداخته است.

ایالات متحده در اواخر روز سه‌شنبه، شش ماه پس از ورود به یک درگیری به بن‌بست رسیده، موج جدیدی از حملات را علیه ایران آغاز کرد که شلیک موشک‌های ایران به سوی آن‌چه دارایی‌های ایالات متحده در اردن، بحرین، کویت و عراق خوانده شد را در پی داشت.

در این‌جا سایر راه‌هایی که ایران ممکن است در صورت تداوم تشدید درگیری یا شدت یافتن کارزار ایالات متحده برای مسدود کردن شریان اقتصادی ایران به تلافی متوسل شود، آورده شده است.

**ایران می‌تواند حملات به کشور‌های حوزه خلیج فارس را گسترش دهد**

ایران بار‌ها در پاسخ به حملات ایالات متحده، همسایگان خود را هدف قرار داده و تهدید کرده است علیه هر کشوری که در تلاش‌های آمریکا برای خفه کردن اقتصاد این کشور با قدرت «زلزله» مشارکت کند، دست به تلافی خواهد زد.

این کشور از زمان آغاز جنگ در ۲۸ فوریه، کشور‌های حوزه خلیج فارس و اردن را بار‌ها هدف قرار داده است و تمرکز عمده آن بر پایگاه‌های ایالات متحده بوده، اما به زیرساخت‌های انرژی و دیگر اهداف نیز ضربه زده است.

هرگونه حملات شدیدتر که تأسیسات بالادستی نفت یا گاز را هدف قرار دهد، می‌تواند قیمت انرژی را به شکلی بیش از پیش افزایش دهد که خسارات سیاسی سنگینی به دولت ترامپ وارد کند و جبران آن بسیار دشوارتر از تبعات حملات علیه کشتیرانی خواهد بود.

هدف قرار دادن نیروگاه‌های برق و تأسیسات آب‌شیرین‌کن در این منطقه گرم و خشک نیز خطری عمده برای پادشاهی‌های هم‌پیمان با ایالات متحده در حوزه خلیج فارس ایجاد می‌کند که به عنوان کانون‌های مالی مهمی برای اقتصاد جهانی فعالیت می‌کنند.

**ایران می‌تواند مانع خروج بخش بیشتری از نفت از خاورمیانه شود**

محسن رضایی، فرمانده اسبق سپاه پاسداران و دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، تهدید کرده است که صادرات نفت را قطع خواهد کرد — یکی از راهبرد‌های اصلی تهران در طول این درگیری. او گفت چنان‌چه جنگ اقتصادی ادامه یابد، حتی یک قطره نفت از طریق تنگه هرمز یا از هر نقطه دیگری در خلیج فارس صادر نخواهد شد.

حملات و تهدید‌های ایران علیه کشتیرانی تاکنون بیشتر تردد‌ها از طریق تنگه هرمز را متوقف کرده و این آبراه را که پیش از آغاز درگیری حدود یک‌پنجم انرژی جهان را جابه‌جا می‌کرد، عمدتاً به تعطیلی کشانده است.

اگرچه برخی نفتکش‌ها طی هفته‌های اخیر در حال تردد از این تنگه بوده‌اند، اما حجم تردد‌ها همچنان بسیار پایین است.

حملات موشکی، پهپادی یا قایق‌های تندرو به نفتکش‌هایی که در تلاش برای خروج از خلیج فارس بودند، در طول شش ماه درگیری بار‌ها قیمت نفت را بالا برده است.

در همین حال، متحدان حوثی تهران کشتیرانی در دریای سرخ را با حملات و تهدید به مسدود کردن تمام کشتیرانی عربستان سعودی محدود کرده‌اند؛ مسیری که نفت خام را از طریق تنگه باب‌المندب در مجاورت سنگرگاه این گروه در یمن، به آسیا منتقل می‌کند.

به گفته منابع فعال در صنعت کشتیرانی، هرچند این حملات در ابتدا تنها برخی شناور‌ها را متوقف کرد و در اواسط ماه اوت بیش از نیمی از آنها کماکان عبور می‌کردند، اما اکنون شرایط برای شرکت‌های کشتیرانی دشوار شده و خطوط کشتیرانی چینی در حال تغییر مسیر به دور از باب‌المندب هستند.

حملات بیشتر، نظیر حمله‌ای که هفته گذشته یک شناور را در نزدیکی پایانه نفتی اصلی عربستان سعودی در دریای سرخ در ینبع هدف قرار داد یا حمله پهپادی در نزدیکی کانال سوئز در اوایل اوت، می‌تواند سطح اضطراب بازار نفت و بهای نفت خام را افزایش دهد.

**ایران می‌تواند مستقیماً به کشور‌های غربی حمله کند**

اگرچه کشور‌های غربی فراتر از برد مهمات و تسلیحات اصلی ایران هستند، اما سپاه پاسداران در طول تاریخ همواره تمایل داشته تا راه‌های جایگزینی برای حمله بیابد.

بریتانیا اعلام کرده است که هکر‌های مرتبط با ایران یک ایستگاه کوچک برق را از کار انداخته‌اند، در حالی که مقامات ایالات متحده ادعا کرده‌اند که تهران احتمالاً پشت حملات سایبری به تأسیسات آبرسانی در مینه‌سوتا بوده است. ایران درباره این ادعا‌ها اظهار نظری نکرده است.

سرویس‌های امنیتی غرب همچنین ایران را به استخدام افراد محلی برای انجام حملات یا اقدام به ترور در غرب متهم کرده‌اند؛ اتهامی که ایران آن را رد کرده است.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی