۱۶ آبان ۱۴۰۵ ۰۹:۳۲
شنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۵ - ۰۸:۲۷
کد خبر: ۱۱۶۴۰۰

انتصاب استیون میلر به سمت رئیس دفتر ترامپ پس از شکست انتخاباتی جمهوری‌خواهان و پیامد‌های آن بر جنگ ایران

انتصاب استیون میلر به سمت رئیس دفتر ترامپ پس از شکست انتخاباتی جمهوری‌خواهان و پیامد‌های آن بر جنگ ایران
دونالد ترامپ در واکنش به شکست سنگین حزب جمهوری‌خواه در انتخابات میان‌دوره‌ای، سوزی وایلز را برکنار کرد و استفن میلر، معمار اصلی سیاست‌های ضدمهاجرتی و تندرو، را به عنوان رئیس جدید دفتر خود منصوب کرد.

درون‌نگری هرگز از ویژگی‌های برجسته دونالد ترامپ نبوده است. او هرگز مسئولیت اشتباهی را نمی‌پذیرد و مسیر خود را اصلاح نمی‌کند؛ بلکه تنها به نسخه غلیظ‌تری از خودش تبدیل می‌شود؛ و این‌گونه بود که رئیس‌جمهور در مواجهه با طرد شدن در پای صندوق‌های رأی در مقیاسی خیره‌کننده، با جایگزین کردن استفن میلر به جای سوزی وایلز، رئیس دفتر پیشین خود، واکنش نشان داد.

از نظر فنی، میلر معاون ارشد و نفر دوم وایلز بود. در واقعیت، میلر در حال حاضر قدرتمندترین چهره دولت بود، که با احتساب خود ترامپ نیز قابل بحث است. استیو بنن، مشاور پیشین ترامپ و از متحدان میلر که در دوران ریاست‌جمهوری اول ترامپ به طور کوتاه به عنوان قدرت پشت پرده معرفی شده بود، اوایل امسال میلر را «نخست‌وزیر» ترامپ توصیف کرد. در یک نظام پارلمانی، رئیس‌جمهور یا پادشاه صرفاً رئیس تشریفاتی کشور است، در حالی که نخست‌وزیر رئیس دولت محسوب می‌شود.

وایلز، هرچند به خاطر حرفه‌ای‌گری و شایستگی‌اش شهرت داشت، اما با تسهیل تمایلات ترامپ بدون زیر سوال بردن آنها، نزدیک به دو سال شغل خود را حفظ کرد. با این حال، میلر خود هدایت‌گر و شکل‌دهنده آن تمایلات بوده است.

او به طرز تعصب‌آمیزی پسالیبرال است. میلر بار‌ها مخالفان را نامشروع توصیف کرده است. او سال گذشته گفت: «حزب دموکرات یک حزب سیاسی نیست. این حزب یک سازمان افراطی داخلی است.» او با وسواس و به طور مؤثری از اقدامات اجرایی برای دور زدن کنگره به عنوان یک نهاد قانون‌گذاری استفاده کرده است. ترامپ حتی زمانی که متحدانش کنگره را کنترل می‌کردند، کاربرد چندانی برای قوه مقننه قائل نبود. اگر میلر به رویه خود وفادار بماند، اتکای خود را بر اقدامات اجرایی گسترش خواهد داد و دولت را متعهد به سرپیچی کامل از هرگونه نظارت خواهد کرد.

او به ویژه با این باور هدایت می‌شود که مهاجرت توطئه‌ای است که توسط نخبگان جناح چپ برای نابودی آمریکای سنتی هدایت می‌شود. میلر، بیش از هر عامل دیگری، انتخاب گیج‌کننده ترامپ را برای منفجر کردن ائتلاف سال ۲۰۲۴ خود که دستاورد‌های تکان‌دهنده‌ای در میان لاتین‌تبار‌ها ثبت کرده بود، توضیح می‌دهد. او کمپین دیوانه‌وار اخراج جمعی دولت را هدایت کرده است و با این باور عمل می‌کند که حزب جمهوری‌خواه چهار سال فرصت دارد تا جمعیت‌شناسی آمریکا را به طور دائم باز شکل دهد یا با انقراض دائمی روبه‌رو شود.

میلر، بیش از هر شخص دیگری، مسئول به راه انداختن آشوب خشونت‌آمیز در خیابان‌های آمریکا است، زیرا مأموران نقاب‌دار در خودرو‌های بدون پلاک مظنونان را جمع‌آوری کرده‌اند. او همچنین مهاجرت قانونی را عملاً تعطیل کرده است - به جز آفریقایی‌تباران سفیدپوست جنوبی که دولت با خودنمایی از آنها استقبال کرده است. حتی ترامپ، به گزارش وال استریت ژورنال، گاهی شکایت کرده است که اجرای قوانین مهاجرتی میلر بسیار فراتر رفته است.

رژیم اجرایی میلر به آشکار تنها علت عدم محبوبیت ترامپ نیست. تعرفه‌های ترامپ، فساد، کاهش هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی، تسخیر شدن با ساخت یادبود‌ها یا تغییر نام آنها به نام خودش، و جنگ با ایران همگی در فروپاشی ائتلاف او نقش داشتند. هنگامی که جی. دی. ونس تمام سرزنش‌ها را متوجه جنگ کرد و تمام شکست‌های دیگر را تبرئه نمود، پیامی ارسال کرد که دولت فقط در این یک حوزه منفرد انتقاد را تحمل خواهد کرد.

پیامی که با ارتقای مقام میلر ارسال شد، آن پیام را به مرحله بعدی می‌برد. مگی هابرمن از نیویورک تایمز گزارش داد که میلر خود را به عنوان حامی پایان دادن به جنگ با ایران به ترامپ معرفی کرده است.

بنابراین، ارتقای مقام او عقب‌نشینی در یک جبهه - جبهه‌ای که بسیاری از دل‌باختگان ترامپ آن را خیانت به اصول «اول آمریکا» خود می‌دانند - را با عزم برای پیشروی در تمام جبهه‌های دیگر ترکیب می‌کند.

ترامپ در دنیایی صفر و یک زندگی می‌کند که میان برندگان و بازندگان تقسیم شده است. غریزه او در لحظه شکست این است که به دستیاری قدرت ببخشد که خود ترامپ نیز تشخیص می‌دهد گاهی بسیار فراتر رفته است. اما ترامپ نمی‌تواند اعتراف کند که شکست خورده است، یا خود را وادار به نشان دادن هیچ ضعفی کند. بهتر است خیلی دور برود تا اینکه به اندازه کافی پیش نرود.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
تسهیلات ازدواج بانک اقتصادنوین از هدف جلو زد
ذوب آهن اصفهان زیان‌ده شد! کارنامه اردشیر افضلی در نیمه نخست ۱۴۰۵
نظرسنجی‌های بازنگری‌شده از تساوی میان ائتلاف حاکم نتانیاهو و بلوک اپوزیسیون گادی آیزنکوت خبر می‌دهند
شهرری و شمیران چگونه از داشتن شورای مستقل محروم شدند؟ / کاشانی: انتخابات شورای تهران با اصل ۱۰۰ قانون اساسی تعارض دارد
کشور‌های خلیج فارس روی توافق صلح چندجانبه برای جلوگیری از از سرگیری جنگ آمریکا و ایران کار می‌کنند
زلزله‌ی ۱۹ کرسی اعراب در کنست؛ خروج از حاشیه پس از ۷۷ سال و بن‌بست ژنرال در برابر نتانیاهو
افزایش قیمت نفت پس از حمله به پالایشگاه عربستان سعودی و اوج‌گیری مجدد نگرانی‌های مربوط به عرضه
درمان ترافیک تهران با نسخه پزشکیان، آیا شهر را متراکم‌تر می‌کنند یا خلوت‌تر؟
نتانیاهو و آیزنکوت مدعی پیروزی در انتخابات بن‌بست‌زده اسرائیل شدند
سایپا در مسیر تحول فناورانه، توسعه موتورهای کم‌مصرف و خودروهای هیبریدی قرار گرفته است/ آینده سایپا با محوریت فناوری و کاهش مصرف سوخت روشن است
تفسیر سیاسی روز | تا کِی باید بجنگیم؟
آثار جنگ در صورت مالی پتروشیمی اروند | سقوط ۷۰ درصدی تولید و کاهش ۴ درصدی سود عملیاتی
دو تبعه بریتانیایی به اتهام کمک به ایران در ماجرای پایگاه هوایی فرفورد متهم شدند
تعرفه واردات خودرو چندبرابر شد! | دولت‌ها در زمان جنگ با تعرفه خودرو چه می‌کنند؟
چین در پی گسترش درگیری‌ها، به‌زودی نماینده‌ای ویژه به خاورمیانه می‌فرستد
نشست اعضای كمیسیون اقتصادی مجلس با مدیرعامل و اعضای هیات مدیره بانك ملت برگزار شد/ تاكید بر نقش و تاثیرگذاری بانك ملت در تامین مالی اقتصاد كشور
کارانه معلمان: ۳ میلیون تومان با هزار اما و اگر!
کاهش ۱۲ درصدی فروش پتروشیمی ارومیه؛ مجیدنیا چگونه یک شکست فاحش را، پیروزی جا زده است؟
نشست چهار جانبه تهران دستاورد داشت؟!
آینده سیاسی نتانیاهو در هاله‌ای از ابهام؛ رای‌دهندگان اسرائیلی به پای صندوق‌های رای رفتند
اسامی برندگان جشنواره حساب‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز بانک پاسارگاد اعلام شد
آتش‌بس محدود در شهر اولشکی با میانجی‌گری ملانیا ترامپ اجرایی شد
کارت‌های اضطراری سوخت در ۱۱ استان محدود شد؛ تدابیر سوخت‌گیری در سفر
هنگام انتقال پول، «بابت» را چطور انتخاب کنیم؟
امیر حیات مقدم، نماینده مجلس خطاب به استاندار خوزستان: لنج‌های تجاری ۸ ماه است که در شرایط بیکاری و بلاتکلیفی به سر می‌برند/ تسریع در اجرای مصوبه تغییر کاربری موقت این لنج‌ها ضرورت دارد
کارت زرد مجلس به وزیر اقتصاد؛ مجلس از پاسخ‌ها قانع نشد
توافق ایران، عربستان، ترکیه و پاکستان بر ادامه گفت‌و‌گو‌ها در سایه حملات انصار الله
کاهش بهای نفت در پی امیدواری به کاهش تنش‌های خاورمیانه با پیشرفت دیپلماسی
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
دستان آلوده امارات در سودان؛ نامزدی لانا نسیبه برای دبیرکلی سازمان ملل یک رسوایی است
دیدار هیئت‌های بلندپایه در تهران؛ منطقه در آستانه درگیری‌های احتمالی در حالت آماده‌باش قرار دارد
داتین باز هم برترین شرکت فناور شد | تداوم برتری در فناوری مالی با پشتوانه بانک پاسارگاد
ارتش ایالات متحده مدعی کمک به صادرات ۱.۵ میلیارد بشکه نفت از کشور‌های حوزه خلیج فارس شد
کاهش قیمت نفت از بالاترین سطوح شش‌ماه اخیر در پی امیدواری به کاهش تنش‌های جنگ ایران
تقدیر از بانک مهر ایران برای حمایت از خودکفایی و کارآفرینی
کارت زرد مجلس به وزیر اقتصاد؛ مجلس از پاسخ‌ها قانع نشد
ده روزی که می‌تواند جهان را تکان دهد: هنجار‌های دموکراتیک در چهار انتخابات سرنوشت‌ساز در بوته آزمایش
آتش‌بس محدود در شهر اولشکی با میانجی‌گری ملانیا ترامپ اجرایی شد
کارت‌های اضطراری سوخت در ۱۱ استان محدود شد؛ تدابیر سوخت‌گیری در سفر
آینده سیاسی نتانیاهو در هاله‌ای از ابهام؛ رای‌دهندگان اسرائیلی به پای صندوق‌های رای رفتند
اسامی برندگان جشنواره حساب‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز بانک پاسارگاد اعلام شد
توافق ایران، عربستان، ترکیه و پاکستان بر ادامه گفت‌و‌گو‌ها در سایه حملات انصار الله
پیشنهاد سردبیر
زندگی